Voldsom NUGF-sejr

Tjele Vest Sport har fået “kærligheden” at føle efter oprykningen til serie 3. Søndag tabte de 0-5 hjemme til Sparkær, og i aftes gik det helt galt på kunstgræsbanen i det nordlige Viborg, hvor NUGF vandt med skræmmende 12-0.

Læs træner Kristian Skovborg Andersens oplevelse af kampen:

“Der var fest på H.C. Andersens Vej i Viborg torsdag den 30.3.23, hvor fremmødet var stort i nordbyen. Området omkring klubhuset og banen summede af liv og feststemning. Forklaringen på den store aktivitet omkring NUGFs baner skulle findes hos vores gode nabo til klubben Nordre Skole, der afholdt den årlige skolefest. Festen flyttede sig ud på banen fra omkring kl. 19.30 da de mange unge mennesker opdagede, at der var fodbold på kunststofbanen.

Her valgte mange af de unge mennesker at se kampen, og de blev ikke skuffede, da de fik en stor mængde mål at glæde sig over i løbet af de 90 minutter, de så af opgøret mellem hjemmeholdet NUGF og gæsterne fra Tjele Vest Sport.

Forholdene til kampe var optimale da det havde regnet det meste af dagen så bane var godt våd, hvilket gjorde at bolden kunne flyttes endnu hurtigere rundt end normalt. Vi gik ind til ugen med en god fornemmelse efter vores gode vinteropstart og de tre point fra udebanekampen i Ørslevkloster. I løbet af ugen havde vi arbejdet med at optimere vores spil samt justere på små nuancer i spillet, der kunne ramme Tjele Vest Sport i kampen.

Jeg havde set kampen mellem Sparkær og Tjele Vest Sport, hvor det var tydeligt at Tjele Vest Sport, havde nogle markante udfordringer i deres organisering på banen som vi ville kunne udnytte til vores fordel, hvis vi holdt os til vores måde at spille på kombineret med en lille ændring i vores presspil og fase tre spil. Vi var ikke i tvivl om at vi ville komme til at dominere kampen fra start, og kunsten ville være at spille 90 minutter med koncentration og tålmodighed, hvis det første mål ikke kom i kassen inden for de første 10 minutter.

Der gik præcis 10 minutter, og så var vi i gang med målscoringen, hvor Andreas Højgaard kunne score sit første af fire mål i en kamp, hvor han brændte banen fuldstændig af og scorede et vaske ægte hattrick i løbet af syv minutter i. I første halvleg var der masser af godt spil og virkelig gode mål både på langskud, hovedstød og afslutninger efter godt kombinationsspil. I første halvleg blev til i alt 6 scoringer så pauseresultatet var 6-0 til NUGF.

Andreas Højgaard “brændte banen af “og scorede 4 gange. Arkivfoto.

I pausen lave jeg et par indskiftninger og holdt spillerne op på, at kampen skulle spilles færdig på samme høje niveau som i de første 45 minutter, og med samme koncentration. Indgangen til kampen var at lave en god præstation og vinde kampen på en måde, hvor vi også kunne være tilfredse med spillet og vores spillemæssige udtryk.

2. halvleg blev en kopi af de første 45 minutter , hvor vi dominerede totalt og scorede seks mål i løbet af de sidste 45 muntert uden at give det helt store væk til modstanderen. Jeg synes vi ser resultatet af det store arbejde, drengene har lagt i opstarts månederne og den vedholdenhed samt disciplin, der er i vores mindset i forhold til vores spillestil.

Vi har fundet en ro og balance i vores måde at spille på, der gør, at alle holder de principper vi har lagt ned over vores måde at spille på. Det er en kunst at kunne holde koncentrationen i en kampe, der ender 12-0, og det gjorde drengene hele vejen uden det endte i “sommerkamps tilstande”. Det er både en god følelse at se så mange gode sekvenser sat sammen på 90 minutter men også underligt, at en kamp på senior niveau ender 12-0 som egentlig ikke burde kunne ske, da niveauforskellen i en række ikke må være så stor.

Jeg har svært ved at finde en kamp, jeg har været involveret i hvor, der er faldet så mange mål. Det er dog lykkedes mig at finde frem til en lilleput kamp fra 1990, hvor det hold, jeg spillede på vandt 17-0 i lilleput A over Funder GF! Som i kampen for over 30 år siden blev målscorerene og spredt godt ud på holdet i 12-0 sejren anno 2023.