Vigtig hjemmesejr til Sparkær

Efter to klare nederlag til naboerne fra Mønsted og Stoholm var det en vigtig kamp for Sparkær, da Viborg Nørremarken lørdag kom på besøg. Og det endte godt for hjemmeholdet, der kunne sætte 3 point på kontoen efter en velfortjent sejr på 2-0.

Det var ellers de meget unge gæster, der startede bedst og var meget tæt på to gange inden for de første 10 minutter. I starten af kampen fik de plads, og så er de gode boldspillere, der flyttede bolden godt rundt. Som halvlegen skred frem, kom der mere gang i hjemmeholdet, der begyndte at presse Nørremarken længere fremme på banen, og det gav et par gode muligheder, blandt andet til Kasper Møller. I slutningen af halvlegen fik gæsterne hele fire hjørnespark i overtiden, og det sidste var tæt på at give mål.

Trængsel om bolden i 1. halvleg Mads Daa forrest, f.v. Frederik Andersen, Alexander Møller, Daniel Brøns. Dommer Jørgen Ø. Laursen. Foto: Jacob Mackenhauer.

Det kom ikke, og efter pausen var Sparkær som forvandlet. De kom ud og lagde pres på fra starten af halvlegen, og både Kasper Møller og Oliver Andersen havde gode tilbud, inden Møller i det 57. minut bragte Sparkær foran fra en spids vinkel på et fint oplæg fra Daniel Brøns.

Sparkær fortsatte det hårde arbejde og pressede Nørremarken, der i 2. halvleg kun kom frem til sporadiske chancer, men et par dog meget tæt på. I den anden ende producerede Sparkær flere store chancer. Patrick Nielsen ramte stolpen og på riposten var Kasper Møller i stand til at skyde forbi et helt tomt mål fra få meters afstand!.

Frederik Andersen (th) fik debut på Sparkærs førstehold og gjorde det fint. T.v. Oliver Andersen. Foto: Jacob Mackenhauer.

Med 20 minutter igen måtte Daniel Brøns ud med gult, men selv i undertal producerede Sparkær et par store muligheder ved Kasper Møller og Oliver Andersen. Kort før Daniel Brøns vendte tilbage til kampen, opfangede Oliver Andersen bolden fra en forsvarsspiller og scorede sikkert til 2-0.

Mod slutningen smed Nørremarken mange folk frem, og de skabte et lille pres og et par farlige situationer foran mål. Men et forløsende fløjt fra dommer Jørgen Ø. Laursen sluttede kampen efter et par minutters tillægstid.

Det var en flok lettede spillere og træner Poul Vistisen, der kunne konstatere, og både indsatsen og spillet var langt bedre ende de to seneste kampe:

• Vi har haft en fin uge med 50 mand til træning over to dage, og det har vi brugt til at blive bedre til at stå tæt i kæderne og træne duelspil. Det synes jeg, vi kunne se i dag, hvor vi fandt de gamle dyder frem og stod godt i forsvaret. Det var en fuld fortjent sejr, ikke mindst på vores 2. halvleg, og det var også vigtigt at holde nullet efter 10 indkasserede mål i tre kampe. Alle bød ind og fulgte oplægget, så jeg kan kun være tilfreds, fortalte Vistisen efter kampen.

Han kunne se sin egen søn Mads Daa Vistisen løbe med langt de fleste stemmer efter kampen efter en flot indsats i forsvaret, men han noterede sig også en flot debut på midtbanen til unge Frederik Andersen, og så glædede han sig over igen af have Patrick Nielsen og  Anders Holm tilbage i forsvaret, selvom han måtte forlade kampen kort ind i 2. halvleg for at tage på arbejde. Nørremarken-træner Kurt Mogensen erkendte nederlaget, og at Sparkær forhindrede, at hans hold kunne komme til at spille flydende og blive rigtig farlige.