Sparkær spiller i serie 3 til efteråret

Det blev konsekvensen af en forrygende fodboldkamp, hvor de rød/hvide tog en fornem skalp og som det første hold vandt over oprykningsfavoritterne fra Ørslevkloster. Det skete på Sparkær Stadion fredag aften i fantastisk sommervejr og med et medrivende talstærkt publikum, der så Sparkær vinde dramaet med 4-3.

Det var gæsterne, der kom bedst fra start, og allerede efter 7 min. kunne Henrik Pedersen uhindret stige op og heade et hjørnespark i mål. Minuttet efter var Sparkær dog tæt på en udligning, da Kasper Møller ikke fik ordentlig ram på en tværpasning fra Mads Trærup Johansen. Det var dog ØK, der pressede på og var farlige, mens hjemmeholdet levede på omstillinger, der gav muligheder overfor et usikkert ØK-forsvar.

Midt i halvlegen måtte Thomas Ramsdahl ud med gult efter et groft frispark på Kasper Møller, og de næste 10 min. var det Sparkær, der havde teten, men ØK’s farlige angribere lurede hele tiden på chancen. Udligningen kom ikke, så 0-1 ved pausen.

Den kom heller ikke straks efter pausen, og i stedet slap topscorer Rune Skovgård pludselig fri i det 57. minut. Kresten Rind reddede i første omgang, men Skovgård fik et nyt forsøg, da et par forsvarsspillere så passivt til. 0-2, og så troede de fleste vel, at den kamp var lukket.

Kresten Rind var endnu engang en stærk sidste skanse for Sparkær. Her er han parat, mens Rune Skovgård forsøger at komme forbi Nicolaj Broch Andersen og Anders Holm (th).

Men det var den langt fra, og resten af kampen blev et medrivende drama for begge langsider. For blot 2 min. senere reducerede Mads Trærup Johansen på Kasper Møllers flotte oplæg, og i det 64. og 65. minut vendte kampen til Sparkærs fordel. Første ramte Daniel Brøns en ripost godt udenfor feltet, og bolden sad i det ene målhjørne, og minuttet efter kom aftenens mest groteske scoring, da en ØK-spiller langt udefra sendte en høj bold mod eget mål. Målmand Jack Lund Larsen stod som forstenet og så bolden gå i mål.

Sparkær fik muligheden for 4-2 i en periode, hvor gæsterne sejlede rundt, men Oliver Andersens frispark fra 25 meter ramte stolpen. Topholdet var dog langt fra slået, og med et kvarter udlignede Henrik Pedersen med et hårdt skud mellem venner og fjender i Sparkærs felt. Men igen slog Sparkær til minuttet efter, da Kasper Møller headede Oliver Andersen friparksbold i mål til det, der blev sejrsmålet.

Nicolaj Broch Andersen måtte ud med gult i slutfasen. Th. ØK’s Mathias Brammer.

Resten af kampen blev rent forsvar for hjemmeholdet, og i kampens hede måtte Nicolaj Broch Andersen ud med gult i det 85. minut, da han også var mand for en grov tackling. Men trods massiv ØK-pres holdt Sparkær stand, og jubelen var stor, da dommer Gert Aaby fløjtede af efter 2½ minuts tillægstid. Træner Poul Vistisen var selvsagt en glad mand fredag aften.

• Først og fremmest fordi vi nu ved, at vi skal spille serie 3 efter sommerpausen, men også fordi vi i aften fik vist, at vi kan spille lige op med de bedste. Og ØK er et rigtig godt hold, især frem ad banen, og så har de i Rune Skovgård en spiller på et helt andet niveau end serie 3. Jeg har ros til alle 14 mand, der præsterede over alle 90 minutter og fulgte vores gameplan fuldt ud. Vi fandt et gear i 2. halvleg, hvor de midt i halvlegen sejlede rundt, og på den baggrund synes jeg, at vores sejr kan forsvares. I aften var det hele holdet, der vandt, konstaterede Poul Vistisen.