Sparkær hentede 3 point i Thy

Sparkær IF’s serie 4 var lørdag på en uvant lang tur på knap 100 km til Vestervig i Sydthy, men det blev en god bustur, for fjandboerne kunne tage hjem med en yderst fortjent sejr på 6-4. De mange mål gav selvsagt tilskuerne en underholdende kamp, men set med Sparkær-øjne var det lige ved at blive for spændende på et tidspunkt.

Hjemmeholdet lagde pres på fra start og havde et par hurtige folk oppe foran, som udfordrede Sparkær-forsvaret. Det blev dog hurtigt justeret og stille og roligt overtog Sparkær styringen, og begyndte at skabe gode muligheder.

Patrick Nielsen – bagerst th. har scoret til 0-1. Foto Jacob Mackenhauer Drensborg.

Efter små 20 minutter kom så de første mål, og det var Patrick Nielsen, der inden for to minutter bragte Sparkær på 2-0. Først tacklede han sig igennem i højre side og scorede fra en spids vinkel, og kort efter spillede Kasper Møller ham fri – igen i højre side, og så skød han resolut fra samme vinkel.

Herefter var der gode muligheder for at lukke kampen helt ned, men i stedet gik der en klap ned for målmand Nicki Rasmussen, der helt upresset spillede bolden ind foran eget mål, hvor en HVA-Sythy-spiller ikke kunne undgå art score.

Så skulle kampens (absolut ringe) dommer lige lege med og gav Daniel Brøns et gult kort for en forseelse, ingen andre kunne se. Alligevel lykkedes det Kasper Møller at bringe Sparkær på 3-1 i undertal efter 38 min. men i samme minut scorede hjemmeholdet igen, da et skud ramte Anders Holm og snød Nicki Rasmussen.

Efter pausen kom Sparkær godt igang og fik lagt et pres, men i det 61. minut begik Alexander Møller et straffespark, som dog – heldigvis for Sparkær- blev sendt over mål. Minuttet efter blev det så 2-4, da Kasper Møller løb fra hjemmeholdets forsvar, og blot 3 minutter senere blev han sendt afsted af Daniel Børns, og så lignede det en afgørelse med 2-5.

Kasper Møller har scoret et af sine tre mål og lykønskes af Patrick Nielsen (th) og Daniel Brøns (tv). Forrest Mads Daa Vistisen. Foto Jacob Mackenhauer Drensborg.

Men sløset forsvarsspil af Sparkær gav hjemmeholdet to mål i det 67. og 77. minut, og så blev der spænding på mod slutningen. Mads Trærup Johansen lukkede dog kampen fem minutter før tid, da han med hovedet dirigerede bolden forbi målmanden, der var kommet for langt ud, hvorefter bolden kunne trille i mål.

En god sejr på en svær udebane, men det var altså Sparkær-spillerne selv, der gjorde det svært. Der blev vist meget godt spil og skabt mange chancer, og indsatsen kan der ikke  siges noget til. Sejren blev fightet hjem til sidst, men når det er sagt, så blev der altså lavet mange dumme fejl undervejs. Lidt mere koldblodighed, og så var hjemmeholdet aldrig kommet ind i den kamp. I slutminutterne var der gult kort til Mads Daa Vistisen og en HVA-Sydthy spiller.

Men humøret var i top, og det blev en fin hjemtur i bussen, inden der var dømt holdfest i klubhuset efter hjemkomsten. Sparkær-træner Poul Vistisen var da også tilfreds med de 3 point, der sender Sparkær op på 2. pladsen efter Mønsted:

• Jeg synes, vi har det under kontrol, men især i 1. halvleg spiller vi jo 11 mod 12, men det er ret typisk, når man spiller i Thy, at de har dommeren med sig. Det er vores egen skyld, at vi ikke får lukket kampen ved 2-0, men i stedet lukker dem ind. Vi laver mange gode ting, men vi skal arbejde med at blive bedre til slå til på de rette tidspunkter og holde koncentrationen. Men jeg synes, spillerne kæmper sejren flot hjem til sidst, lød det fra Vistisen efter kampen.

Patrick Nielsen var stærkt spillende og løb med flest stemmer. Foto Jacob Mackenhauer Drensborg.

Han så Patrick Nielsen og Kasper Møller løbe med flest stemmer på en dag, hvor også Daniel Brøns udførte et kæmpe arbejde på midtbanen. Sparkær spiller igen på torsdag hjemme mod Sallingsund kl. 18.30