Stoholm tog pokalen

Stoholm kunne for første gang siden 2010 løfte løfte Fjends Folkeblads vandrepokal efter finale sejr på 2-1 over Skals. Dermed fik stoholmerne den eftertragtede revanche for ikke mindst 1-8 nederlaget i finalen 2015.

Det blev ikke en finale med den store underholdningsværdi, for i 1. halvleg var der vel ikke en reel målchance til nogen af holdene, så pausestillingen var 0-0. Der skulle da også lidt af en tilfældighed til at få gang i scoringen. Et højt indlæg tæt på Stoholms mål i det 53. minut blev ikke clearet, og bolden faldt lige ned for fødderne af Victor Brøkker, der bragte Skals foran 1-0.

Viktor Brøkker (th) har bagt Skals på 1-0 og lykønskes af nr. 7 Mikkel Boi og en anden Skals-spiller. Foto Benjamin Christensen.

Det satte lidt gang i Stoholm, og efter 65 minutter til Jesper Lindegaard et par træk uden for feltet, og sendte bolden flot i mål med venstrebenet. Efterfølgende var der stadig ikke meget, der tydede på en afgørelse, og tilskuerne begyndte at snakke om forlænget spilletid og evt. straffespark.

Jesper Lindegaard (forrest) og Martin Trankjær var i centrum i finalen. Lindegaard scorede, og der blev lavet straffespark mod Trankjær. foto: Benjamin Christensen.

Og det blev da også et straffespark, der afgjorde kampen. Martin Trankjær blev hevet ned i feltet med 5 minutter tilbage af kampen, og dommer Michael Svendsen pegede på pletten. Herfra var topscorer Nicolaj Christensen sikker, og så var kampen afgjort.

Det var en forholdsvis fredelig affære uden uddeling af kort. Til gengæld dikterede Svendsen et par drikkepausen i sommervarmen på Sparkær Stadion.