Sparkær tog førstepladsen i Skive

Efter en fornem og koncentreret indsats kunne Sparkær mandag aften rejse hjem fra Egeris, hvor de på bane 1 vandt med 6-2 over Skive IK. Det var på forhånd ikke cifre, der var forventet mod en modstander, som Sparkær i marts tabte 1-4 til i en træningskamp.

Det startede ellers skidt for Sparkær, da målmand Bjarne Have efter godt et kvarter spillede bolden til Anders Holm, men det var ikke afstemt, så en SIK-er kom imellem og kunne let score i et tomt mål. Der gik dog kun fire minutter, inden Oliver Andersen sørgede for udligningen. Han tog chancen langt udefra og sendte bolden over målmanden, der muligvis blev blændet af solen. Og kun tre minutter senere udnyttede Daniels Brøns et usikkert Skive-forsvar og afsluttede sikkert.

Oliver Andersen spillede en fin kamp og løb med flest stemmer.

Men igen var Sparkær i gavehumør – denne gang efter et hjørnespark, hvor bolden ikke blev sparket væk men i stedet ramte Anders Holm i brystet og gik i mål. Det var lidt af en mavepuster, for Skive havde på det tidspunkt ikke skabt noget overhovedet. Der skulle dog kun gå to minutter, inden Daniel Brøns slog til igen. Denne gang opfangede Bo Pedersen en aflevering på midten og sendte Brøns afsted. Han snød et par mand og scorede sikkert til 2-3.

Det var også pausestillingen efter en halvleg, hvor hjemmeholdet havde bolden meget, men stort set aldrig blev farlige. Sparkær stod kompakt og levede på giftige kontrastød, som der blev plads til i et noget åbent SIK-forsvar. Billedet var det samme den første halvdel af 2. halvleg. SIK-erne havde bolden, og Sparkær holdt formationerne, men det var først med 20 minutter igen, at kampen vippede helt til Sparkærs fordel.

Claus Grud (th) har fundet støvlerne frem igen og ydede en stor arbejdsindsats på midten. Tv. den “gamle” målræv Sune Ebbesen, der ikke fik scoret.

Indskiftede Michael Hansen løb nok engang fra et forsvar, afdriblede målmanden og scorede i et tomt mål. Det knækkede SIK-erne, der brugte en del til på at råbe efter hinanden og dommeren. Med et kvarter igen fik de et gult kort, og herfra faldt de sammen, og Sparkær kunne have scorede flere mål. Det blev 2-5 efter 83. minutter, da Daniel Brøns efter en dribletur i SIK-feltet uselvisk serverede bolden til en helt fri Patrick Nielsen, som scorede. Og Brøns var også i centrum fem minutter før til, da han blev nedlagt i feltet. Oliver Andersen scorede sikkert.

Daniel Brøns var igen den store motor på Sparkær-holdet. SIK-erne havde meget svært ved at holde ham, og det lykkedes heller ikke her.

Et overraskende resultat mod et af de forventet bedste hold i puljen, og det var også en meget glad Sparkær-træner Poul Vistisen, der efter kampen sagde:

• Det var endnu en kæmpe holdindsats af alle mand inkl. indskifterne. Vi holder vores taktik til fulde og lukker stort af for dem hele kampen. De fandt aldrig ud af det, og vi straffede deres fejl i forsvaret. Bagkæden spillede stærkt, der blev arbejdet hårdt på midten, og vi var farlige i front, så en super indsats og fortjent sejr, lød det fra Vistisen i omklædningsrummet.