Spænding til sidste sekund i lokalderbyet

Aftenens lokalderby mellem Sparkær og Mønsted blev et sandt drama, hvor der var spænding til sidste sekund. Sparkær endte med at vinde 5-4 efter en kamp, som hjemmeholdet styrede fuldstændigt i 1. halvleg, som endte 3-1 men burde være endt 6 eller 7-1 med de store brændte chancer af især Kasper Møller.

Gæsterne fra Mønsted kom ellers foran 1-0 efter kun 5 minutter på et straffespark begået af målmand Bjarne Have. Kristian Svendsen scorede sikkert. Sparkær svarede dog hurtigt igen, og kun 4 min. senere havde Oliver Andersen udlignet på et godt indlæg af Patrick Nielsen. Så tog Kasper Møller ellers fat med både mål og brændte chancer. I det 15. minut opfangede Michael Hansen bolden og spillede Møller helt fri midt for mål. 10 min. senere gjorde han det til 3-1 på et flot oplæg af Mads Daa Vistisen.

Kasper Møller på boldjagt. Sparkær-spillere f.v. Frederik Andersen og Mikkel Mackenhauer. Mønsted-spillere f.v. Kristian Svendsen og Martin Harritz.

Men han burde have scoret 4 mål mere inden pausen, hvor han alle gange var helt alene igennem. I stedet fik Mads Daa Vistisen et dumt gult kort, da han sparkede Mønsted-målmand Gustav Jønsson, der havde sikret sig bolden. 3-1 til pausen var alt for lidt. Mønsted havde et enkelt farligt frispark fra Mads Langhoff-Jensen men var ellers ikke farlige. Det var de til gengæld i eget forsvar, der til tider var meget åbent.

Og så sket det, som det talstærke hjemmepublikum ikke havde forestillet sig. For Mønsted kom godt ud til 2. halvleg og reducerede efter kun 8 min. ved Morten Harritz, og kun et par minutter senere kom udligningen efter et frispark langt ude fra, der fik lov at passere igennem forsvaret til Morten Harritz, der dirigerede den i mål fra en position tæt under mål.

Det kunne være blevet Mønsteds comeback, men allerede 5 minutter efter udligningen hamrede Anders Holm bolden i nettet efter en nedfaldsbold i feltet, og bare 5 min. senere scorede Mads Daa Vistisen til 5-3 efter et par træk i højre side. Jakob Hokser Olesen fik skabt spænding med 7 min. igen, da han pludselig stod fri i Sparkærs felt og sendte bolden i mål uden chance for Bjarne Have.

Anden halvleg var et godt eksempel på, at disse lokalopgør lever deres eget liv. Sparkær-spillerne kom skidt ud efter pausen og havde ikke den indstilling og den power, som de havde før pausen. Og så lugtede Mønsted muligheder, men Sparkær tilspillede sig dog stadig store chancer helt frem mod slutningen. En rigtig publikumskamp med spænding til sidste sekund, men set over hele kampen, så kan der ikke indvendes noget mod Sparkærs sejr. Den var bare alt for lille.

Tæt besat Sparkær-side.

Der er meget længe siden, der har været så mange tilskuere til en turneringskamp i Sparkær. Det mindede om en Fjends Cup aften med tæt besatte langsider og super stemning, især på Sparkær-siden, der var mødt talstærkt frem med både tromme og megafon, så der var højlydte tilråb under hele kampen. Det ser seriefodbold, når det er bedst.

Kampens spillere blev Patrick Nielsen, Sparkær (tv) og Morten Harritz fra Mønsted. Her flankeret af trænerne Per Sørensen, Sparkær og Kim Kirkeby, Mønsted.

Kampen var også et opgør i Vinkel Bioenergi Liga, hvor Sparkær med sejren overtog førstepladsen foran ØK. Læs mere om ligaen.

Kommentarer fra de to trænere og flere billeder + highlights kommer senere.