Sparkær blev udspillet og udstillet på Liseborg

Det var ikke sjovt at overvære Sparkærs kamp mod Viborg Søndermarken lørdag eftermiddag. Et nederlag på 1-7 til klubbens førstehold er ikke hverdagskost, men det var facit i dag, da dommer Henning Jensen fløjtede af.

Fra starten var der tydelig forskel på niveauet hos de to hold. Hjemmeholdet sad på spillet fra start til slut, og modsat Sparkær-spillerne var de i stand til at spille bolden rundt og løbe for hinanden, så gæsterne ind i mellem lignede statister.

Alligevel var det Sparkær, der fik kampen første store chance, da Kasper Møller blev sendt alene mod mål, men som set tidligere skød han lige i benene på målmanden. Han fik et par muligheder mere i første halvleg, men det var så det. Og i stedet kom hjemmeholdet foran på et selvmål af Anders Holm, der ville sparke et fladt indlæg fra venstre væk, men i stedet ramte bolden skævt, så den sejlede i en bue over Bakholdt i målet.

Det skete efter 17 min. og herefter kom Sparkær lidt mere med, men så lavede Patrick Nielsen et dumt frispark, som tilmed kostede et gult kort. Indlægget fra venstre blev headet i mål efter en halv time, og 5 min. senere blev det 3-0 på et fladt skud fra kanten af feltet.

Træner Poul Vistisen forsøgte at piske lidt tro og gejst ind i spillerne i pausen, så man kunne rejse hjem med oprejst pande. Det skete så absolut ikke, og i 2. halvleg blev Sparkærs mangler i den grad udstillet af et godt kombinerede SIK-hold. Ja, ved nogle af målene havde de nærmest frit løb igennem Sparkæs forsvar.

Midt i halvlegen ved stillingen 5-0 fik indskiftede Michael Hansen (herover) så en friløber fra banens midte, og han udnyttede tilbuddet med et fladt skud ude ved den ene stolpe. Mere blev det ikke til ud over et par helhjertede forsøg fra Daniel Brøns, og havde det ikke været for en godt spillende Andreas Bakholdt i målet, kunne det være gået helt galt.

Nu er Søndermarken ikke et hold, Sparkær skal spejles mod, for de er rigtig gode boldspillere, og må regnes for en af oprykningsfavoritterne. Men der skal under alle omstændigheder en helt anden energi og vilje ind på holdet igen i de to kommende kampe mod Foulum og Borup, som begge er mere sammenlignelige størrelser.

Inden de to kampe har træner Poul Vistisen og spillerne en del at snakke om, men point i de to kampe – så er der stadig liv og håb. Poul Vistisen behøvede ikke mange ord til dagens kommentar, der lød: