Forløsning i Sparkær med første sejr

Efter alvorlige tilløb i de to seneste kampe mod Nørremarken og Aars lykkedes det endelig for Sparkær at komme på tavlen med en smal 2-1 sejr hjemme over Viborg FF.

Og det var i bogstaveligste forstand “på tavlen”, for den nye måltavle er nu fast monteret, og selv om det er en svær øvelse at fotografere tallene på tavlen, så fortæller billedet herover, at der blev spillet 48 minutter og 7 sek. i 2. halvleg og slutstillingen blev 2-1.

Resultatet var godt for hjemmeholdet, men spillet var rent ud sagt for det meste skidt. Sparkær startede bedst og dominerede det første kvarter, hvor der også blev skabt tre rigtig gode chancer – to til Kasper Møller og en til Daniels Brøns.

Men de blev ikke udnyttet, og i stedet kom VFF stille og roligt ind i kampen. Efter 17. minutter følte gæsterne sig med rette snydt for et straffespark og efter 35. minutter havde de et farligt frispark, der strøg lige forbi stolpen.

Daniel Brøns (forrest) var oplægger til begge Sparkærs mål. Bagved lillebror Tobias Brøns og bagerst ukrainske debutant Oleksandr Tymchencko (“Sasha”).

Mod slutningen af halvlegen slog Sparkær så til på en kontra. Daniel Brøns kæmpede sig godt igennem i højre side, og hans indlæg flugtede Kasper Møller i mål til 1-0. Det burde hav givet ro, men i stedet klumrede Andreas Bakholdt og Anders Holm i en lang fremlægning og tørnede sammen, så en VFF-angriber var helt fri og scorede sikkert i et tomt mål.

Efter pausen satte gæsterne sig mere og mere på spillet, mens Sparkær levede på enkelte kontrastød, og de kom da også. Et gult kort til Oleksandr Tymchecko efter 7 min. satte Sparkær under pres, men helt farlige blev VFF-erne ikke.

I stedet slog Sparkær så til igen efter 66. minutter. Daniel Brøns tog et langt indkast fra venstre side – det blev forlænget af en forsvarer, og bagved dukkede Anders Holm op og headede i mål til det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet.

Målscorer Anders Holm i midten. Øvrige Sparkær-spillere f.v. Kasper Møller, Christoffer Holm og Anders Schmidt.

I slutfasen pressede VFF på og det gav to helt åbne kontramuligheder til Sparkær til henholdsvis Martin Holm og Patrick Nielsen, men helt lukket blev kampen ikke. Så der var spænding helt til dommer Carsten Jensen fløjtede af efter 48 minutter i 2. halvleg.

Tre gode point på kontoen, men det var ikke noget kønt syn at overvære. Der manglede i den grad styring på Sparkærs midtbane, og det betød, at der var mere end god plads til Viborg-spillerne. Det så ud som om, at flere af Sparkær-spillerne ikke helt kendte eller forstod deres opgaver og placeringer. Derfor blev det noget sparkeri og ikke ret meget ordentligt spil.

Træner Poul Vistisen erkendte da også, at der er plads til forbedringer for at sige det mildt.

•  Det var uhyre vigtigt med den sejr, for nu er vi med igen. Men vi viste slet ikke det spil, som vi viste i Aars, så jeg er tilfreds med fight og indstilling. Vi kommer igen ikke ordentligt fra start, hvor vi skal score et par mål i det første kvarter. Vi tager nogle forkerte beslutninger i de afgørende situationer, og det blev til tider meget febrilsk, lød det fra Sparkær-træneren efter kampen.