Sparkær bød Søndermarken op til dans

Efter 2-5 nederlaget i Hobro i søndags var Sparkær-spillerne opsatte på at vise, at det ikke var deres niveau. Og selv om dagens kamp endte med et 2-4 nederlag, så fik de det bevist, og det kunne det godt være gået anderledes.

Sparkær kom foran 1-0 allerede i kampens 2. minut, da to SIK-forsvarere ikke kunne blive enige om, at håndtere en høj fremlægning, hvorefter Kasper Møller snuppede bolden og loppede den over målmanden. Det var lige en start, der passede til den taktik, som Poul Vistisen havde lagt – kompakt bagude og så leve på kontrastød.

Kasper Møller (tv) har netop scoret til 1-0 og lykønskes af Daniel Brøns.

Og sådan blev det resten af kampen. Gæsterne var klart mest på bolden og spillede bedst fodbold, men farlige for alvor blev de ikke før pausen. Derimod havde Sparkær to gyldne muligheder for at øge føringen. Først en friløber til Kasper Møller efter 14 minutter, som han sendte forbi mål, og så et godt indadskruet skud i det 31. minut fra Oliver Andersen, som gik lige udenom målet.

Efter pausen fortsatte billedet med Søndermarken som spilstyrende, men alligevel var Sparkær tæt på 2-0 i det  53. minut, da Daniel Brøns fra lang afstand forsøgte at loppe bolden over målmanden. Det var kun med det yderste af målhandsken, at han fik vippet bolden over mål.

I stedet kom så udligningen i det 59. minut på et godt langskud, som Bjarne Have ikke kunne afværge. Sparkær svarede dog igen minuttet efter, da Kasper Møller fik en ny friløber, og denne gang svigtede topscoreren ikke.

Sparkær-forsvaret var på hårdt arbejde i slutningen af kampen. Her Martin Holm, mens lillebror Anders skimtes bagved i midten. Yderst th. Søndermarkens dobbelte målscorer Kristian Rix Nielsen.

I det 67. minut var Oliver Andersen ved at komme fri i venstre side af feltet, men mistede bolden. Og minuttet efter satte SIK udligningen ind med et fladt skud fra højre side. Herfra var det slut med Sparkær-chancer, men holdet kæmpede forbilledligt, og det lignede et fortjent point.

Men i de sidste 10 minutter begyndte kræfterne at slippe op hos flere af Sparkær-spillerne, og gæsterne kunne snuppe sejren med mål i det 82. og 89. minut. I overtiden af Kasper Møller dog tæt på en reducering på hovedstød efter hjørnespark.

Sparkær-træner Poul Vistisen:
Jeg var nødt til at lægge en defensiv taktik, og den blev fulgt til punkt og prikke. Jeg er vældig tilfreds med, at vi holder vore aftaler, og alle mand kæmper bravt. Ærgerligt, at vi ikke kommer foran 2-0 i 1. halvleg, for vi havde vore muligheder. De var bedst med bolden, men jeg synes nok, vi kunne have fortjent et point målt på chancerne.

SIK-træner Jan Jensen:
Det blev en rigtig svær kamp for os, da Sparkær kom foran så hurtigt. De havde en stærk defensiv, der gjorde, at vi ikke fik gang i vores spil i 1. halvleg, hvor vi sagens kunne være kommet bagud både 0-2 og 0-3. Men jeg synes, vi kommer godt igen, bliver farlige og får skabt chancerne i 2. halvleg. Det kunne sagtens være gået anderledes og stort cadeau til Sparkær for deres indsats i dag.