15.04.2010
Pokerspillerens to esser var ikke nok for Ravnsbjerg på Feldborg sportsplads
Beretning fra en efterårskold Feldborg Sportsplads, hvor der dog var masser af mål at varme sig på i FC Ligaopgøret mellem FHIF og Ravnsbjerg.

Feldborg/Haderup IF – Ravnsbjerg IF 5-4 (2-1)

Historisk set har Ravnsbjerg aldrig hentet mange point på sportspladsen i Feldborg, og heller ikke torsdag aften skulle det lykkes, på trods af en langt hen af vejen godkendt indsats af de grønne, sluttede kampen med et nederlag på 4-5.

Kampen startede ellers godt for Ravnsbjerg og allerede efter 8 minutter kombinerede Kenny Brøndum og Sebastian Murphy sig igennem Feldborgs forsvar. Det så ud til der blev lavet et kæmpe straffe på Sebastian Murphy, men dette mente kampens ellers udmærkede dommer Kim Rusbjerg dog ikke, og spillet fik lov til at fortsætte. Fire minutter senere viste Dan Larsen så for første gang et af sine esser, da han sendte et godt skud på stolpen. Efter 20 minutter kom forløsningen så.  Sebastian Murphy vandt en nærkamp om en løs bold langt inde i Feldborg's straffesparksfelt og spillede Dan Larsen helt fri til scoring. Dermed kom Sebastian Murphy op på tre assists i foråret.

Som kampen skred frem overtog Feldborg mere og mere af spillet. De kom hele tiden først på bolden og investerede generelt mere i kampen end Ravnsbjerg. Efter 25 minutter kom så den fortjente udligning, da Lars Pape fra tæt hold efter en nærkamp mod en noget tøvende Ravnsbjerg anfører Simon Kjeldgaard kunne score. Feldborg forsatte, og fem minutter før pausen bragte Christian Sørensen den gule fare foran med 2-1. Der blev slutresultatet af første halvleg, og hvad der ventede i anden halvleg, havde ingen vel fantasi til at forestille sig.

Ravnsbjerg startede også anden halvleg godt og fik igen sat sig på spillet. Efter 57 minutter kom udligningen. Jesper Moeslund Pedersen headede et langt indkast fra Simon Kjeldgaard i mål. Spillet bølgede frem og tilbage, og efter 66 minutter rundede en Feldborg mand Ravnsbjergs Henrik Hansen og sendte et godt indlæg ind foran, hvor Morten Jensen bragte Feldborg foran med 3-2. Allerede to minutter efter fik Ravnsbjerg dog igen udlignet, da Jeppe Nielsen med en fin aflevering fandt Dan Larsen på kanten af offside, Dan Larsen kvitterede for den gode aflevering og scorede sikkert til 3-3. Ravnsbjerg fortsatte det fine spil og bare fire minutter efter gik Morten Brøndum godt igennem på venstre fløj og serverede et flot indlæg til Kenny Brøndum, der headede bolden i mål til 4-3 føring til Ravnsbjerg.

Når man spiller på udebane i Feldborg, må man aldrig glemme, at en fodboldkamp varer 90 minutter, og det gjorde den desværre også for Ravnsbjerg i aften. Fire minutter før tid fik Feldborg nemlig hjørnespark, og for fjerde kamp i træk måtte Ravnsbjerg inkassere en scoring efter et tæt indlæg under mål - 4-4 og fire minutter tilbage. Efterfølgende kom Ravnsbjergs Morten Brøndum til en forholdsvis stor chance, men blev taklet i skudøjeblikket, og bolden sprang til hjørnespark. Dette hjørnespark blev i midlertidig fatalt for Ravnsbjerg. Feldborg vandt bolden efter hjørnesparket, slog kontra og scorede til 5-4. Herefter gik en vanvittig anden halvleg til ende, og Ravnsbjergs traume på Feldborg Sportsplads blev endnu engang forstærket.

Resultatet betød, at Feldborg, der er undertegnedes favorit til at avancerer til serie to, efter sommerferien, strøg til tops i puljen. Ravnsbjerg forblev derimod på næstsidstepladsen, dog fortsat med kort afstand til de foranliggende hold.

Ravnsbjergs næste kamp er lørdag d. 24. april, hvor Vinderup kommer på besøg i Ravnstrup. En kamp der bare skal vindes hvis Per Eriksens tropper skal bevarer håbet om fortsat at skulle spille i serie 3 efter sommerferien.