Mønsted kravler op i tabellen

Efter tre indledende nederlag og 0 point har Mønsted nu med to sejre over Hanstholm i torsdags og senest i aftes 2-1 hjemme over Thisted bevæget sig op på 4. pladsen i puljen med 6 point. Det samme som MorsØ på 3. pladsen men også kun 2 point flere end Viborg Søndermarken på 8. pladsen. Det ligner dermed en tæt pulje, hvor der bliver kamp om at undgå nedrykning.

Den kamp er Mønsted nu godt inde i, og med aftenens sejr over thyboerne er der optimisme at spore hos de røde. Det kunne ellers være gået galt for MIF-erne allerede i kampens første minut, hvor gæsterne kombinerede godt igennem Mønsted-forsvaret og kun en feberredning af Gustav Jønsson holdt dem fra at score.

Herefter overtog Mønsted initiativet, og Thisted var sjældne gæster ved Mønsted-målet. De ramte dog overliggeren i det 21. minut, men inden da havde Morten Harritz i det 17. minut bragt Mønsted foran 1-0 på hovedstød efter hjørnespark. Efter 26 min. burde Mads Langhoff-Jensen have øget til 2-0, da han pludselig var fri tæt på mål, men han skød lige på målmanden.

Martin Harritz (rød)lagde op til 2-0 målet og nåede at indkassere et gult kort fra Michael Svendsen i tillægstiden.

Mønsted havde styr på kampen, og et par minutter efter pausen slap Morten Harritz igennem i venstre side, men målmanden reddede til hjørnespark. Herefter var det gæsterne, der fik initiativet, og kampen var som forvandlet fra 1. halvleg, nu med Thisted i den styrende rolle. De fik da også et par muligheder, men Gustav Jønsson var på plads i målet. I det 21. minut var Morten Harritz så tæt på 2-0 på et hovedstød, men målet kom minuttet efter efter godt opspil i højre side, hvorfra brormand Martin spillede Morten Harritz fri til scoring.

Thisted svarede dog igen med et kvarter tilbage, da en tilfældig bold i feltet blev saksesparket i mål via den ene stolpe. Resten af kampen pressede Thisted på uden dog at komme frem til de helt farlige afslutninger. Omvendt havde Mønsted et par kontraløb, der med lidt held kunne have lukket kampen. Det skete ikke, og så kunne dommer Michael Svendsen fløjte af, inden tusmørket for alvor lagde sig over Mønsted Stadion. En tilfreds Mønsted-træner Niels Christiansen havde denne kommentar efter kampen:

• Vi havde endnu engang fokus på vores presspil, organisation og omstillinger. Og må bare sige, at det er nemt at være træner i øjeblikket, for alle spillere gør lige, hvad der bliver sagt. Vi spiller super godt i 1. halvleg, og holder dem fra chancer. 2. halvleg bliver mere nervøs, og vi formår ikke at holde på bolden. Men alt i alt en super indsats af alle mand. Tak drenge!!