Sparkær hev en smal 1-0 sejr hjem over Borup

Der var ikke meget dynamit over dynamitkampen lørdag eftermiddag mellem Sparkær og Borup. Ja, ind imellem lignede det noget, der kunne minde om sommerfodbold. Det var småt med det pollerede fodboldspil, men til gengæld blev det en meget tæt kamp, der først fandt en afgørelse sent i forløbet.

Sparkær kom bedst i gang, og havde vel også de bedste tilbud i 1. halvleg, selv om Borup var tæt på i slutminutterne af halvlegen. Som i kampen i Borup var Sparkær tæt på at overrumple i det første minut, da Nicolaj Andersen forsøgte sig optimistisk fra venstre side. Bolden rød dog forbi målet.

Borups Lasse Braad header væk i 1.halvleg. Sparkær-spillerne er f.v. Anders Schmidt, Christoffer Sørensen og Daniel Brøns.

Efter 10 min.følte hjemmeholdet sig snydt for et straffespark, da Oliver Andersen headede bolden forbi Borup-målmand Kaare Elkjær og efterfølgende blev ramt i hovedet af Elkjær og ikke nåede frem til bolden. Det blev der ikke noget ud af, men Oliver Andersen fik en god mulighed efter 27. minutter, da Sparkær kombinerede godt. Andersen afsluttede resolut med tåspidsen, men Kaare Elkjær klarede flot.

Herefter var der kun sporadiske forsøg i begge ender, indtil Borup 5 min. før pausen fik frispark udenfor feltet. Frank Tylstrups fine skud fik Andreas Bakholdt fistet på overliggeren, og mere blev det ikke til før pausen.

Spillemæssig var 2. halvleg ikke mere opløftende. Borup stod dybt med 4-5 mand og holdt for det meste Sparkær væk fra alvorlige chancer, men der kom dog et par stykker. Efter et kvarter sled Oliver Andersen sig godt fri i højre side og serverede bolde bagud til Jess Gaardsdal, der afsluttede flot, men igen måtte Borup love for Kaare Elkjær i målet.

Midt i halvlegen måtte Nicklas Jakobsen ud med gult, og paradoksalt nok faldt Sparkærs sejrsmål kort før, han igen kom på banen. Og det var med Sparkær-øjne et flot mål. Christoffer Sørensen dirigerede bolden videre med brystet til Oliver Andersen midt på banen, og derfra tog den unge mand den direkte vej mod mål. Et par finter splittede Borup-forsvaret, og så var han fri og udplacerede Kaare Elkjær til 1-0.

Dagens mand i centrum blev Oliver Andersen, der afgjorde kampen. Bagved th. Christoffer Sørensen.Tv. Borups Frank Tylstrup og th. anfører Frederik Hvid.

Det skete med knap et kvarter igen, og herefter kom Borup mere frem og forsøgte udligningen. Det gav et par store kontramuligheder til hjemmeholdet, men 5 min. før tid var udligningen meget tæt på – ja, den var der faktisk, men dommeren kunne ikke dømme bolden inde fra sin position. Et skud udefra fik Andreas Bakholdt parreret og bolden faldt ned lige på den anden side af stregen, hvor Nicklas Jakobsen liggende fik den sparket væk. Kun de, der var aller tættest på kunne vurdere, om bolden var fri af stregen.

Men den blev ikke dømt inde, og dermed blev en tæt kamp afgjort til Sparkærs fordel. Med Sparkær-briller kan sejren forsvaret, selvom uafgjort også kunne. Kommentarerne fra de to trænere lød nogenlunde således:

Niels Klausen, Borup:
Det var ingen god kamp rent spillemæssigt, og jeg synes, det blev en roddet affære i alle 90 minutter. Ingen af holdene fik sat noget ordentligt op, og i forhold til mine egne spillere, så fik de at vide, at jeg hos en del manglede den rette indstilling til sådan en kamp, når jeg tænker på vores situation i tabellen. Det må vi rette op på i de to næste for os vigtige kampe mod Sdr. Rind/Vinkel og Skive.

Poul Vistisen, Sparkær:
Det blev som forventet en tæt kamp, hvor Borup trak tempoet ud, og det havde vi svært ved at håndtere. Jeg synes dog, at vi det sidste kvarter af første halvleg fik lidt mere gang i spillet og kom mere tæt på. Når tingene ikke lykkedes, så er jeg glad for Olivers solomål, og så synes jeg, at Christoffer Sørensen spillede helt forrygende på midtbanen. Men Borup var tæt på at snyde os og få et point i en lige kamp. Jeg synes, vi gik mere efter sejren og er glad for, at vi nu kan kikke opad i tabellen.

Sparkærs næste kamp er på torsdag i Bjerregrav, og der er nu lagt op til en kamp om 2. pladsen i puljen. Næste hjemmekamp er næste søndag mod Sdr. Rind/Vinkel.