Kæmpe drama da ØK overlevede i serie 3

For andet år i træk var Ørslevkloster ude et et nedrykningsdrama. I november 2021 tabte de til Nørremarken og rykkede ned i serie 3, hvor de har været i 2022. I dag stod de der så igen i en nedrykningsduel mod Klejtrup, der endte på andenpladsen i serie 4 og i sidste weekend slog B/T.

Og som overskriften siger, så blev det et sandt drama, hvor ØK var meget tæt på at være ude efter normal spilletid. Men med en scoring dybt inde i tillægstiden sørgede Kasper Totte Bergmann Madsen for forlænget spilletid. Inden da var gået en kamp, hvor første halvleg var meget lige og med få chancer. Sebastian Kjær bragte hjemmeholdet foran efter 28 minutter, og så skete der ikke så meget, før kort inden pausen.

Kasper Totte Bergmann Madsen var manden, der holdt liv i ØK’s serie 3 tilværelse.

Her dømte Matias Paaske et kontroversielt og forkert straffespark til Klejtrup. Gæsterne havde fået tilkendt et hjørnespark, bolden lå klar til at blive sparket ind over, og så skete der noget i feltet. En ØK-spiller rev en af gæsterne omkuld, og Paaske pegede på pletten. Det gav anledning til en del diskussion både på og udenfor banen, og undertegnede fik bekræftet af tidligere superligadommer Michael Svenden, der var til stede og så situationen, at det var forkert dømt, da bolden ikke var sat i spil. Straffesparket blev taget, og Klejtrup udlignede.

Jubel efter det afgørende ØK-mål. I bunden af billedet ØK-træner Erik Nygaard, der havde en følelsesladet eftermiddag på sidelinjen.

Efter pausen sad ØK på det meste, og især i de sidste 20 minutter pressede de på for en afgørelse. I stedet skete det, der ikke måtte ske for hjemmeholdet. Gæsterne løb kontra i det 90. minut og scorede til 1-2. Det fik hele ØK-holdet frem mod gæsternes mål, og i to omgange lykkedes det at få udlignet. Et frispark lige udenfor feltet sendte Rune Skovgård i muren, men dommeren mente, at en Klejtrup-spiller var gået for tidligt frem og dømte indirekte frispark i feltet. Den blev trillet til Kasper Madsen, der scorede til stor jubel for ØK-spillerne og det talstærke hjemmepublikum.

Opbakningen på sidelinjen fejlede ikke noget.

Forlænget spilletid startede med et gult kort til ØK’s Thomas Ramsdahl efter kun 3 min., men det slog nu ikke hjemmeholdet ud. De var stadig bedst, men tilskuerne var begyndt at tænke på straffespark, inden ØK med to mål ved Adam Jørgensen i de allersidste minutter lukkede kampen til 4-2 og dermed en ny sæson i serie 3. Seks gule kort – to til hjemmeholdet og fire til gæsterne fortæller lidt om spændingsniveauet.

ØK overlevede, og det var den bedste optakt til aftenens klubfest med 150 deltagere. Et nederlag havde ikke været sjovt for spillerne.