Alternativ Borup opstilling gav sejr

Borup IF har sendt nedenstående referat fra kampen mod Viborg FF, som endte med en sikker 5-0 sejr til Borup:

“I sæsonens sidste kamp, som også var træner Niels Klausen sidste kamp i klubben, sluttede Borup serie 3 herrer af på udebane i Viborg FF. En kamp som ikke havde så meget betydning. Viborg var rykket ned, og Borup havde en 4. plads at spille for. Borup manglede en del spillere bl.a. topscorer Peter Lund.

Til dagens kamp havde Niels Klausen valgt at lave alternativ opstilling, så spillerne trak lod om pladserne. Så posen blev for alvor rystet, og spillerne viste da også, at de blev godt motiverede af den ændrede opstilling. Frederik Hvid, der normalt spiller i forsvaret, var i dagens kamp endt i forreste linje. Det skulle vise sig at være et heldigt lod, for i kampen, som Borup sad total på, kom Frederik Hvid i centrum med 2 mål i 1. halvleg, bl.a. et fint hovedstød efter et hjørnespark fra Lasse Braad. Viborg havde i 1. halvleg intet at komme med.

Frederik Hviid (th) scorede hattrick. Foto fra kampen mellem Sparkær og Borup 13. september.

I anden halvleg kom Viborg til et par chancer, hvor Ruben Pedersen på sin vante plads i målet tog sig kærligt af den ene. Frederik Hvid afgjorde efter 20 minutter, at der ingen tvivl var om kampens udfald. En lang bold fra Lasse Braad løb Frederup op og sendte bolden i målhjørnet.

Kampen sluttede med 2 flotte mål. Først headede Johan Nielsen Aske Vendelboes fine centring i nettet, og så slog Christian Malik sejren fast til 5-0, da han nærmest loppede bolden op i målhjørnet. Så holdet sluttede på en 4. plads i puljen, og en stilling lyver jo aldrig. Holdet manglede lige det sidste og lidt held, især i Sparkær-kampene for at kravle højere op og true topholdene. Men heldigvis var man langt væk fra bundholdene.

Træner Niels Klausen (tv) og Holdleder Poul Børge Tougaard. Foto Borup IF

Dagens mand vælger vi her, og det er træner Niels Klausen. Han har nu stået i spidsen for Borups hold igennem 5 år, hvor holdet dels har spillet i serie 4 og dels i serie 3. Mange spillere har prøvet sine evner af i perioden, og der er sket en mærkbar foryngelse af holdet. Niels Klausen afleverer nu et ungt hold, der efterhånden er godt sammenspillet.

Niels har vist et kæmpe engagement, og er hele tiden gået foran. Både når det gælder det at prioritere fodbolden, men også i anerkendelse af, at fodbolden alene ikke kan gøre det. Der skal også leveres en frivillig indsats af spillere og af organisationen bag holdet. Her har Niels Klausen selv stillet op til arbejdsdage og vist de unge spillere, hvordan man griber klublivet an.

Borup takker Niels Klausen for en anerkendelsesværdig periode i Borup IF. Sæsonen fejres ved årets afslutningsfest lørdag den 17. november, hvor alle er velkomne.”