Målmandsdrop sikrede Sparkær-sejr

Det blev en medrivende og intens serie 3 kamp, da Sparkær søndag eftermiddag gæstede Ørslevkloster Stadion. Gæsterne fra Sparkær kunne rejse hjem med en smal 1-0 sejr, og selv om der var chancer nok, så var det ØK’s målmand Emil Højris, der kom i fokus, da Daniel Brøns i starten af 2. halvleg blev spillet fri til skud af Frederik Andersen uden for feltet. Han skød midt i målet, og det så ud til, at målmanden havde fat i bolden, men den smuttede fra ham og ind i målet.

Inden da var der gået en 1. halvleg, hvor Sparkær havde helt styr på begivenhederne, og ØK var sjældne gæster hos Sparkær-forsvaret. I kampens start blev Oliver Andersen spillet fri i højre side af feltet, men hans afslutning manglede kvalitet. Også Daniel Brøns havde en god mulighed med et skud udefra, inden ØK fik deres eneste chance i 1. halvleg efter 17. min. Lynhurtige Simon Rasmussen blev sendt afsted i højre side, men hans gode afslutning blev snuppet af Steffen Berg i Sparkær-målet.

Kasper Møller var lige ved og næsten et par gange og havde bolden i mål. Bagved ØK’s Simon Rasmussen.

Sparkær svarede igen omkring den halve time, hvor Kasper Møller havde en god mulighed og kort efter fik han bolden i mål, men scoringen blev fejlagtigt annulleret for off-side.

Kort før pausen kom kampens dramatiske situation, da ØK’s Jonas Snogdal Adamsen blev ramt i hovedet af Sparkærs Mads Daa Vistisens støvle. Det var ganske uforsætligt, for Snogdal underløb Mads Daa Vistisen, der tumlede rundt og ramte Jonas Snogdal i hovedet. Der blev da også dømt frispark til Sparkær i situationen, som ophidsede ØK-træner Erik Nygaard så meget, at han fik gult kort.

Efter pausen kom der mere gang i kampen i begge ender. I halvlegens første minut burde Daniel Brøns have scoret til 0-2, da han efter et indlæg fra Oliver Andersen var helt fri foran mål, men han fik bolden prikket forbi mål.

Daniel Brøns scorede til 1-0 på det han selv kaldte “et drøn af et skud”.

I det 51. minut kom Sparkær så foran 1-0 på det tidligere omtalte mål, men nu levede kampen op. Fem minutter senere måtte Steffen Berg vise klasse i Sparkær-målet, da han hentede et skud udefra helt oppe i målhjørnet. Kort efter fik ØK et gult kort, da Rasmus Skov brugte hånden til at score med. Trods en mand ude fik ØK deres bedste periode i kampen og skabte et par chancer, men Steffen Berg var vågen.

Så var det Sparkærs tur til at komme i undertal, da Nicolaj Broch Andersen i det 68. minut så gult for at bruge hånden. Det satte dog ikke Sparkær under pres, og til gengæld havde Frederik Andersen en megachance for at lukke kampen med et kvarter igen, da han driblede igennem ØK’s forsvar, men skød lige forbi stoplen.

Kort efter fik ØK en stor mulighed for at udligne, da Rune Skovgård fik en friløber, men igen var Steffen Berg på sin plads. Kampen ebbede ud men fik for for Sparkærs indskiftede Frederik Sucksdorff en trist afslutning, da han faldt uheldigt ned efter et hjørnespark og måtte udgå med noget, der ligner en alvorlig knæskade. Da manglede der sølle 1½ minut af kampen.

Frederik Sucksdorff hjælpes fra banen i store smerter.

Det blev en sejr, der måtte arbejdes for, og det blev der. Forsvaret med målmand Steffen Berg stod meget stærkt, og Mikkel Mackenhauer og Mads Daa Vistisen tillod ikke ØK angriberne ret meget, og holdet fik dermed oprejsning efter nederlaget til Eastside. Det blev en seværdig kamp med muligheder i begge ender, men flest til Sparkær, og på den baggrund må sejren være i orden.

Sparkær-træner Poul Vistisen havde denne kommentar kort efter kampen:

• Vi spiller 90 gode minutter i dag, selv om vi har en del udskiftninger og et gult kort undervejs. Vi skaber chancerne, og når vi kun scorer et enkelt mål, så må jeg rose vores super defensiv og vores målmand Steffen Berg, der i lange periode ikke havde noget at lave men slog til, når det var nødvendigt. Men ros til alle mand på et hold, der er ved at ligne vores førstehold igen.