06.04.2010
Et glimt af fortiden og pointdeling ved møddingen i Mønsted
Fjendscup.dk er nu godt dækket ind med skriveglade/-gale reportere i både Mønsted og Ravnsbjerg, så er er lokalbraget set med grønne briller.

Mønsted IF – Ravnsbjerg IF 2-2 (1-2)

Som ”gammel” Ravnsbjerg mand er det altid med sommerfugle i maven, man ser frem til mødet med naboerne fra Mønsted på det intime Mønsted Stadion. 2010 blev så året, hvor klubbernes førstehold, efter en længere pause grundet Ravnsbjergs frie fald, igen skulle mødes i en turneringskamp. I den mellemliggende periode havde Ravnsbjerg helt uvirkeligt tilmed formået at tabe 7-5 til Mønsteds andet hold i en kamp i serie 4 – efter i øvrigt at have været foran med 5-0.

For mit eget vedkommende har jeg et specielt forhold til Mønsted, som jeg selv i en fjern fortid havde fornøjelsen at spille for i en enkelt sæson som ynglinge spiller - som det hed dengang. Specielt så man frem til hjemmekampene, hvor der for et ynglingeholds vedkommende altid var tale om en stor tilskueropbakning.

Denne tilskueropbakning har også gennem mange år fulgt klubbens førstehold, hvor jeg som modstander i den grønne trøje, ofte følte det som om Mønsted til tider var 12 mand på banen. Med baggrund i ovennævnte er Mønsted Stadion i øvrigt et af de steder i nærområdet, hvor jeg finder det mest interessant at tage hen og se en fodboldkamp.

Til dagens kamp havde træner Per Eriksen, i forhold til den ”lunkne” sæson premiere mod Karup/Kølvrå 07 alene valgt at bytte en mand ud i 14 mandstruppen. Lars Halse var således gledet ind i truppen på bekostning af Thomas Eriksen.

Tilbagevendte Kenneth Bundgaard fik ikke scoret denne gang. Mønsted-spillerne er t.h. Kasper Toft og
bagerst Thomas Fjeldsted. Tv. dommer Bent Christensen, der ikke var lige populær hos hjemmepublikummet.

Ravnsbjerg fik en god start på kampen og kom til flere gode chancer til bl.a. Andreas Hviid og Kenneth Bundgaard. Efter 10 minutter hovedstødte Sebastian Murphy desuden bolden på overliggeren efter et hjørnespark. Den største chance tilfaldt dog Mønsted, da Niels Kristiansen efter et kvarter pludselig stod helt fri i Ravnsbjergs felt, men en stor redning af Kim Holst forhindrede dog en føring til Mønsted.

Faren var dog ikke drevet over og kort efter kunne Flemming Bennedsgård efter et hjørnespark bringe Mønsted foran med 1-0. Efter 25 minutter fik Ravnsbjergs Mads Købke så en tilfældig chance efter en kontra i Mønsteds straffesparksfelt, som han stensikkert sparkede i mål til 1-1. Kampen bølgede frem og tilbage, og efter 34 minutter fik Mønsted en kæmpe dobbelt chance, hvor både Jakob Toft og Flemming Bennedsgård fra kort afstand begge sparkede på overliggeren. I det sidste minut af første halvleg slog Ravnsbjerg så kontra, da Jesper Moeslund Pedersen opfangede en lang bold i Mønsteds felt og scorede sikkert til pausestillingen 2-1.

I anden halvleg sad Mønsted på spillet, og i lange perioder fik de presset Ravnsbjerg helt tilbage i eget felt og kom til flere store chancer. Manglende skarphed og en velspillende Kim Holst i Ravnsbjerg målet forhindrede dog en udligning. Efter 28 minutters spil fik Mønsteds Jakob Toft det gule kort, dette fik dog ingen betydning for spillet. Ravnsbjerg blev fortsat presset bagud og kunne slet ikke få hold i spillet.

Kampen lakkede mod ende, uden det dog så ud til, at Mønsted ville få udlignet, men kort før tid omdriblede Jakob Toft en noget tøvende Klaus Nørskov i feltet, kom til baglinien og sendte en hård bold ind foran, hvor Thomas Fjeldsted fik prikket bolden i mål til udligning 2-2.

I kampens overtid fik Ravnsbjerg så en gylden mulighed for at tage alle tre point med hjem. Morten Brøndum fik således en friløber, men hans afslutning gik desværre lige uden om målet. Efter spil og chancer var det uafgjorte resultat et rimeligt udfald af en intens og tæt kamp. To point i to kampe for nyoprykkede Ravnsbjerg findes for godkendt, men en sejr vil snart gavne i en kreds der ser tæt ud.

Ravnsbjergs næste kamp er lørdag d. 10. april klokken 16.00 hjemme mod puljens tophold Løgstrup, der med to sejre i to kampe er kommet flot fra start.