22.08.2010:
Nærmest lykkelig
Fodbold handler  i høj grad om følelser, og hos vores Ravnsbejrg-reporter Ole Jensen er de stærke i forhold til barndoms- og hjerteklubben. Og efter lørdagens 5-2 sejr over naboerne fra Mønsted gik han og nynnede den gamle TV2-melodi.

Ravnsbjerg IF – Mønsted IF                       5-2 (1-1)

Den, der venter på noget godt, venter aldrig for længe. Det var den følelse, som mange Ravnsbjerg fans og spillere måtte have efter eftermiddages kamp på Ravnstrup Stadion.  For første gang i umindelige tider lykkes det nemlig Ravnsbjerg at slå Mønsted i en turneringskamp mellem de to klubbers førstehold og ikke nok med det, nu fører Ravnsbjerg rækken hele fem point foran Mønsted, som flere ellers har udråbt til absolutte oprykningsfavoritter.

Der var ikke spillet mange sekunder af kampen, før Ravnsbjerg kom til den første chance. Den tilbagevendte Rune Nørgård afsluttede dog for dårligt og Mønsteds målmand Jens P. Laursen kunne parerer. Bortset fra denne chance var det første kvarter ingen nydelse. Begge hold synes nervøse for at have bolden, og der kom aldrig gang i noget organiseret spil.

Denne nytilkomne trio - Niels Andersen, Rune Nørgaard og Steffen Bundgaard - fik sammen med træner Per Eriksen sat afgørende fodtryk på kampen.

Der skulle således også gå næste 20 minutter, inden den næste chance opstod. Ravnsbjergs Jacob Rasmussen afsluttede en dribletur i højre side med at finde Rune Nørgård, der nu var varmet op, og stensikkert scorede til 1-0 med et tørt venstrebensskud fra kanten af feltet. Efter cirka en halv time kom udligningen. Endnu en gang måtte Ravnsbjerg give op efter et hjørnespark, hvor forsvaret og målmand Mads Købke så noget hjælpeløse ud. 1-1 blev resultatet af en spillemæssig skuffende første halvleg.

Træner Per Eriksen tog konsekvensen af den middelmådige første halvleg og sendte to friske mand ind fra anden halvlegs start (Sebastian Murphy og Kenneth Bundgård). Dette viste sig at være en god disposition. Fire minutter efter pausen var Ravnsbjerg nemlig kommet foran med 3-1.

Første scoring, faldt to minutter efter pausen, da kampens i øvrigt udmærkede dommer Finn Mikkelsen, valgte at fløjte for et noget tyndt straffespark mod Kenny Brøndum Pedersen, et straffespark som Sebastian Murphy udnyttede. To minutter senere blev det så 3-1. Rune Nørgård fandt Kenny Brøndum Pedersen med en dyb stikning, som han sikkert scorede på. Efter 55 minutters spil faldt kampens eneste advarsel, den tilfaldt Ravnsbjergs Jeppe Nielsen. Dette betød, at Mønsted overtog kontrollen og i denne periode fik lagt et godt pres på Ravnsbjergs forsvar.

Allerede to minutter efter udvisningen kom reduceringen da også, efter et godt opspil i Ravnsbjergs venstre forsvarsside. Herefter bølgede spillet frem og tilbage, men det blev dog Ravnsbjerg, som først fik scoret. Et hjørnespark fra ligeledes hjemvendte Steffen Bundgård i det 70. minut kunne Kenny Brøndum Pedersen heade i mål til 4-2 i en situation, hvor Mønsteds målmand Jens P. Laursen ikke så for godt ud. Så holdt Rune Nørgård fyraften og overlod pladsen til Søren Stilling som i øvrigt gjorde en god figur i de sidste 20 minutter. 10 minutter før tid faldt så kampens sidste mål. Steffen Bundgård afsluttede et ”commando raid” i Mønsteds venstre forsvarsside med at finde debuterende Niels Andersen midt for mål. Han afsluttede stensikkert en for ham god debut med at score til slutresultatet 5-2.

Seks point i to kampe, en målscorer på 8-4 og en førsteplads i rækken, man tør knap tro sine egne øjne!

I denne kommende uge venter der Per Eriksens tropper to vanskelige kampe. Torsdag aften mod et for Ravnsbjerg totalt ukendt hold i Herrup og lørdag eftermiddag klokken 16.00 hjemme mod Feldborg/Haderup som vi spillede mod såvel i foråret som i Fjends Cup.