16.05.2010
Dyrt nederlag for Stoholm
Lørdagens 3-4 nederlag til Nors sender nu for alvor Stoholm ind i nedrykningskampen.

Stoholm IF - Nors B 3-4 (0-3)
Målscorere for SIF:
73. minut 1-4 ved Morten Bigum
76. minut 2-4 ved Patrick Lykke
79. minut 3-4 ved Morten Bigum

Om det var favoritværdigheden eller den efterfølgende spillerfest, der var skyld i den manglende koncentration hos Stoholm IF i lørdags skal være usagt. Men faktum er, at indsatsen i de første 70 minutter var decideret dårlig tangerende det pinlige. Derimod skal SIF have en vis ros for at hive sig selv op i de sidste 20 minutter, men et efterslæb på fire scoringer viste sig at være for meget.

Inden kampen havde thyboerne scoret fem mål i syv kampe, så det lykkedes næsten for gæsterne at score lige så mange i kampen mod Stoholm. Det startede også skidt, for inden der var spillet 40 sekunder, var udeholdet kommet i front. Målmand Rasmus Højbjerg kastede en farlig bold ud til Emil Rauff, og en Nors-angriber opsnappede den, og så var der mål. Efter godt et kvarters spil udbyggede Nors føringen, da SIF's offsidefælde kiksede, og det lignede den endelige afgørelse, da gæsterne efter en god halv time igen fik kuglen sendt ind bag Rasmus Højbjerg. Det kunne såmænd være blevet endnu værre, men dommer Mathias Kræmer Jensen - der fløjtede i et væk - fratog thyboerne en oplagt friløber, da han i stedet for gav udeholdet et værdiløst frispark. Af positive ting for fjandboerne kan nævnes et flot frispark af Morten Agerskov, der tog stolpen og sprang i spil igen.

To mål af Morten Bigum (tv) var ikke nok. Rasmus Højbjerg kostede vel et enkelt i den anden ende.
Arkivfoto Fjends Cup 2009

I de sidste 45 minutter fik SIF et spillemæssigt overtag, og det virkede til at passe Nors meget godt. Efter 65 minutters spil slog holdet kontra, og så førte gæsterne med 4-0 - det lignede altså en regulær øretæve til bundproppen, der inden kampen havde syv nederlag i lige så mange kampe. Men ud af det blå fik SIF en flot periode fra det 70. til det 80. minut.

Det blev blandt andet til to flotte hovedstødsmål af Morten Bigum, mens Patrick Lykke sendte et frispark i nettet. I forbindelse med SIF-scoringen til 1-0 fik Peter Hansen kampens eneste advarsel, men selv med en mand i undertal fik værterne altså reduceret yderligere to gange. Dermed var Nors i panik i de sidste godt 10 minutter, men det lykkedes ikke SIF at sætte en udlignende scoring ind, der ellers ville have fuldendt et mærkværdigt comeback.

Dermed måtte SIF meget skuffende forlade banen uden point, og nu bliver resten af foråret en nervepirrende kamp for at undgå nedrykning. Det er der i sig selv overhovedet ikke noget overraskende i, for sådan plejer det også at være. Denne gang har holdet dog muligheden for at forblive i serie 2, som det kun er sket i 2002. Men det kræver selvsagt en langt bedre præstation i de næste kampe, og på nuværende tidspunkt kan man ikke undgå at ærgre sig over nederlaget i lørdags samt et tidligere nederlag ude til Team Spøttrup. Næste kampe er på udebane torsdag aften, hvor holdet skal møde topholdet fra FS Midtthy på Snedsted Stadion.