Fantastisk comeback af Feldborg/Haderup

FHIF-erne var nede med 0-3 efter 36 min. og 1-4 efter 55 min. i mandag aftens udekamp mod Ringkøbing, men endte med at vinde med 5-4.

  • Det blev en vild kamp med et usædvanligt resultat på en svær udebane, hvor Ringkøbing på deres kunstgræsbane er svære at spille imod, lød det indledningsvist fra træner Benny Simonsen, da fjendscup.dk fangede ham dagen derpå.

Og Feldborg/Haderup blev da også sat under pres fra kampens start af de meget hurtige og boldsikre Ringkøbingspillere. Ja, Benny Simonsen gik så langt, som at sige, at “de løb om hjørner med os” i den periode, der gav hjemmeholdet en 3-0 føring. Trods presset havde FHIF-erne dog også chancer i den anden ende – blandt havde Modou Jarju et skud på overliggeren, inden Jens Lago fik reduceret kort før pausen, da han kom først på et fladt indlæg.


Jens Lago scorede 3 af målene og løb med fidusbamsen. Arkivfoto.

  • I pausen følte vi, at vi kunne være med fremad banen, og at vi bare skulle have dæmmet op for deres scoringer. Men så skete det alligevel 10. min. efter pausen, at de kom på 4-1, og så frygtede jeg lidt en afklapsning, fortæller Benny Simonsen.

Men det modsatte skete, og gæsterne fra Feldborg kom mere og mere ind i kampen, og Jens Lago var igen på pletten idet 62. min., da han var hurtig over en ripost og reducerede til 4-2. Herefter gik det hurtigt. 4-3 ved Moduo Jarju i det 67. min., og i det 73. min. udlignede Jens Lago på noget, der lignede et “Salah-mål”, hvor han afdriblede tre mand og sendte bolden op i målhjørnet.

Så havde FHIF-erne overtaget. Hjemmeholdets forsvar var rystet, deres returløb manglede, og de virkede lidt trætte, hvilket gav gæsterne gode contra muligheder. På en af dem scorede tilbagevendte Mojou Jarju sejrsmålet med 10. min. igen efter en stikning i dyden. Herefter trak FHIF-erne sig lidt tilbage og havde ikke problemer med at forsvare føringen hjem. Hermed havde Feldborg/Haderup fuldendt et vanvittigt comeback og sikret 3 vigtige point.


Modou Jarju vendte tilbage efter en måneds skadepause med to mål. Arkivfoto.

  • Det var en fair spillet kamp uden kort og med en god stemning, hvor fodboldspillet var i højsædet. I dag kunne vi pludselig score de mål, som vi i andre kampe har haft svært ved, og dermed gav spillerne mig den bedste afsked, jeg kunne ønske mig. Det er en kamp, jeg vil mindes, sagde Benny Simonsen til slut.

Han så Jens Lago løbe med fidusbamsen efter kampen, og nu kan han og spillerne så med nogenlunde ro kikke nedad i tabellen. Den direkte nedrykning er væk, og meget skal gå galt, hvis Feldborg/Haderup skal havne i nedspil. Til gengæld spiller de stadig med om 2. pladsen, der giver opspil til serie 1.

Næste kamp er hjemme i Feldborg på lørdag kl. 13.30 mod KLG. Her er der planlagt en officiel afsked med Benny Simonsen, der som tidligere nævnt stopper som træner efter denne sæson.

-hp

Mønsted foran to finaler

Oprykningsræset i Mønsteds serie 3 pulje spidser til med to runder tilbage. MIF-erne gjorde deres til at holde liv i oprykningsdrømmene ved i dag at slå Holstebro med 6-3 hjemme i Mønsted. Næsten samtidig spillede de to andre oprykningskandidater Borbjerg mod RLK, og med en 4-2 sejr til Borbjerg, er alle tre hold nu i spil.

Kampen fik en hektisk start, da gæsterne tordnede et mål ind allerede i første minut, uden at en Mønsted-spiller havde rørt bolden. Men så vendte kampen totalt fra det 12. til 17. minut, hvor Mønsted scorede 4 gange og reelt lukkede kampen. Martin Harritz med de to første, og derefter Nicklas Grønbæk Lausen og Kasper Henriksen. Mere blev det ikke til i en første halvleg, som Mønsted dominerede og havde flere tilbud, mens gæsterne nøjedes med at teste stolpen en enkelt gang.


Tre målscorere fra Mønsted. F.v. Nicklas Grønbæk Lausen (2), Sebastian Drensborg og Kasper Henriksen.

Sebastian Drensborg kom først på et indlæg fra Martin Harritz allerede i det 47. minut, Holstebro reducerede 3 min. senere, men så slog Nicklas Grønbæk Lausen til igen blot et minut senere til 6-2. Så var der tilstand i scoringerne indtil 5 min. før tid, hvor Holstebro reducerede nok engang efter en god periode, hvor de fik Mønsted presset lidt tilbage. Sejren kom dog aldrig i fare og var fuld fortjent mod et ikke ueffent HB-hold

Mønsted-træner Jacob Sørensen så kampen fra trappen op til loungen, og har denne kommentar:

  • En kamp, hvor vores 1. halvleg er den bedste i sæsonen. Vi udnytter stort set alle vores chancer i 1 halvleg og spiller noget rigtigt godt fodbold. Stor ros til især unge  Nicklas Lausen, som virkelig gjorde en forskel. Nu venter der 2 finaler, som kan afgøre, om vi skal spille serie 2 til foråret.

-hp

 

Klaudi fik sin kamp nr. 3700

Og det skete søndag eftermiddag på det hyggelige gamle stadion i Selde i Nordøstsalling. Det hele var ellers af Klaudi planlagt til at skulle ske i går lørdag i serie 5 kampen mellem Mønsted og Sparkær, men som tidligere nævnt kunne Sparkær ikke mønstre et hold til den kamp.


Klaudi på pletten og har dømt frispark til Fursund.

Det var derfor med lidt bange anelser, at Klaudi så frem til dagens kamp, men den blev heldigvis gennemført og sikkert ledet af den 76-årige fodbolddommer. I en kortløs kamp vandt hjemmeholdet Fursund med 4-1 over Sundsøre/Roslev, og den sejr sikrede hjemmeholdet oprykning til serie 4.


60 år imellem 16 årige Jesper fra Sundsøre/Roslev og Klaudi.

Som altid, når Klaudi runder 100 kampe, giver han en øl til spillerne efter kampen, og det var ingen undtagelse i dag. Undertegnede havde på vegne af Mønsted IF og Sparkær IF medbragt en lille gave til jubilaren, som var planlagt at skulle gives i går.


Der blev skålet med spillerne efter kampen – her med de orange fra Sundsøre/Roslev.

Det glædede den rutinerede dommer, der havde travlt med at komme hjem til Karup, da han og fru Bodil tager på en lille ferie til Prag. Så der bliver ingen kampe i næste uge, inden parret vender hjem på fredag.

-hp