Sparkær fandt effektiviteten frem

Det har knebet gevaldigt for Sparkær at omsætte mange chancer i mål i både træningskampene og i den første kamp mod Nordvestmors. Men i aftenens kamp mod Sallingsund var der næsten 100 pct. udnyttelse af chancerne i 5-2 sejren.

For det var i sandhed gæsterne, der i den grad sad på spillet i hele kampen, men effektive var de langt fra. De spiller noget godt fodbold og skød ivrigt udefra, men ramte sjældent målet.

Nicki Rasmussen (th) stemplede for alvor ind med et mål i det første minut.

Sparkær fik en drømmestart med mål allerede, inden det var gået et minut. Oliver Andersen tog et frispark næsten ved midterlinjen, og på hans fine indlæg dukkede tilbagevendte Nicki Rasmussen op og headede bolden i mål. I indledningen var der også store muligheder til Tobias og Daniel Brøns.

Men gæsterne satte sig hurtigt på spillet, og deres pres gav pote efter 33 minutter, da et fladt skud udefra gik ind helt ude ved den ene stolpe. Det tog dogkun et minut, inden Sparkær igen var i front, da Daniel Brøns blev spillet fri af Nicki Rasmussen, og så var Brøns sikkerheden selv. Sallingsund sad fortsat på spillet, men det kom ikke flere muligheder før pausen.

I anden halvleg var billedet det samme, men Sparkær fik dog bremset mere ned for de boldsikre ukrainere fra Sallingsund. Der skulle da også et straffespark af Martin Bøge til, før udligningen kom i det 53. minut. Sparkær kom ikke frem til meget, men med et kvarter igen blev hjemmeholdet farlige i tre omstillinger. Først med et kvarter igen, hvor Daniel Brøns slog til igen efter gode kombinationer af Michael Hansen og Tobias Brøns, og med syv minutter igen løb Michael Hansen alene fra SFC-forsvaret og afdriblede målmanden til 4-2. Daniel Brøns slukkede alt håb for gæster med et minut igen, hvor han blev spillet fri af Oliver Andersen.

Sparkær var sjældne gæster ved gæsternes mål i 2. halvleg, men her er f.v. Anders Holm og tredobbelt målscorer Daniel Brøns.

Det var en utrolig vending på en kamp, hvor Sparkær måtte kæmpe hårdt for at holde modstanderne væk, og så alligevel viste høj moral og effektivitet, når chancerne bød sig. I slutfasen indkasserede Tobias kampens eneste advarsel, og her viste Bjarne Have i to omgange, at han er en god målmand, da Sallingsund endelig fik et par alvorlige afslutninger indenfor målrammen.Det var da også en både tilfreds og meget glad Sparkær-træner Poul Vistisen, der efter kampen gjorde status:

• Det var en vedholdende fight hele vejen mod et hold, der for en gangs skyld var fysisk stærkere end os. Og så spillede de noget godt fodbold, men det var os, der var effektive i aften. Jeg er stolt over spillernes præstationer mod et meget stærkt hold, som vi var nødsaget til at stå kompakt overfor. Vi var bare effektive i aften, lød det fra Vistisen efter kampen.