22.05.2010:
2-2 og pointdeling i lokalopgøret ved hovedvej A16
Her er naboopgøret set fra Ravnsbjerg-siden. Begge reportere er denne gang enige i, at det var et passende resultat.

Ravnsbjerg IF – Mønsted IF 2-2 (1-0)

På årets første sommeraften havde Ravnsbjerg og Mønsted inviteret til lokalopgør på Ravnstrup Stadion. Mange mennesker fra lokalområdet benyttede det gode vejr til at overvære kampen og ikke siden de glade dage i serie 2, havde der været så mange tilskuere på Ravnstrup stadion. Aftenen skulle vise om Mønsted fortsat skulle have overhånden i forhold til Ravnsbjerg, eller det sidste 1½ års positive udvikling i Ravnsbjerg ville være nok til at de grønne for første gang i mange år ville kunne placerer sig foran Mønsted.

Kampen startede godt for Ravnsbjerg der efter seks minutter bragte sig foran 1-0. Målet blev til efter en fornem solopræstation af Søren Stilling, der efter en flot dribletur sendte en fornem aflevering ind foran mål, hvor Klaus Nørskov sikkert kunne heade bolden i nettet til 1-0. 10 minutter efter var det tæt på 2-0, da Morten Brøndum efter et flot gennembrud på venstrekanten lagde en bold ind over, hvor en Mønsted spiller, var tæt på at sende den i eget net.

Mønsteds bedste mulighed kom efter 20 minutter, hvor en perfekt aflevering i dybden fandt Flemming Bennedsgaard, Flemmings afslutning prellede af på overliggeren, bolden faldt i midlertidig ned foran ”ham de kalder Messi”, der afsluttede første gang og kun en flot redning af Ravnsbjergs keeper Kim Holst forhindrede en udligning.  Efter 40 minutter fandt et frispark fra Søren Stilling Jeppe Nielsen, der med et flyvende hælspark fik bolden i nettet. Kampens i øvrigt glimrende dommer Finn Mikkelsen annullerede dog scoringen for offside. Kort efter måtte samme Jeppe Nielsen forlade banen i 10 minutter efter en noget unødvendig advarsel.

Fem minutter efter pausen fik Mønsted så udlignet, da Jakob Sørensen, efter et frisparksindlæg tæt under mål, kunne flugte bolden i nettet. For gud ved hvilken gang i denne sæson måtte Ravnsbjerg altså kapitulerer efter et dødbolds indlæg tæt under mål. Efter 70 minutter var det så tæt på at Mønsted var kommet foran. Ravnsbjergs Kim Holst og Simon Kjeldgaard misforstod hinanden og i stedet for at én af dem tog bolden løb de sammen, den kaotiske situationen endte med et frispark lige uden for feltet til Mønsted, som Jakob Toft var tæt på at udnytte, forsøget blev dog afværget af samme Kim Holst.

Nu var Jakob Toft i midlertidig varmet op og 5 minutter efter kunne han bringe Mønsted foran 2-1 direkte på frispark. Ravnsbjerg gav dog ikke op og efter 85 minutter var det Søren Stilling der med en fin aflevering fandt Morten Brøndum, der på hovedstød fik udlignet til 2-2. I kampens slutminutter fik Ravnsbjergs Dan Larsen et gult kort for et hårdt frispark og Mønsted fik endnu en god mulighed ved Kristian ”Messi” Svendsen som dog blev flot pareret af Kim Holst.

Efter spil og chancer var det uafgjorte resultat, som var en gentagelse af det første møde mellem de hold, et rimeligt udfald af en intens og jævnbyrdig kamp. Den endelige styrkeprøve mellem de to hold er således nu udskudt til efteråret, hvor de hold forhåbentlig igen skal mødes, hvis det da ikke afgøres under årets Fjends Cup.

Ravnsbjergs næste kamp er lørdag d. 29. maj, hvor de grønne gæster træner Per Eriksens gamle hjemby for at spille mod kredsens absolutte tophold Løgstrup, der resultatmæssigt bare bliver ved med at imponere.