Nørremarken vinder nervepirrende gyser i Sparkær

Med disse ord indleder NUGF-træner Kristian Skovborg Andersen sit referat fra kampen, som NUGF vandt med 2-1:

“Der var blevet varmet godt op til kampen på de sociale medier, hvor ordet “gyser” var sat på som varedeklaration forud for dagens opgør. Slår man ordet “gyser” op i en ordbog vil man se, at det dækker over en “nervepirrende og rædselsvækkende handling”! Efter kampen må man sige at ordet “gyser” var det rigtige ordvalg fra Sparkærs side, da kampen til tider var “nervepirrende”  og vores sidste mål må føles som en “rædselsvækkende handling” for Sparkær lejeren.

I kampen kommer Sparkær med meget power i indledningen, hvor de bruger mange kræfter på at presse på, og trykke os tilbage på banen. Vi står en smule lavere end normalt da forholdene med meget vind og en knoldet bane gjorde at vi ubevist tog lidt ekstra forbehold for for forholdene, hvilket var ok. I løbet af de første 30 minutter modtager vi en del skud mod vores mål, hvor Martin Pedersen hiver en fantom redning op og virkelig viser sin klasse i en halvleg, hvor der ikke opstår de helt store chancer. I de sidste 15 minutter af 1. halvleg kommer vi mere på bolden og får skabt et par chancer, og det resulterer i, at Casper L Mortensen kan score til 1-0 da han flot kommer først på et fladt indlæg ved første stolpe.

Sparkær havde godt styr på Andreas Højgaard (tv), men han er svær at holde væk i en hel kamp. Han var da også manden bag NUGF’s føringsmål i 1. halvleg. Th. Sparkær’s Frederik Andersen.

I pausen har vi fokus på at vi skal spille mod vinden samt holde os til gameplanen, og stadig stå lidt lavere end normalt, da vi ikke ville fanges i omstillinger imod os. Vi får ikke skabt det fremadrettede spil, som normalt kendetegner os, men det var vi fint afklaret med. I 2. halvleg ser vi lidt det samme kampbillede som i 1. halvleg, hvor vi ikke får sat helt så meget op offensivt, som vi er vant til. Vi lukker dog et mål ind, hvilket giver Sparkær mere tro på tingende, og de pressede lidt mere på, selv om de virkede tømt for kræfter til sidst.

På sidelinjen havde jeg gennem hele kampen en fornemmelse af, at vi ville kunne skabe en chance mere, hvis vi turde spille i længderetningen af banen. Sparkær var nok mere presset til sejr, og vi skulle blive ved med at spille afklaret i forsvaret, hvor vi stod godt gennem hele kampen, så vi ikke dummede os i bestræbelserne på at vinde kampen.

Vi får skabt en chance med fem minutter igen, men udnytter den ikke optimalt. Vi kunne have levet med en 1-1, men i fodbold er intet afgjort før sidste fløjt, og det formåede vi at udnytte til sidst, hvor vi trykkede på og fik den gyldne mulighed, der kan opstår, når bolden ruller og tiden er ved at løbe ud. Vi fik sat et godt angreb op som Jeppe Krog afsluttede med et skud på indersiden af stolpen, returbolden kom Christoffer Kvist over inden den til sidst endte hos Carl Emil Madsen, der bankede den op i krogen til kæmpe og spontan jubel hos alle i NUGF lejren.

Fodbold kan bringe de bedste og værste følelser frem, når det hele bliver afgjort til sidst, men omvendt er det sådanne momenter, der gør at man elsker og til tider hader fodbold når disse momenter opstår. Sparkær nævnte lidt med held, og til det kan man sige, at man også skal opsøge heldet og kende sin besøgelsestid, hvilket vi gør i dag, hvor de unge drenge viser en mandfolkepræstation på banen gennem hele kampen.

Vi har et ungt hold med en gennemsnitsalder på 19 år, hvor ældste er 21 år og yngste er 17 år, så det er imponerende, hvilket mod og klogskab vi spiller med selv i pressede situationer. Jeg har rost drengene for af spille efter vores gameplan og gøre de ting, vi træner, når der er kamp, og ikke mindst troen på egne evner. Vi arbejder stenhårdt til træning, hvilket vi også føre ud i kampene med godt spil og stor fight.

Uanset kampbilledet set med Sparkær eller NUGF briller er det slutresultatet, der tæller, og vi tager 3 point, som vi er meget galde for at kunne sætte ind på kontoen efter en god start på forårssæsonen. Vi ser nu frem mod næste opgave, hvor Skals venter på hjemmebane. I morgen har drengene fået en fridag fra træningen, som de kan nyde, inden vi igen kører på med træningen frem mod fredagens kamp mod Skals.”