Så skal vi til det igen

Overskriften skal ikke tolkes negativt, for det handler om årets største begivenhed i Sparkær, nemlig Fjends Cup, som fløjtes i gang torsdag den 25. juli 2024 kl. 18.30. Her møder værterne Hersom/Bjerregrav samtidig med, at Skals og Løgstrup krydser klinger på den anden bane.

Dermed er vi tæt på at tage hul på turnering nummer 42 i rækken siden starten i 1983. Der er som sådan set ikke så meget nyt under solen, som vi jo håber, vil skinne over turneringen. For Fjends Cup konceptet, som stort set har været gældende siden starten, har vist sig at være bæredygtigt, for nu at bruge et standardudtryk nu om dage.

Det er Fjends Cup først og fremmest, fordi det er selve fodbolden og kampene mellem de lokale hold, der bærer turneringen. Det er selvfølgelig også hygge og samvær for de mange publikummer, der år efter år vender tilbage til Sparkær Stadion for at se fodbold og nyde et par fadbamser. Men for spillerne er det kampene om trofæet, der tæller, og der er stor prestige forbundet med at vinde turneringen.

Kun et hold kan vinde, men for alle 8 hold er det en optimal måde at blive klar til efterårets turnering i DBU Jylland. Efter så mange år med Fjends Cup siger erfaringen, at det er ganske svært at udpege favoritter til titlen, og sådan er det da også i år, hvor 7 hold er fra serie 3 og kun Feldborg/Haderup, som deltager for 25. gang, er fra serie 2. At holdene er stabile deltagere, viser yderligere to jubilarer. Løgstrup deltager for 30. gang + 9 gange som Ravnsbjerg/Løgstrup, mens Borup kan markere 10-års jubilæum. Kun værterne og Stoholm har deltaget i alle 42 turneringer.

Tilskueropbakningen er kæmpestor, og det hele toppede i 2023 med næsten 2000 (1889) betalende tilskuere. De mange mennesker omkring banerne er med til at give en fin stemning ved kampene – noget seriespillerne ikke er forvænt med i den normale turnering.

Ud over det sportslige er alt også ved det gamle med kolde fadøl (i år tilbyder vi også alkoholfri øl), lækre grillpølser fra Cater Food, og som noget nyt i år får vi besøg af ”Isbanditten”, som sælger både softice og vaffelis. Vi holder priserne i ro med 30,00 kr. for en fadøl og en entrepris på 25,00 kr., hvor der er masser af lodtrækningspræmier. Så velkommen til den 42. Fjends Cup på Sparkær Stadion i uge 30 og uge 31.

Vi glæder os til at se til holdene, tilskuerne og dommerne til årets Fjends Cup. God sommer!

-hp

Guldsponsorer: