12.09.2010:
Stoholm tilbageerobrede 1. pladsen
Med et mål i overtiden sikrede Stoholm sig en flot 2-1 sejr i topkampen mod Ulbjerg.

Stoholm IF - Ulbjerg IF 2-1 (1-0)
Målscorere for SIF:
10. minut 1-0 v. Carsten Jensen
92. minut 2-1 v. Nicolai Christensen

Helt sensationelt er Stoholm efter 6 runder placeret på en oprykningsplads til serie 1. Uvirkeligt al den stund at Morten Groths tropper i den grad er svækket på grund af skader i et sjældent set omfang. Lørdag eftermiddag havde SIF besøg af Ulbjerg, der i de sidste tre runder havde vundet med henholdsvis 6-1, 5-0 og 5-1. Men nogle gange er fodbold altså ulogisk, og med et mål dybt inde i overtiden sikrede SIF sig en særdeles overraskende sejr. Det gælder om at nyde det, for måske ser situationen allerede anderledes ud efter næste weekend, men det er i hvert fald ikke hverdagskost, at rækkens duks er mere opmærksom på nedrykningspladserne end på oprykningspladsen!

Nok engang måtte Morten Groth grave dybt i spillertruppen for at få 13 folk klar til kamp. Det gik endnu engang hårdt ud over 2. holdet i serie 5 (som i øvrigt vandt 2-1 over Kjeldbjerg og ligeledes er placeret på 1. pladsen). Men det skulle vise sig at være en god ide, for normale serie 5 spillere fik en endog meget vigtig rolle i kampen.

Efter blot 10 minutter bragte den spillende 2. holdstræner Carsten Jensen værterne i front, og samme Jensen havde senere et hovedstødsforsøg, der ramte overliggeren. Ellers var fjandboerne påpasselige, og det gjaldt om at stå mere kompakt end i tirsdagens kamp ude mod Skals, hvor SIF alene i 1. halvleg forærede alt for meget væk. Derfor holdt 1-0 halvlegen ud.

Da Ulbjerg i det 75. minut fik sat den logiske udligning ind til 1-1, var både spillere og publikum selvsagt nervøse for at alle point ville glide de hårdt kæmpende SIF'ere af hænde. Men stik i mod al sund fornuft skete der noget i kampens 92. minut. De to indskiftere - Ole Rauff og Nicolai Christensen - sørgede for de aktioner, der gav et jubelbrøl så stort på Stoholm Stadion, at man skal adskillige år tilbage for at finde noget tilsvarende. Rauff sørgede for det oplæg, som Christensen scorede på, og spillere og tilskuere troede knap deres øjne, da kampens glimrende dommer Karsten Toft-Hansen kort efter fløjtede af.

Dermed røg der altså tre uventede point ind på kontoen efter en kamp, hvor gæsterne fik opgørets eneste advarsel. Efterfølgende fik Henrik Korup fidusen efter en fremragende indsats i SIF-forsvaret, hvor han stort set sørgede for, at Ulbjergs spillende træner Erik Nygaard ikke kom frem til noget. De øvrige resultater i kredsen gjorde altså, at SIF strøg på 1. pladsen, men allerede nu kan det konstateres, at der skal flere point til i dette efterår for at få en godkendt placering, end det var tilfældet i foråret. Første skridt mod et højere pointtal kan tages i næste weekend, når SIF'erne drager til Thy - et sted hvor SIF historisk set altid har haft det svært. Her gælder det et møde med Hurup, og spændende bliver det at se, hvilke spillere Morten Groth har til rådighed.