Mønsted under nedrykningsstregen

Mønsted var fredag aften ude i det, man kan kalde en 6-points kamp mod Viborg FF hjemme på Mønsted Stadion. VFF-erne havde inden kampen 12 point og Mønsted 9 point. Nu har viborgenserne 15 point og Mønsted stadig kun 9 efter et nederlag på 2-5. Og det sender MIF-erne ned under nedrykningsstregen.

  • Jeg synes, det var en lige kamp, og vil spiller pænt i store dele af kampen. Derfor er det dobbelt træls, at fire af deres mål kommer efter dumme fejl af os. I Ans spillede vi skidt, og det var i orden, at vi tabte, men det her gør ondt og er meget mere træls, fortæller træner Robert Overgaard dagen derpå.

Han så ellers MIF-erne komme foran 1-0 midt i 1. halvleg ved Magnus Henriksen, for så 5 min. senere at konstatere, at gæsterne førte 2-1. Kristian Svendsen fik dog udlignet på straffespark begået mod Kristian Laustsen inden pausen.

De første 20 minutter af 2. halvleg var også fornuftige fra Mønsteds side, men så faldt der to hurtige foræringer til VFF, og da Mønsted satsede mod slutningen, slog gæsterne sømmet i til 5-2.

Næste kamp for Mønsted er hjemme på tirsdag mod Sdr. Rind/Vinkel.

-hp

 

Karup/Kølvrå afløser Vridsted i Fjends Cup

Det tog ikke lang tid at finde afløseren, da Vridsted i går meldte fra til årets Fjends Cup. Karup/Kølvrå-folkene har de senere år forhørt sig om muligheden for at være med, og var hurtige til at slå til, da muligheden bød sig.

  • Vi er utrolig glade for at få invitationen og vende tilbage til Fjends Cup. Vi kender turneringen og ved, at det er en rigtig god træningsturnering op til efteråret, fortæller Søren Andersen, der er formand for KK07 og tidligere spiller i det, der dengang hed KKIK.

Og netop KKIK har tidligere markeret sig i Fjends Cup. De var med fra 1993 og til og med 2004, og var i tre finaler i træk – 1999, 2000 og 2001 – hvor det blev til en finalesejr i 2000 over Mønsted på 2-0. I 2001 toppede Jesper Monberg årets topscorerliste sammen med Peter Hansen, Stoholm begge med 8 mål.

Fjends cup 2019 afvikles på følgende dage:

  • 25.07.2019: Indledende kampe
  • 27.07.2019: Indledende kampe
  • 30.07.2019: Indledende kampe
  • 01.08.2019: Semifinaler
  • 02.08.2019: Placeringskampe
  • 03.08.2019: Finale og kamp om 3. pladsen

-hp

Glansen er gået af Sparkær

Fredag aften blev det til det andet nederlag i træk til det ellers så suveræne tophold, da Sparkær tabte 0-1 til Sallingsund Inter på Glyngøre Stadion. Det resultat kan der ikke indvendes noget imod, for som tilfældet var mod Nordvestmors for en uge siden, ja så var modstanderne bare bedre. Og med de to nederlag så har Sparkær-spillerne nu selv sørget for, at der pludselig er spænding i puljens top, hvor Nordvestmors i aften vandt med 9-0 over Spøttrup.

Aftenens kamp blev en hårdt spillet affære, især fra ukrainernes side, og det hårde spil sammenholdt med nogle underlige dommerkendelser fustrerede Sparkær-spillerne, så meget af tiden især i 1. halvleg gik med at råbe efter både dommer og indbyrdes. Det kom der ikke noget godt ud af, og indstillingen hos flere var heller ikke som ønsket. For mange hang med hovedet.

Trods stort set ingen chancer var Sparkær millimeter fra at komme foran efter godt en halv time. Anders Schmidt tog et frispark i højre side, og med venstrebenet sendte han bolden på trekansammenføjningen. Minuttet efter lå bolden så bag Bjarne Have i Sparkær-målet. Han gav en ripost efter et skud fra distancen, og så var en SFC-spiller helt fri. Have havde dog senere i kampen flere fine redninger.

Der var tæt trafik ud og ind af Sparkær-bænken før pausen. Allerede efter 10 min. måtte Martin Bøge ud, da knæet gik i baglås – han kom dog ind igen fra 2. halvlegs start. Også Oliver Andersen måtte ud efter en svinsk tackling, der kostede et af to gule kort til ukrainerne før pausen. Jes Gårdsdal blev også sparket ned, og Patrick Nielsen måtte ud med gult 5 min. før pausen.


Billedet er symptomatisk for Sparkærs aften i Glyngøre. Oliver Andersen bæers ud af Bo Pedersen og Bjarne Have. Ikke lige den fødselsdagsgave han havde ønsket sig. 

Det blev ikke meget bedre for Sparkær i 2. halvleg. Hjemmeholdet var stadig bedst og havde et skud på overliggeren efter ca. 10 min. Anders Schmidt blev rykket frem på midtbanen efter pausen, og det gav Sparkær lidt mere styr på spillet, og i det sidste kvarter forsøgte topholdet at finde udligningen, men det blev kun til sporadiske halve chancer. I de sidste 5 minutter nåede både Kristian Mackenhauer og Nicki Rasmussen at se se gult for mindre forseelser.

Trods alt slog holdet ikke op i banen, og skal der bruges noget fremover, må det være det sidste kvarter. Spillet var ikke godt, men viljen kom dog frem i spillerne. Træner Poul Vistisen var realistisk efter kampen:

  • De sidste to kampe har lignet hinanden. Vi har ikke været gode nok, og vi kan kun kikke ind på os selv og se at komme videre. Jeg vil på ingen måde give dommeren skylden for nederlaget, men jeg synes han viste en arrogant optræden og havde nogle underlige kendelser, lød det fra Vistisen efter kampen.

Nu er der lagt op til et brag Kr. Himmelfartsdag, når Skive IK besøger Sparkær Stadion.

-hp

Vridsted forlader Fjends Cup

Snakken er gået i fodboldkredse om seniorfodboldens fremtid i Vridsted IF efter sommerpausen, hvor træner Benny Hansen ikke længere er i Vridsted. Det er jo ingen hemmelighed, at Benny Hansen kalder sit hold for et “ringehold”, og det har ikke noget med kvaliteten at gøre, for holdet spiller godt med i serie 4. Nej, der er fordi, det kniber med opbakningen, og derfor må træneren ringe rundt for at samle holdet.

Vi har haft en snak med Niels Ole Kristiansen, kampfordeler og ansvarlig for seniorfodbolden, og han har nu meldt tilbage, at man efter en snak med spillerne er blevet enige om at takke nej til årets Fjends Cup.

  • Vi ved simpelthen ikke, hvilket hold vi råder over efter sommerferien, men vi håber, at vi måske en gang på et senere tidspunkt kan vende tilbage, lyder tilbagemeldinger fra Vridsted IF.

Her vil man så i år koncentrere sig om Vestfjendscup, som finder sted i ugen efter Fjends Cup.

Vridsted har ført en lidt omtumlet tilværelse i Fjends Cup. De vandt den allerførste turnering i 1983 og var med de to næste år. Fra 1986 og frem til og med 2001 var de ikke med og deltog den gang i Rønbjerg Cup m.fl. De kom tilbage i 2002, og har været med siden, bortset fra 2015.

-hp