Stoholm havde topholdet på krogen

Dommer Gert Aaby uddelte to røde kort – et til hvert hold – i 1. halvleg, og det satte sit præg på kampen.

Bjerringbro IF – Stoholm IF 3-2 (1-2)

Målscorere for SIF:
1-1 v. Flemming Bennedsgaard (25. minut)
1-2 v. Heine Kristensen (30. minut)

Niels R. Jensens SIF-tropper havde længe det suveræne tophold fra Bjerringbro på krogen i en sådan grad, at det lignede en solid overraskelse lørdag eftermiddag. Men, men, men – marginalerne er ikke på SIF’ernes side netop nu, og dermed kunne værterne sætte et sent og i Stoholm-øjne meget ærgerligt sejrsmål ind i det 87. minut.

Forud var gået særdeles tætte og til tider dramatiske 90 minutter, hvor dommer Gert Aaby havde nok at se til, men SIF-træner Niels R. Jensen mente dog, at Aaby slap fint fra opgaven.

Hjemmeholdet kom i front allerede i det 3. minut, men omkring halvvejs i 1. halvleg kom den situation, der lignede en decideret matchbold til fjandboerne. Flemming Bennedsgaard blev nedlagt, og Bjerringbro-spilleren modtog korrekt det røde kort. Bennedsgaard omsatte selv fra 11-meter pletten, og samme Bennedsgaard røg i øvrigt kort efter ud i 10 minutter.

Flemming Bennedsgaard13082016
Flemming Bennedsgaard omsatte selv det straffespark, der blev begået mod ham. Arkivfoto.

Det forhindrede dog ikke Heine Kristensen i at score et flot frisparksmål, og så kunne udeholdet gå til pause foran med 2-1. Desværre blev afslutningen på de første 45 minutter meget dyr for gæsterne, da Mikkel Clausen så rødt efter en hævnakt mod en Bjerringbro-spiller, der fik et gult kort for sin andel i miseren.

Det tippede matchen tilbage i topholdets fødder, og der var langt mellem SIF-forsøgene og chancerne i de sidste 45 minutter. Dog gik tiden, men i det 77. minut udlignede BIF’erne, og sejrsmålet blev som tidligere nævnt sat ind i det 87. spilleminut.

• Pyha, det var en hård bet at sluge, konstaterede Niels R. Jensen efterfølgende, mens han fortsatte. – Jeg er sikker på, at vi havde vundet, hvis ikke Mikkel havde fået rødt kort, så det var en dyr aktion, han lavede der. Vi er under pres, for blot 2 sejre i 9 kampe vælter på ingen måde verdenen. Vi spillede generelt fint, og jeg er naturligvis glad for, at vi for anden gang i det her efterår kunne byde Bjerringbro op til dans. Men det fjerner ikke det uomtvistelige faktum, at vi SKAL til at have point på kontoen, hvis vi fortsat skal holde nedrykningsstregen på afstand, lød det altså fra Jensen, der kunne se Christoffer Mikkelsen få de fleste fidusstemmer, da der efterfølgende blev stemt i Stoholm-omklædningsrummet.

Og allerede i den kommende weekend venter der SIF en decideret ”forbudt for børn-kamp”. Her kommer Viborg Søndermarken nemlig på besøg, og på nuværende tidspunkt er der 6 point i forskel på de to mandskaber.

MikkelClausen30072016
Mikkel Clausen kommer ikke med i Stoholm to næste kampe efter det røde kort. Arkivfoto.

Derfor skal der ikke den store matematiske studentereksamen til at regne ud, at et nederlag kan få fatale konsekvenser for begge hold i forhold til den ærgerlige nedrykningsstreg. Kampen fløjtes op på Karlsen Arena i Stoholm på lørdag d. 1. oktober kl. 13.30.