24.10.2010:
Mønsted hænger fast i bunden
3-3 hjemme mod Herrup var ikke nok for MIF-erne til at skræmme nedrykningsspøgelset væk.

Mønsted IF – Herrup BF 3-3 (1-2)

Målscorere for MIF:

1-0: Flemming Bennedsgaard

2-2: Kristian Svendsen

3-3: Thomas Fjelsted

Det var en flok tændte spillere, der gik på banen lørdag eftermiddag. Alle spillere var klar over, at dagens kamp var endog meget vigtig i bestræbelserne på at undgå nedrykning.

Det startede da også rigtig godt. Mønsted lagde stærkt ud og fik virkelig lagt tryk på Herrup. Der var da heller ikke spillet mange minutter, før Mønsteds Jacob Toft blev nedlagt i feltet. Men dommerens fløjte var tavs til højlydt utilfredshed blandt spillere og tilskuere. Lidt senere fik de dog noget at glæde sig over, da Flemming Bennedsgaard kom først på en bold i feltet og kunne bringe Mønsted foran 1-0.

En føring der dog ikke holdt længe. Inden pausen havde Herrup nemlig scoret to gange. Først på en taktisk brøler af hjemmeholdet. På et MIF-hjørnespark valgte man kun at trække to spillere med hjem og altså spille ”mand-mand” Dette udnyttede Herrup til en hurtig contra, i en situation hvor MIF i den grad manglede konsekvens, da muligheden for en clearing var til stede. Manglende konsekvens i bageste geledder var også kendetegnende for Herrups andet mål. Igen var muligheden for en tackling, men det skete ikke, og så var udeholdet foran 2-1. Dette blev også pausestillingen efter en halvleg, hvor MIF var spilstyrende, men med chancer i begge ender.

Kristian Svendsen (tv) markerede sig igen som sit holds bedste. Herover fra finalen mod Stoholm i årets Fjends Cup.

Derimod tilhørte 2. halvleg kun ét hold nemlig hjemmeholdet. Det var da også MIF, der kom først på tavlen, da ”man of the match” Kristian Svendsen med et flot langskud udlignede til 2-2. Dette i en periode hvor Herrup med et gult kort var reduceret til 10 mand. Med MIF’s meget klare overtag i både spil og chancer troede de fleste, at det forløsende mål ville komme. Det var da også stik imod spil og chancer, at Herrup nok engang bragte sig foran, denne gang på straffespark.

Nu satsede Mønsted alt i håb om den/de livsvigtige scoringer. Det blev da også til mange chancer. Og her menes virkelig MANGE. De største tilfaldt Flemming Bennedsgaard og indskiftede Nicolai Jensen. Men man skulle hen i de allersidste minutter, før Thomas Fjelsted stod udækket ved bageste stolpe, og kunne efter hjørnespark nikke den udlignende scoring i mål.

Dermed måtte MIF ufortjent nøjes med et point i et rigtigt nedrykningsdrama med masser af fight og intensitet. Trods vanskelige baneforhold tilspillede holdet sig så mange chancer, som undertegnede sjældent har været med til i en serie 3-kamp.

Men som det har været symptomatisk for hele efteråret, mangler holdet ganske enkelt skarphed. Ikke kun i angrebet, men så sandelig også i den anden ende. Groft sagt kunne alle 3 Herrup-mål være undgået med mere konsekvens og vilje til at tackle igennem, når dette er muligt/oplagt.

Nu er der virkelig lagt op til en spændende afslutning. Inden de to sidste kampe skal fire hold kæmpe om den sidste formodede nedrykningsplads. Efter weekendens kampe er det Mønsted, der ligger til at blive sorteper. Dette kan der ændres på i holdets næste kamp, som er ude mod Skive IK. Kampen spilles lørdag d. 30/10 kl. 15.00 på Egeris Idrætsanlæg.

kfd

Til sidst vil undertegnede gerne knytte et par kommentarer til HP’s indlæg ”Kom så Mønsted”, hvor redaktøren kommer med sin overraskende og mellem linierne lidt provokerende opbakning til MIF, inden de sidste spillerunder. Et indlæg hvis budskab undertegnede dog er meget enig i, men enkelte sætninger kræver en kommentar herfra:

”Glem alt om oprykkerdrømmene, som for længst er blæst væk i efterårsvejret.”

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at man efter et forrygende Fjends Cup havde sat næsen op efter en topplacering. Men kender man MIF indefra ved man også at oprykning ikke har været samtaleemne de sidste mange runder – og det med rette….

”Glem alt om, at I er det bedst spillende hold i puljen, når det ikke giver point.”

Udsagnet stammer fra et indlæg undertegnede skrev i et referat d. 7/5 efter et hjemmebanenederlag til Feldborg/Haderup. Et udsagn der i dén grad blev kommenteret på fjendscup.dk i foråret og henover sommeren. Undertegnede vil stadig mene at man på daværende tidspunkt (forårssæsonen 2010) var det teknisk bedst spillende hold i kredsen. Men det har selvfølgelig aldrig været nævnt i denne efterårssæson. Ganske enkelt fordi, man (MIF) slet ikke har ramt et niveau der retfærdiggør en sådan udtalelse. Derfor er det lidt uforstående udsagnet skal trækkes frem igen på nuværende tidspunkt.

”Glem alt om tekniske finesser og fejlkendelser fra dommerne.”

Udøvende fodboldspillere bliver weekend efter weekend bedømt af diverse ”eksperter”. Det være sig journalister, tilskuere, trænere etc. Derfor er det efter min mening ikke andet end rimeligt at man stiller visse krav til dommerne, altså gør opmærksom på det, hvis der er noget man er uenig i. Efter min mening er MIF ikke værre til dette end alle andre klubber på dette plan. Hverken i den direkte spilsituation på banen eller i de skrevne referater. Spillerne får at vide hvis de laver noget skidt, det skal en dommer også kunne tåle, hvilket de fleste naturligvis også kan. Men selvfølgelig skal det ikke tage fokus fra det det hele handler om nemlig spillet med ”den lille runde”.