To gule kort – hvad er og og ned?

Eller rettere -hvad er ud og ind? For netop to gule kort til samme spiller gav anledning til nogen forvirring fredag aften, da Sparkær vandt med 6-1 over Viborg FF.

Kort ind i 2. halvleg fik VFF’s Mads Kvieholm et gult kort for at gå for hårdt til Sparkær-målmand Steffen Berg. Da de 10 minutter var gået trådte han ind på banen igen, men det havde dommer Brian Bitsch Christoffersen ikke givet tilladelse til, så derfor blev han præsenteret for endnu et gult kort og dermed rødt.

Steffen Berg.

Da de 10 minutter igen var gået, blev VFF fuldtallige, og det undrede både tilskuere, Sparkær-træner Poul Vistisen og undertegnede, men alle fik forklaringen, at holdet godt må blive fuldtalligt, efter det andet gule kort er afsonet. Spilleren, der har modtaget de to gule kort, må dog ikke komme på banen igen. Om han gjorde det vides ikke, men som kortspillet udspillede sig fredag aften måtte Viborg FF ikke have sat en ny spiller ind. For Mads Kvieholm fik sit andet gule kort, inden han var kommet på banen efter det første – altså mens han er udvist.

I DBU Jyllands regler står der nemlig:

§41 Advarsler og udvisninger
§ 41.1 Ved en advarsel (”gult kort”) tildeles en tidsbegrænset udvisning på 10 minutter.
Såfremt en tidsbegrænset udvist spiller modtager sin anden advarsel eller direkte udvisning (rødt kort), mens han er tidsbegrænset udvist, fortsætter holdet med en spiller færre resten af kampen. En spiller, som får sin anden tidsbegrænsede udvisning (efter udløbet af den første), kan erstattes af en anden spiller efter udløbet af den anden periode. Spilleren, som har modtaget sin anden tidsbegrænsede udvisning, kan ikke længere deltage i spillet og er udvist (rødt kort).

Nu fik det ingen betydning for kampens forløb, men vi er vel alle blevet klogere på reglen om to gule kort. Undertegnede beklager formuleringen i referatet fra kampen, og det er nu rettet.