Sommercup vil ikke overgive sig

Skive Folkeblad bringer i dag tirsdag den 12. maj 2020 denne artikel om Fjends Cup 2020:

Af Michael Hjorth Jensen

Mens de professionelle fodboldhold igen kan komme i kamp, er det fortsat uvist, hvornår serie- og ungdomsspillerne må gå ind i nærkampe med kropskontakt igen. Det betyder også, at arrangørerne og deltagerne ved den lokale turnering Fjends Cup i Sparkær må leve i uvished om årets udgave, der er sat til at løbe af stablen fra 23. juli til 1. august.

Står det til den turneringsansvarlige Hans Peter Johansen bliver turneringen dog gennemført – og det tror han fortsat fuldt og fast på.

– Vi vil gøre alt for at få det afviklet, og det tror jeg også på, det bliver. Bliver den almindelige turneringsstart skubbet til for eksempel 1. september, så skubber vi også bare Fjends Cup. På et tidspunkt kan der forhåbentligt spilles rigtig fodbold igen, og så afpasser vi efter det, forklarer han.

Af samme årsag er han fortsat langt fra at skulle trykke på den røde aflysningsknap.

– Jeg er optimist. Stævnet er ikke aflyst, og det bliver det heller ikke, før det bliver absolut nødvendigt, siger han.

Én ting er selve spillet på banen, hvor de nuværende restriktioner potentielt kan nå at ændre sig inden stævnestart i Sparkær. Noget andet er det, der foregår uden for kridtstregerne. Her skal der også lempelser til, for at Fjends Cup for alvor kan komme til at ligne sig selv.

Stævnet har således udviklet sig til lidt af en tilskuermagnet, og 2019-udgaven slog med sine 1447 besøgende – fordelt på de seks spilledage – alle tidligere rekorder. En enkelt dag var der over 300 betalende gæster, og den slags kan som bekendt give problemer i en tid, hvor nationen er underlagt et forsamlingsforbud.

I skrivende stund hedder det 10 personer, og efter planen hæves det til 30-50 fra 8. juni. Fast ligger det dog også, at man indtil 1. september ikke må forsamles over 500 personer.

Hans Peter Johansen sætter dog sin lid til, at der inden årets udgave findes et niveau, som betyder, at Fjends Cup kan afvikles med tilskuere på lægterne.

– Det er selvfølgelig et væsentligt parameter, at vi kan få folk derned. Den omsætning er også vigtig, siger han.

Han fastslår, at der blandt klubberne er opbakning til at få afviklet årets udgave, hvis ellers de til den tid gældende regler tillader det.

– Jeg har så sent som søndag været i kontakt med alle trænerne. De er allesammen klar til Fjends Cup, siger Hans Peter Johansen.

De fleste trænere er klar til start

Her et par dage efter, at fodboldklubberne må åbne for træning med såkaldte “Corona-regler” er det lykkedes at fange alle Fjends Cup trænerne for at høre, hvad status er i de enkelte klubber.

Og meldingerne er lidt forskellige – her i korte versioner:

Benny Simonsen, FHIF:
Vi venter og ser til den 8. juni og hvad, der bliver lukket op til den tid. Jeg synes ikke, det har noget formål med de begrænsninger, men jeg håber og forventer, at vi må noget mere, når vi skriver juni måned.

Niels Klausen, Borup IF:
Jeg har skrevet til spillerne og planlægger at starte tirsdag, hivi der er opbakning til det. For mig er det vigtigt, at vi prøver at samles rent socialt, og jeg ser da også nogle spændende muligheder i træningen med begrænsninger.

Jesper Lindegaard, Stoholm IF:
Jeg ved faktisk ikke rigtig, hvad jeg skal mene, men jeg afventer en udmelding fra fodboldbestyrelsen, som holder møde i morgen mandag. Men jeg vil gerne igang, hvis vi får grønt lys, og selv om der er begrænsninger, så skal vi nok finde noget, vi kan blive bedre til – teknik, afslutninger m.m.

Niels Erik Kristensen, Mønsted IF:
Jeg synes, der er noget omstændigt at skulle igang på disse betingelser, og ønsker spillerne at komme? Fodboldbestyrelsen holder møde i morgen mandag, og jeg afventer en melding derfra. Men vi er klar, hvis bestyrelsen tager ansvaret. Og så håber jeg på, at vi kommer til at spille Fjends Cup.

Poul Vistisen, Sparkær IF:
Vi starter på tirsdag, og jeg glæder mig til at møde gutterne igen. Nu lysner det, og selv om der er opstillet nogle stramme regler, så mener jeg sagtens, at vi kan lave en god træning med nogle nye spændende måder at spille på.

Thomas Christoffersen, Skals FF:
Jeg afventer et møde i morgen med klubben, men jeg forventer da, at vi starter på onsdag. Vi må leve med de begrænsninger, der er, men jeg mener godt, at vi kan lave en del relevant træning. For mig er lige nu ikke så meget selve fodboldspillet – det handler mere om, at vi komme ud og mødes og lave noget fysisk med andre.

Kent Rahbek, KK07:
Vi afventer en melding fra bestyrelsen, som holder et møde i morgen mandag. Vi vil gerne igang, selv om der er visse betingelser. Jeg har snakket med min assistenttræner om evt. at dele truppen og træne en time ad gangen med hver gruppe. Så, hvis vi får et ja, så er vi klar.

Sune Just Pallesgaard, Ravnsbjerg/Løgstrup:
Jeg forventer, at vi starter tirsdag, hvis vi lige får nogle praktiske ting på plads. Det er en sulten træner og nogle sultne drenge, der gerne vil igang igen her i Ravnsbjerg/Løgstrup, og jeg skriver rundt i aften. Det bliver en speciel for for træning, men det er kun sundt at skulle tænke nyt.

-hp

Ingen seriefodbold i foråret!

Siger Mette Frederiksen her til aften, og så må vi jo tage det for troende. Men der åbnes nu for en form for alternativ træning – se dbujylland.dk

Vi håber så til gengæld at kunne åbne efteråret med et brag af en Fjends Cup for det fodboldhungrende folk.

Uanset hvornår der bliver åbnet for serieholdene, vil vi kunne tilpasse Fjends Cup, som vi altid har gjort op til efterårsturneringen.

Vi ses til sommer 🙂