“Vi sover med støvlerne på”

Sådan udtrykker DBU Jyllands turneringschef Ole Frandsen situationen, efter at en rapport fra Statens Seruminstitut viser, at der stort set ingen smittespredning er i forbindelse med udendørs idræt. Det har givet håb og tro på, at DBU Jylland måske inden længe kan afvikle turneringerne på normal vis.


– Jeg har bestemt et håb om, at det reelt kan lade sig gøre at afvikle 11-mands turneringskampe i nær fremtid. Så man kan sige, at vi sover med støvlerne på og er klar til at trykke på turneringsknappen, så snart det bliver muligt, forklarer turneringschef Ole Frandsen.

Læs nyheden

DBU Jylland opfordrer til tålmodighed

I denne uge åbner mange fodboldklubber atter for træningen, efter at forsamlingsloftet for udendørs idræt fra i dag den 1. marts er hævet til 25. Det betyder, at man i princippet godt kan afviklet en 11:11 kamp med 22 spillere, to trænere og en dommer.


Arkivfoto Fjends Cup 2020.

Men DBU Jyllands formand Bent Clausen opfordrer til at vente med 11-mandskampe – læs artikel i JP.

-hp

Ny trænerduo klar i Ravnsbjerg/Løgstrup

Her, hvor vi tripper efter at komme i gang med fodboldtræningen, kan Ravnsbjerg IF og Løgstrup G&IF præsentere en ny trænerduo for fusionens seniorhold R/L. Det bliver to kendte ansigter i Ravnsbjerg-regi, der afløser Rasmus Dudeck og Sune Halkjær Laursen, begge med baggrund i Løgstrup.

I sidste uge indgik Johnny Krogh Hansen, Ravnsbjerg og Jakob Mikkelsen, Løgstrup en aftale med Jeppe Agger Nielsen (tv) og Henrik Schøler om træning af de to seniorhold, som er tilmeldt til foråret. Hermed er man klar til frisk start med fusionsholdene efter et efterår, hvor der kun var et enkelt hold (serie 3), som tilmed ind imellem havde problemer med at stille hold.

Johnny Krogh Hansen glæder sig da også over, at det lige er de to herrer herover, der er endt som trænere:

  • Ja, det var som at få en appelsin i turbanen, for de er begge lokale med rødder i Ravnsbjeerg IF. Vi havde søgt efter kvalitet, og det har vi fået. De to  anser ikke det her som et almindelig trænerjob, for jeg er sikker på, at de begge har dybe følelser for de unge mennesker og klubben.

Han fortæller, at aftalen blev indgået i sidste uge, og de to trænere har allerede haft kontakt til spillertruppen via et Teamsmøde, hvor der var stor opbakning fra spillerne, som har mod på at starte på en frisk.

Det bekræfter den ene af trænerne, Jeppe Agger, som fjendscup.dk talte med onsdag aften.

  • Vi fik en god kontakt med spillerne og har nu sat gang i nogle træningspas med løb og styrketræning, som de selv kan stå for alene eller s små grupper. Vi har så lavet en facebook-gruppe, hvor de lægger deres træninger op, så det håber jeg kan være med til at motivere dem, fortæller Jeppe, der selv for år tilbage har spillet for Ravnsbjerg IF og som i ca. 15 år har været børne- og ungdomstræner i RIF.
  • Vi gør det her først og fremmest for, at der fortsat skal være et tilbud til de unge mennesker – ikke nødvendigvis med fokus på resultaterne lige nu, men for at få skabt en god og stabil træningskultur. Vi har rigtig mange helt unge spillere, som skal vænne sig til seniorfodbolden. Det ser fornuftigt ud, men samtidig glæder det mig, at vi har overtalt et par af de mere rutinerede til at starte igen. Det håber vi, kan være med til at stabilisere holdet, siger Jeppe Agger.

Han lægger også vægt på, at det er nødvendigt, at der er to hold i foråret, for ellers kan det let smuldre, og derfor har R/L meldt et hold ud over serie 3 til turneringen. Den starter i øvrigt for serie 3’s vedkommende mod Sparkær i første spillerunde i slutningen af marts – hvis vi da ellers til den tid for lov til at spille fodbold.

Som et lille kuriosum kan vi fortæller, at begge har i familiemæssige relationer til spillerne, idet Henrik er far til målmand Rasmus Agger og Jeppe er far til Asger, der også har spillet på serie 3 i 2020. Og så er de for øvrigt svogre, da deres bedre halvdele er søstre. Så ved I det.

-hp

Mens vi venter på en åbning

Selv om vejret og græsbanerne lige nu ikke indbyder til fodbold, så går vi jo ude i klubberne og venter på at få lov til at komme i gang med en form for træning. Men der tænkes også Fjends Cup 2021 rundt omkring, og i går fik vi en forespørgsel på, hvornår årets turnering starter.

Svaret blev ikke entydigt, for det afhænger af, hvornår DBU Jylland starter turneringen i efteråret. Fjends Cup starter altid en torsdag og slutter lørdagen før den kommende weekend med DBU-start. Problemet med at give et konkret svar skyldes, at DBU Jylland ikke endnu har fastlagt en datoplan for efteråret 2021.

Men et godt bud (hvis verden ikke til den tid er af lave) er, at DBU Jylland starter i weekenden 7./8. august, og det betyder, at Fjends Cup starter torsdag den 22. juli og slutter lørdag den 31. juli. Nærmere info, når DBU Jyllands datoplan er på plads.

-hp

Forårets puljer på plads

DBU Jylland har i dag offentliggjort forårets puljer fra serie 4 og opefter.

Sparkær og Mønsted tørner sammen i en meget lokal serie 3 pulje, hvor også Stoholm, Ørslevkloster og Ravnsbjerg/Løgstrup er at finde sammen med Søndermarken og Nørremarken. Altså en pulje med kun 7 hold, som er konsekvensen af afslutningen af 2020-sæsonen. Se puljen.

Feldborg/Haderup og Skals, der begge rykkede i serie 2, er kommet samme pulje, der strækker sig fra Herning i syd til Foulum i nord. Se puljen.

Borup er endt i en “Himmerlandspulje” med masser af lokalopgør, f.eks. mod Ulbjerg, Hersom/Bjerregrav, Klejtrup og Møldrup/Tostrup. Se puljen.

Så er der bare at håbe, at verden har ændret sig til foråret, så vi kan få lov at starte turneringen den 28. marts 2021.

-hp