ØK topper Vinkel Bioenergi Liga

Ørslevkloster er kommet stærkt fra start i forårets Vinkel Bioenergi Liga, og onsdag aften blev Mønsted sendt hjem med et slemt 0-5 nederlag. Det var et noget afbudsramt Mønsted-hold, der tog til Nordfjends, men træner Niels Christiansen piber ikke, for det er betingelserne lige nu. ØK var da også bedst på dagen, og sejren til hjemmeholdet kunne Christiansen ikke indvende noget imod, selvom 5-0 efter hans vurdering var lige i overkanten.

• Jeg synes, vi var godt med de første 25 min. , hvor det bølgede frem og tilbage med chancer til begge hold. Vi havde muligheder, men mangler igen det sidste for at få bolden over stregen. De får et korrekt dømt straffespark, og så scorer de til 2-0 ud af ingenting kort før pausen, fortæller Niels Christiansen dagen derpå.

Mønsted måtte igen undvære deres faste målmand Gustav Jønsson, der døjer med rygproblemer. Han blev afløst af Jonas Drensborg, og th. for ham Niels Christiansen og ØK’s Henrik Pedersen.

I pausen forsøgte han og Kim Kirkeby at hanke op i spillerne og få dem til at tro på, at kampen kunne vendes. Men så scorede ØK to mål i det 51. og 52. minut, og så var den kamp lukket godt og grundigt. Det endte en smule dramatisk med et rødt kort til Mønsted’s Morten Harritz i tillægstiden.

• Jeg synes en ellers god dommer reagerede lige voldsomt nok i den situation. Morten laver et frispark mod målmanden, som han vurderer til gult, og så kommer der en enkelt kommentar efterfølgende, der giver ham muligheden for rødt. Det var selvfølgelig ikke klogt, men det sker i kampens hede, forklarer Christiansen.

ØK-træner Erik Nygaard var anderledes tilfreds med kampen:
Vi viste vilje, energi og gejst i dag over hele linjen. Det var en fornøjelse at være vidne til. Vi scorer 5 mål, men producerer mange chancer ud over det. Vores hurtige offensive folk gør det svært for Mønsted. Mange havde fortjent at blive kampens spiller, men jeg vælger vores unge debutant Erik Joensen. Han kommer ind i sin første kamp for ØK og viser klassespil.

Kampens spiller for ØK er Joensen og for Mønsted Marcus Drejer. Tv. træner Erik Nygaard og Mønsted’s Kim Kirkeby