Sparkær fik “overhånden”

Der var dømt naboopgør på Sparkær Stadion lørdag eftermiddag, og da kampen blev fløjtet af, stod der 4-1 på måltavlen – tæt på det samme som stod på Mønsteds måltavle i det første opgør (4-2). Dermed fik Sparkær overhånden resultatmæssigt, og det var en fortjent og sikker revanche.

Sparkær-træner Poul Vistisen havde rystet posen godt og lavet en opstilling med tre bagved, fem på midten og Kasper Møller og Daniel Brøns fremme. Det gav pote fra kampens start, og allerede efter 5 minutter præsterede Gustav Jønsson en af mange fine redninger, da han hentede Kasper Møllers hovedstød helt nede ved stolpen.

Men Møller kunne han ikke stoppe i længden. Efter 9 min. kom Sparkær foran, da Kasper Møller var over en ripost fra et skud fra Oliver Andersen. Det blev 2-0 efter 21. min., da Kasper Møller fik en friløber serveret af Daniel Brøns, og efter 33. min. scorede han på straffespark begået mod Oliver Andersen. Det kostede samtidig Mønsteds Jakob Hokser Olesen et rødt kort. I halvlegens sidste minut burde det være blevet 4-0, da Daniel Brøns og Kasper Møller var alene med Gustav Jønsson, som dog lige fik en finger på Kasper Møllers afslutning.

Kasper Møller har smidt sig græsset efter målet til 3-0. Mads Daa Vistisen er klar til at hjælpe ham op.

Når der ikke er nævnt en Mønsted-chance, så er det simpelthen fordi, de ikke skabte nogen. Sparkær var opsatte, og sad på det hele i en halvleg, hvor Mønsted-spillerne virkede meget tamme.

Det blev dog langt bedre for gæsterne efter pausen, hvor Sparkær-spillerne i starten ikke kunne holde fast i gejsten og det gode spil. Allerede efter et par minutter fik Kasper Henriksen reduceret, og i de kommende minutter lugtede Mønsted et comeback. De fik da også deres muligheder, primært på lange bolde, som Sparkær-forsvaret ikke var gode til at håndtere. Topscorer Kasper Henriksen var slet ikke skarp og burde have scoret et par gange.

Daniel Brøns på boldjagt mod slutningen af kampen. Bagved Malthe Thomsen.

Men der var også store muligheder i den anden ende, hvor Gustav Jønsson flere gange var på pletten. Efter godt en halv time punkterede Oliver Andersen kampen, da han efter et par tætte driblinger i feltet med en tåhyler satte bolden op i målhjørnet.

Herfra havde Sparkær styr på kampen, og der blev ikke tvivl om udfaldet. Desværre måtte Mads Daa Vistisen udgå med en ankelskade, som forhåbentlig ikke er alvorlig, Han spillede en glimrende kamp i forsvaret. Kasper Møller blev med 3 mål ikke overraskende kampens spiller for Sparkær. Mere overraskende var det, at Gustav Jønsson ikke blev stemt ind som Mønsteds bedste – han holdt Mønsted væk fra et større nederlag.

• Jeg hæfter mig mest ved 1. halvleg, hvor vi spiller fremragende, og Mønsted får slet ikke deres spil i gang hele halvlegen. At vi så får det svært i 2. halvleg og har svært ved at spille klogt nok og ikke udnytte vores chancer, vil jeg også tilskrive Mønsted. Vi går i stå i 2. halvleg, men før kampen havde jeg været tilfreds med 4-1, og det var ikke et mål for meget, fortalte Sparkær-træner Poul Vistisen efter kampen.

Mønsted-træner Jacob Sørensen måtte erkende nederlaget:

• Sparkær er ekstremt effektive i 1. halvleg og er kyniske på chancerne. De straffer os og får lukket godt af på midten. Vores 2. halvleg var god og vi kæmper godt. Vi kommer også frem til mange chancer, og det er jeg positivt overrasket over, da vi spiller 10 mod 11. Effektiviteten var forskellen – især i 1. halvleg.