Sparkær kom til vejs ende i Hobro

Det blev kunstgræsbanen ved siden af DS Arena i Hobro, der blev endestationene for Sparkærs imponerende sejrsrække. Efter 19 turneringssejre i træk blev det søndag eftermiddag til et nederlag på 5-2 til værterne i Hobro. Og som kampen forløb, kan der ikke siges noget til det. Tværtimod kunne det være gået helt galt, hvis ikke Bjarne Have i målet var vågen og diskede op med nogle fine redninger.

Træner Poul Vistisen har i ugens løb været voldsomt udfordret med overhovedet at stille et slagkraftigt hold til kampen, hvor der indløb flere mere eller mindre seriøse afbud. Han måtte ty til at bede en tidligere Sparkær-spiller – Claus Grud – hjælpe til, ligesom han hentede sønnen Mads Daa Vistisen på efterskolen til startopstillingen. På bænken tog han selv plads sammen med Steff Søholt Johansen, og de kom begge i kamp.

Claus Grud har ikke spillet fodbold i flere sæsoner, men trådte til med en hjælpende fod i samtlige 90 minutter, og tak for det! I baggrunden Daniels Brøns og Kasper Møller

Det blev en kamp helt og holdent på hjemmeholdets præmisser, og allerede i kampens første minut slap en angriber fri, men Bjarne Have kom godt ud og fik blokkeret. Hobro var aggressive og pressede hårdt fra kampens start. Der skulle dog et hjørnespark til efter 20 minutter, før bolden blev headet i mål. Stik imod spil og chancer fik Sparkær udlignet på et straffespark et kvarter senere, da Jacob Bødker blev væltet i feltet. Kasper Møller scorede sikkert.

Det kunne have været et comeback for Sparkær, men bare to minutter senere lå bolden igen i Sparkærs mål. Et hjørnespark blev headet mod mål, og blev snittet af Martin Bøge, så Have var prisgivet i målet.

Efter pausen fortsatte Hobros dominans, og efter 5 minutter blev det 3-1, da to Sparkær-spillere blev snydt i højre side, og bolden blev spillet ind foran et tomt mål, hvor to Hobro-spillere stod klar til at sende den i mål. Det blev 4-1 syv minutter senere, da en lang bold sejlede hen over hele Sparkær-forsvaret, og en angriber let kunne afdrible Bjarne Have og score i et tomt mål. Det gentog sig i overtiden på samme vis, men inden da havde Kasper Møller reduceret til 2-4 på et flot hovedstød efter indlæg af Bo Pedersen.

Det var absolut ikke Sparkærs kamp, og Hobro var reelt ikke truet. Kun Daniel Brøns og Kasper Møller forsøgte at udfordre dem, men de fik ingen støtte bagfra. Der blev såmænd arbejdet OK, så langt kræfterne rakte, men der var ind imellem for meget slåen ud med armene hos nogle af Sparkær-spillerne. Træner Poul Vistisen var helt afklaret efter nederlaget:

• Det var et rigtigt godt spillende hold, som i store perioder fik os til at se skidt ud. Vi er slet ikke på toppen i dag, selv om der kæmpes godt nok. Men vi har ikke nok at skifte ind på en dag, hvor vi heldigvis ikke slår op i banen, for så kunne det være gået helt galt. Der er ingen grund til at hænge med hovederne – vi har tabt til et bedre hold, og så skal vi bare videre, lød det fra Vistisen i omklædningsrummet umiddelbart efter kampen.

Og trods nederlaget i dag er der stadig lagt op til en topkamp på lørdag, når det absolutte topholdViborg Søndermarken besøger Sparkær Stadion kl. 13.30.