24.10.2010:
Stoholm i sikkerhed i serie 2
Uafgjort 3-3 hjemme lørdag mod Skals var nok, da Ulbjerg i dag slog Hurup med hele 8-0.

Stoholm IF - Skals FF 3-3 (1-1)
Målscorere for SIF:
20. minut 1-0 v. Morten Bigum
50. minut 2-1 v. Patrick Lykke
55. minut 3-1 v. Rune Christensen

Der var både glæde og skuffelse på Stoholm Stadion lørdag eftermiddag. Glæden bestod i, at SIF efter kampen kunne regne ud, at holdet med 100% sikkerhed også er at finde i serie 2, når sæson 2011 fløjtes i gang. Holdet kan ikke overhales af både Skals og Hurup, fordi de to hold skal møde hinanden i næste runde. Dermed er de 18 point nok for fjandboerne, der dermed kan spille uden nerver i de sidste to kampe.

Skuffelsen bestod i, at holdet satte en sikker 3-1 føring over styr, men da det først var kommet ud af systemet, så var der grund til tilfredshed, og Morten Groths tropper har i den grad spillet et godkendt efterår.

Starten på lørdagens kamp i det silende regnvejr blev chancefattig. Derfor havde der heller ikke været mange muligheder, før Morten Bigum efter et par kontrabolde i feltet kunne bringe værterne i front. Efter 35 minutters spil begik samme Bigum straffespark i den anden ende, og i fortsættelsen brokkede Kian Lykke sig til en advarsel. Straffesparket blev omsat sikkert, og så kunne de to hold gå til pause med 1-1.

Første halvdel af 2. halvleg eksploderede rent målmæssigt. SIF'erne virkede i den grad i kontrol, da holdet på de første 10 minutter etablerede en 3-1 føring. Først opsnappede Patrick Lykke en frisparksbold fra Morten Agerskov, og dernæst tog Rune Christensen chancen langt ude fra, og her så Skals-målmanden ikke for heldig ud. Gæsterne virkede groggy, og de næste 5-7 minutter havde hjemmeholdet gode muligheder til at lukke kampen definitivt. Men pludselig vendte kampen på en tallerken. Med to scoringer inden for samme minut nøjagtig halvvejs, så var stillingen pludselig 3-3. I de sidste 25 minutter faldt der ikke flere scoringer, og dermed sluttede en kamp, hvor uafgjort var mest brugbart for SIF'erne, som dermed ikke behøver at skæve ned til nedrykningsstregen mere.

Efterfølgende blev Rune Christensen kåret som bedste SIF'er efter et flot arbejdsraseri på midtbanen. Samme Christensen fik i slutfasen en advarsel, så Stoholm sluttede altså i undertal. Skals blev også i 2. halvleg ramt af et gult kort.

I næste runde skal fjandboerne på udebane møde topholdet fra Ulbjerg, som med to runder tilbage er placeret på den oprykningsgivende 1. plads. Søndag vandt det rutinerede Ulbjerg-mandskab med hele 8-0 på udebane over Hurup, og UIF'erne har samme pointantal som Højslev Station, men ender det sådan, rykker Ulbjerg op, da de er bedst indbyrdes. I den omvendte kamp vandt et skadesplaget SIF-hold nærmest sensationelt med 2-1 på et mål i det 92. minut, så spændende bliver det, om det er en fordel for SIF, at holdet reelt ikke har noget at spille for. Kampen spilles lørdag eftermiddag på Ulbjerg Stadion.