Åges sidste seniorkamp var i Sparkær

Her dømte han den tidligere omtalt specielle oprykningskamp i serie 6 mellem Sparkær og Højslev St. Gæsteskribent Ole Tang har skrevet nedenstående indlæg.

Ryg og knæ stopper karrieren efter 45 sæsoner
En ungdomskamp i Spøttrup 1. november 2020 blev fodbolddommer Åge Johansens sidste kamp – efter 45 års indsats med fløjten.


Foto Jacob Mackenhauer Drensborg.

Den 69-årige mand fra Rønbjerg er som udgangspunkt ked af at stoppe sin mangeårige hobby, da han fortsat nyder at afvikle en kamp, men en ryg, der er slidt og et knæ, der smerter, har gjort udslaget.

  • Hvis der sker et mirakel, og jeg får det bedre i ryg og i knæ, så begynder jeg igen, men det sker næppe, så jeg tror, det er slut, siger Åge Johansen, der tog fat med fløjten i 1975, da hans egen fodboldkarriere kom til vejs ende – også grundet skader.
  • Jeg har arbejdet knap 38 år på slagteri, så det har jo også slidt på kadaveret. Jeg skal vist være glad for, at det har kunnet gå, så længe som tilfældet er. Jeg vil hellere stoppe selv, end at nogen skal komme og fortælle mig, at det skal have ende, siger han.

Åge Johansen har aldrig haft store ambitioner på vegne af sin dommergerning, men været en af kampfordelerens sikre stik, når de sidste kampe skulle afsættes.

  • Jeg holdt pause på grund af diskosprolapser i ryggen i 2014 og 2015 – ellers har jeg taget 1-2 kampe pr. spillerunde alle år. Det har været en rigtig god hobby og givet en masse rent socialt, som jeg har været glad for, siger Åge Johansen, der selv tæller, at han har dømt noget, der ligner 2000 kampe gennem de mange sæsoner.

tang