Debutanterne fra Nørremarken spiller finale

De unge knægte fra Viborg Nørremarken gjorde i aften det, som nok ingen erfarne Fjends Cup iagttagere havde troet muligt – nemlig at slå favoritterne fra Feldborg/Haderup og booke en plads i finalen. Kun to gange tidligere har en debutant spillet finale – Løgstrup i 1985 og Skive IK i 1988, så det er noget af en præstation, “hvepsene” har lavet.

Da undertegnede det meste af tiden havde opmærksomheden på den anden bane, vil jeg lade trænernes kommentarer være dækkende for kampen, Dog var vi nogle stykker, der var begyndt at glæde os til amerikansk straffespark, da NUGF-erne med to mål i slutminutterne afgjorde kampen.


FHIF’s Lucas Bertelsen (gul) havde en stor chance i starten af kampen.

Mads Emil Egelund bragte NUGF foran efter 17 min., men Rasmus Lauritsen fik udlignet  kort ind i 2. halvleg. Herefter var der stillingskrig, indtil Kenneth Henriksen i det 87,. minut scorede til 2-1, og kun to minutter senere øgede Wilson Joseph til 3-1. Dommer Jonas Boye Krag fik lidt gang i kortspillet til slut, hvor Nørremarkens Andreas Højgaard så gult, og det samme gjorde Joachim Henriksen og Jonas Henriksen fra FHIF.

Kurt Mogensen, NUGF-træner:
En kamp på et højt plan, hvor der virkelig var noget på spil. Vi trak det længste strå, men det var to hold, der stod godt til hinanden. Vi glæder os til at spille finale første gang, vi er med i Fjends Cup.

Benny Simonsen, FHIF-træner:
Vi startede kampen godt med store chancer til både Lucas Bertelsen og Modou, men kom i stedet bagud, da et hjørnespark ikke blev ordenligt clearet. Vi kæmpede os tilbage i kampen, men Nørremarkens målmand havde flere gode redninger, inden Rasmus Lauritsen udlignede efter hjørnespark. Vi pressede hårdt for et føringsmål inden en afgørelse på straffespark, indtil NUGF afgjorde kampen til slut. Så igen må vi nøjes med at glæde os over at deltage i et super arrangement.

-hp

Borup sørgede for at pokalen ikke kom hjem

It’s coming home” har der været talt om blandt Sparkær-tilhængerne de sidste par dage, men det sørgede de blå/gule for, ikke kommer til at ske denne gang. En ret så lige og jævnbyrdig kamp endte Borup med at vinde med sikre 3-0, men det kunne være gået anderledes, hvis Sparkør ved 0-0 havde udnyttet et par store chancer.

Allerede efter 10 minutter slap Mads Trærup Johansen fri af forsvaret, men August Malik i målet parerede flot, så bolden gik i sidenettet. 10 min. senere ramte Oliver Andersen overliggeren på et frispark langt udefra. Borup havde en enkelt god mulig i 1. halvleg, men ellers var det småt med målchancer.


Christian Malik (tv) og Oliver Andersen i kamp om bolden.

Borup havde bolden mest, og spillede den godt rundt, mens Sparkær stod kompakt og levede på omstillinger. Der kom også en stor mulighed i 2. halvleg, og igen var det Mads Trærup Johansen, der slag fri, men igen var August Malik påpasselig i målet.

I stedet slog Borup så til med 20 min. igen ved Johan Nielsen efter en assist af Magnus Elkjær, og da Tobias Sloth øgede til 2-0 (ass. Johan Nielsen) 7 min. senere, lignede det en afgørelse. Magnus Elkjær slukkede helt lyset for Sparkær i det 90. min. assisteret af Mathias Dalsgaard.

Dermed er Borup finaleklar for anden gang i deres Fjends Cup historie – den første i 2016 vandt de 1-0 over Stoholm.

Borup-træner Kristian Kjær:
Trods Sparkær-dominans det første kvarter, hvor de også brænder en stor chance, sætter vi os på kampen. Vi fik lukket ned for Sparkærs farlige omstillinger og standarder. Jeg har en flok drenge, som nyder at spille fodbold og arbejde for hinanden. Og når der skiftes ind, går det ikke ud over niveauet. Tværtimod kæmpe ros til hele holdet og skønt endnu engang at spille til 0. Vi glæder os til lørdag og ser frem til finalen.

Poul Vistisen, Sparkær-træner:
En mere lige kamp end resultatet viser. Vi har to gode muligheder i 1. halvleg ved stillingen 0-0. De gik desværre ikke ind i dag. Vi får ikke sat spillet godt nok sammen på den sidste 3.del af banen. Vi ydede OK i dag, men som hold blev det desværre ikke nok sammenhængende. Borup ville det over hele kampen 5-10 pct. mere end os, og jeg erkender deres sejr. Held og lykke til dem i finalen. Nu skal vi rejse os og vinde lørdag.

-hp

Nørremarken og Borup spiller finale

Det blev resultatet efter to lige og spændende semifinaler på endnu en aften med fin opbakning af tilskuere. 246 løste billet, og det er faktisk det næsthøjeste tal, hvi vi ser bort fra det vilde 2020.

Borup-spilerne kunne juble efter at have slået værterne fra Sparkær med 3-0, mens debutanterne fra Nørremarken vandt 3-1 over forhåndsfavoritterne fra Feldborg/Haderup.

Læs mere senere.

-hp

“It’s coming home”

Et  begreb, der blev skabt af englænderne under sommerens EM, men som Kasper Schmeichel på forunderlig vis fik fortalt de engelske journalister vidst var lidt af en overdrivelse. For som Schmeichel replicerede “Has it ever been home?”, så havde England jo aldrig tidligere vundet et EM.

Men Sparkær har vundet Fjends Cup – dog helt tilbage i 1984, så herfra skal der til Sparkær-spillerne lyde et “Bring it home”. Godt nok ikke pokalen herover, for den er fra 1988, men Sparkær IF er graveret i den første pokal, som står i pokalskabet i Løgstrup, der vandt i 1985, 1986 og 1987.

Og hvis det kan motivere de nuværende rød/hvide spillere, så er her vinderholdet fra 1984, som stadig har håneretten:

Læs Skive Folkeblads omtale af finalen.

-hp