Sparkær sluttede godt af

Selv om nedrykningen var en kendsgerning inden kampen, fik Sparkær-spillerne sluttet godt af med en 3-2 sejr hjemme over Borup. Og for en gangs skyld havde hjemmeholdet marginalerne med, for gæsterne havde bolden på stolpe eller oerligger hele fem gange i kampen. Det skal dog ikke tage glæden for sejren væk, for den var tydelig hos spillerne, der kampen igennem kæmpede bravt mod et Borup-hold havde bolden mest og skabte de chancer, der kunne have givet dem sejren.

I første halvleg var Sparkær sjældne gæster foran Borup-målet. Omvendt holdt Sparkær-forsvaret også gæsterne fra de store chancer, men i det 22. minut lynede Simon Andersen  fra lang afstand, og bolden gik mål uden chance for Andreas Bakholt, der kort før pausen var i centrum, da han vippede et skud på overliggeren og efterfølgende parrerede et skud fra riposten tæt under mål.

Inden da havde Anders Schmidt i det 30. minut udlignet på et hovedstød, hvor han fangede Borup-målmand Christian Mønsted for langt ude af målet, så bolden sejlede over ham. Indlægget kom efter godt opspil i venstre side fra Daniel Brøns.

Martin Holm (th) afløse allerede efter 20. minutter Bjarne Have, der blev skadet. Holm spillede en fin kamp som venstre back

Efter pausen var det stadig Borup, der havde mest spil og flest chancer, men Sparkær blev nu langt mere giftige i kontrastødene. På et af dem scorede Patrick Nielsen i det 70. minut til 2-1 efter godt pres af Oliver Andersen. Og i periosden efter havde Sparkær gode muligheder for at øge til 3-1, men i stedet satte Borup mere pres på Sparklær-forsvaret, der dog holdt godt stand og var heldige med tre stolpeskud i den perioden.

Det så ud til, at føringen skulle holde hjem, men med godt fem minutter igen udlignede Borup, Nicolaj Haubo sendte en bold ind mod mål fra midt på Sparkærs banehalvdel, som blev snittet af Anders Tovgaard og gik i mål tæt op af den ene stople.

2 x Anders og 2 x målscorere – Tovgaard fra Borup og Schmidt fra Sparkær.

Sparkær svarede dog igen allerede minuttet efter, da Oliver Andersen scorede sejrsmålet efter et godt kontraangreb, hvor Michael Hansen snød to modstandere i venstre side og fandt Oliver Andersen fri midt for målet. Til slut pressede Borup på for udligningen, men den udeblev til ærgrelse for Borup-træner Niels Klausen:

• Ja, jeg synes nok, at vi kunne have fortjent mere med de chancer, vi fik produceret, mente Klausen efter kampen.

Det kan man ikke være uenig i, men det kunne nu ikke tage glæden over sejren fra Sparkær-træner Poul Vistisen:

• Det var op ad bakke efter sidste weekends indsats, men jeg må sige, at alle 12 mand i dag ydede fuldt ud og kæmpede kampen igennem. Det var en holdindsats, og ja, vi var da heldige i flere situationer, men vi blev ved, og det er godt med sådan en afslutning på turneringen.

Sparkær havde kun æren at spille for, og man må sige, at de trods nedrykningen sluttede sæsonen af med æren i behold.