Sikker Sparkær-sejr i nabodyst

Der var kaldt til både nabo- og topopgør i serie 4 torsdag aften på Mønsted Stadion, og det blev gæsterne fra Sparkær, der kunne vende hjem med en stenskikker 4-0 sejr i bagagen. Sparkær har de senere år haft det svært på Mønsted Stadion, men denne gang var der ingen tvivl.

Gæsterne lagde fra kampens start pres på hjemmeholdet, og det  skabte en 2-0 føring i det første kvarter. Først sendte topscorer Kasper Møller bolden flot i mål med et skud fra venstre side, da  der var spillet 5 min., og ca. 10 min. senere tog Anders Holm chancen fra 30-35 meter, og bolden gik i mål i det ene målhjørne.

Kasper Møller (th i blå) åbnede scoringen. Tv. Niels Christiansen.

Den f’øring gav ro på Sparkær-holdet, men lidt for rolig blev det i det sidste kvarter af 1. halvleg, hvor Mønsted fik mere greb om spillet, især fordi de tre Langhoff-brødre, Sune, Casper og Mads fik rigelig med plads. Det endte med et par rimelig store chancer i de sidste 5 min. hvor først et indlæg foran et tomt Sparkær-mål blev sparket væk, og kort efter hev målmand Flemming Sørensen en flot redning frem på et langskud fra Mads Langhoff.

Daniel Brøns (tv) måtte en sjælden gang lade sig udskifte med en mindre skade mod slutningen af kampen.

Reduceringen, som kunne have skabt spænding, kom ikke, og i 2. halvleg kunne Sparkær udbygge føringen med yderligere to mål. Første sendte Daniel Brøns midt i halvlegen Patrick Nielsen fri i feltet med et indkast, og P.N. scorede fladt under målmanden. Og med et kvarter igen scorede Oliver Andersen med et godt skud fra venstre side af feltet.

Mønsted havde deres store del af boldbesiddelsen i 2. halvleg, men farlige blev de aldrig, og Sparkær var tættere på 5-0 end Mønsted på en reducering. Med sejren har Sparkær vundet alle 8 kampe og i den grad lagt afstand til forfølgerne, hvor Mønsted er nærmest 7 point efter. Det var da også en meget tilfreds Sparkær-træner, der efter kampen havde denne kommentar:

• Det var en helt igennem super indsats af alle i dag. Alle kom med en god indstilling fra start til slut, og vi lavede kun få fejl i hele kampen. Vi kom med stor energi og vekslede spillet godt, hvorved vi skabte flere chancer. Kun i slutningen af 1. halvleg gav vi for meget plads til Mønsted, og så blev de lige pludselig farlige. Men en meget sikker sejr, som jeg slet ikke synes var i fare, fortalte Poul Vistisen efter kampen, hvor Patrick Nielsen blev stemt ind som Sparkærs bedste.

Patrick Nielsen (blå) fik flest stemmer efter kampen.

Mønsted-træner Robert Overgaard var knap så begejstret og havde denne kommentar:

• Sparkær-spillerne var skarpe i dag, og så har de en god målmand, som man sjældent ser i serie 4. Vi var ikke stærke nok i nærkampene og manglede meget i forhold til kampen mod Nørremarken i tirsdags (3-3, red.). Men vi må op på hesten igen, lød det fra Overgaard.

Sparkær spiller igen mandag 2. pinsedag hjemme mod Viborg Nørremarken, mens Mønsted samme dag spiller hjemme mod Sjørslev/Demstrup.