07.08.2023:

Fjends Cup ryddede forsiden af Skive Folkeblads sportssektion i dag mandag. Dertil to hele sider med referat og interviews. Der har været massiv dækning af Fjends Cup i Skive Folkeblad med flere helsider i ugens løb. Flot dækning – tak for det! Naboerne på Viborg Folkeblad har ikke nævnt Fjends Cup med et ord under hele turneringen, men har dog bragt den pressemeddelelse, vi sendte ud inden turneringen. I Viborg handler det åbenbart kun om VFF og VHK. Her er vidst et abonnement, der skal overvejes alvorligt!

-hp

07.08.2023:

Niels Christiansen (herover) og Kim Kirkeby – Mønsted-trænere løb med de 3 flasker rødvin, som var præmien i Trænertips. 3 rigtige var nok denne gang i en konkurrence, der år efter år viser sig at være ganske svær for trænerne. Langt de fleste tror på egne evner, og det var da også kun Niels og Kim, der havde Mønsted til at vinde, men respekt for det. Mindre seriøst var det nok, at de sendte Sparkær ned på 8. pladsen, men det var vel ønsketænkning :-). De sidste to års vinder Kristian “Krudt” Kjær fra Borup havde kun en rigtig placering i år.

Se Trænertips

-hp

07.08.2023:

Tak for jeres betænksomhed og de fine flasker, som vi vil nyde ovenpå nogle hektiske men dejlige dage. Det er en fornøjelse at være sammen med alle I unge mennesker, der skaber en fantastisk god stemning under hele turneringen. TAK!

-hp

07.08.2023:

Martin Harritz blev noget forbløffet, da undertegnede overrakte ham finalebolden. Men den var god nok – den skal med hjem i pokalskabet som et minde om den historiske finale. Og så brød jubelen ud endnu engang løs i omklædningsrummet. Th. Gustav Jønsson og Villiam Engberg Krogh. Det var inden ølkasserne nåede loftet 🙂

-hp

07.08.2023:

De to i midten Michael Andersen og Per Langhoff-Jensen havde en fest lørdag og var svære at lukke munden på. Det sidste undertegnede så til dem, var kl. 21.57, da på cykler holdt tilbage for toget på Langgade. Da vi ikke har hørt andet, går vi ud fra, at de er  kommet helskindet til Mønsted. Tv. Christian Steffensen og th. Knud Aage Mikkelsen.

-hp

07.08.2023:

Mor Lone er blevet den lille i forhold til sønnerne Noah (tv) og Morten. De er her fotograferet kort før finalen lørdag, og da sagde Lone: “Jeg kan jo ikke undgå at vinde i dag”. Efter kampen var hun mere vævende i snakken, da hun blev spurgt, om det var den rigtige vinder. Tror sgu hun holdt med yngstemanden og Sparkær 😉

-hp

07.08.2023:

Smilene var store hos Lars Østergaard (tv) og Steffen Jensen fra Mønsted efter 2-1 sejren over Sparkær. Men det var også inden, at Steffens trøje blev hejst op i flagstangen, hvor den sad, indtil Knud Aage hentede den ned søndag.

-hp

07.08.2023:

Denne taske er fundet ved multibanen ved klubhuset. I pungen til højre er et hævekort med navn Eryk Kubiak. Kontakt undertegnede – 21 75 43 17.

-hp

06.08.2023:

Det lykkedes ikke at få et fælles billede af fredagens dommerpar, da Sinan Hendi (th), kom i sidste øjeblik efter at være indkaldt på grund af afbud fra Ole Clemmensen. Th. Jens Rohde, der dømte kampen om 5. pladsen.

-hp

06.08.2023:

En stor dag for Mønsted-anfører Kristian Svendsen, der under indmarchen havde datteren Vilja i hånden og sønnen Filippo lige bagved.

-hp

06.08.2023:

Glemt i går. Shorts, trøje med smøger og børnetrøje med navn Magnus. I øvrigt har vi også fundet et enkelt brilleglas. Kontakt 21754317

-hp

06.08.2023:

I en finale af historiske dimensioner mellem Sparkær og Mønsted var det nærliggende at bede Poul Vistisen om at bære fanen ind ved indmarchen. Pouls storhedstid som spiller var i Mønsted, som han vundet Fjends Cup med 4 gange, senest i 1999. Han har været i 18 semifinaler enten som spiller eller træner og i 8 finaler. En mand, der har sat sit præg på både Mønsted som spiller og Sparkær som træner, og dermed også på Fjends Cup. Dommertrioen i finalen var Michael Svendsen (i midten) og på linjerne Jan Dahl (tv) og Per Pasfall.

-hp

06.08.2023:

Vi går meget op i statistik og klubber her på siden. Nu opretter vi en ny afdeling af Far/søn, som er helt speciel. Nemlig der, hvor far og søn har spillet sammen og vundet finalen. Det gjorde Morten (th) og Daniel Groth, da Stoholm “tyvagtigt” vandt med 1-0 over Skals i 2020 på Heine Kristensens mål i tillægstiden.

-hp

06.08.2023:

Var der nogen, der var glade for Mønsted-sejren, så var det familien Langhoff-Jensen med far Per i midten og sønnerne Mads (tv) og Sune. Mange har nok bemærket teksten på de trøjer, som Mønsted-spillerne tog på efter sejren. “Fjends Cup vinder. Så kom pokalen endelig hjem”. Med til historien hører, at trøjerne blev anskaffet tilbage i 2010, da Mønsted spillede finale mod Stoholm men tabte 2-4, og siden har Mønsted ikke været i en finale, så der ikke været brug for dem før nu. Det var også den første Fjends Cup titel for sønnerne, så nu har far Per ikke længere håneretten, da han tidligere har vundet Fjends Cup.

-hp

05.08.2023:

Anders Slavensky fra Skals var den dygtige og heldige vinder af 2. præmien i Tips 12. Et gavekort på 300,00 kr. til Sportigan Viborg, 2 VFF billetter samt en fribillet til Jesperhus.

-hp

05.08.2023:

Det er ikke unormalt med brødrepar på banen samtidig i Fjends Cup, men i aftes så vi et nyt par for Løgstrup – Peter (tv)og Mads Carstens. Mads gjorde sig bemærket med et gult kort i kampen mod Feldborg/Haderup.

-hp

05.08.2023:

Fredag aften fik vi et nyt par i Far/søn klubben – Sebastian og Michael Uhre. Det specielle var det her par er, at de spillede sammen i aftes, og at det var Michaels debut i Fjends Cup. Normalt plejer der at g være en generation imellem far og søn spiller.

-hp

04.08.2023:

Undertegnede var ikke i kridthuset hos Mønsted-spiller Morten Harritz efter semifinalerne. Et foto af Noah Hvass (tv) og Mads Langhoff-Jensen skulle bruges til et lille opslag om Topscorerlisten, hvor Mads med 4 mål jagter Noah med 5 mål. Sidst på aftenen blev jeg så af Morten gjort opmærksom på, at han med 4 mål da også jagtede topscorerprisen. Beklager Morten, så derfor får du lige en plads i nederste højre hjørne.

Se topscorerlisten

-hp

04.08.2023:

John K. Pedersen fra Skals (i midten) fortalte i aftes, at det i år er 20 år siden, han første gange dømte i Fjends Cup, og hvis han husker ret, så har han været her alle årene siden da. En dygtig og altid humørfyldt dommer, der får afviklet kampene godt. Han har dømt finalen i både 2016 og 2018.

-hp

04.08.2023:

Nyt par i Far/søn klubben. Fv. Anders Gordon og søn Jonas. Med til historien hører, at Anders i sin tid blev tilkaldt som reserve, blev skiftet ind, spillede 10 min. og rev så korsbåndet i et knæ over. Det bekom ikke fruen særligt vel, for det skete to dage før en ferietur, og fra sidelinjen råbte hun “gamle fjols” 🙂

Se Far/søn klubben

-hp

04.08.2023:

Dommertrioen i kampen mellem Mønsted og Stoholm. F.v. Anders Møller Steffensen, Thomas Præstegaard og Jens Rohde. Herunder trioen i kampen mellem Sparkær og Borup.

Fv: Gert Aaby, John K. Pedersen og Jens Carl Mæng.

-hp

02.08.2023:

Sparkær IF’s groundsman Arne Trankjær  har travlt i denne tid med maling af linjer på banerne, og han er påpasselig med, at linjerne står skarpe til alle kampe. Banerne er i år så fine som aldrig før, og med til den historie hører, at vores baneklipper Bo fra Park og Vej i den grad har været omhyggelig med klipningen – f.eks. at han undgår at klippe i regnvejr og når det er vådt. Det er i sig selv en udfordring i disse dage.

-hp

02.08.2023:

Martin Harritz – jeg skal hilse fra Karen og sige, at hun godt kan bruge det fine badehåndklæde, hvis du ikke får det hentet. Derimod vil hun ikke røre ved underhylerne, der ryger ud i skraldespanden, hvis de bliver hængende efter semifinalerne i morgen. Effekterne hænger i Mønsteds omklædningsrum 🙂

-hp

02.08.2023:

Tirsdag aftens billetsælgere – Mariann og Heine nyder en fadøl efter aftenens strabadser, hvor de solgte 350 billetter. Det bragte tilskuertallet op på 1.003 efter de tre indledende runder. Tak for indsatsen!

Se tilskuertal

-hp

02.08.2023:

Der skrives på flere felter historie ved dette års Fjends Cup. Efter den flotte tilstrømning af tørstige tilskuere de tre første dage måtte Karen i dag ringe til Hancock og bede om nye forsyninger. Det er ikke tidligere sket i Fjends Cups 40-årige historie! Hun ville ikke risikere situationen fra rekordåret 2020, hvor der på finaledagen blev udsolgt af fadøl!

-hp

02.08.2023:

Tirsdagens dommere t.v. Brian Bitsch Christoffersen, der dømte begge kampe i pulje 1 og th. Flemming Jensen, der dømte Mønsted-Feldborg/Haderup. Han blev afløst af Niels Lynnerup til kampen mellem Stoholm og Løgstrup.

-hp

31.07.2023:

Lasse Broberg – tidligere Skals-spiller – er med kort varsel stoppet som DS-træner i Kjellerup. Årsag kom frem i dag, da VFF udsendte en nyhed om, at Lasse skal være U19 ansvarlig. Der er tale om en fuldtidsstilling, og tillykke med det.

Læs nyhed

-hp

31.07.2023:

Klaudi Sigaard – still going strong – var mandag aften en tur i Ørslevkloster, hvor han afviklede en 7/11 kamp for kvinder. Den 77-årige (snart 78) fodbolddommer er lige nu på vej mod kamp nr. 3.900, som afvikles i Bjerregrav tirsdag den 8. august. Godt gået, Klaudi!

-hp

31.07.2023:

Denne flok af tidligere Sparkær-drenge har for vane at mødes til Fjends Cup lørdag midt i turneringen. De er nu spredt for alle vinde, men vender gerne tilbage – i år kom Mathias “Matti” Andersen helt fra København. Nicklas Jakobsen havde tiltro til vejrudsigten, og han havde derfor medbragt den hvide pavillon, som de dog ikke fik brug for – ud over at den skærmede for solen. Flere af dem har spillet Fjends Cup for enten eller både og Stoholm og Sparkær. Senest Heine Lundgaard Kristensen (hvid t-shirt), der i 2020 sikrede Stoholm en nærmest tyvagtig finalesejr, da han scorede kampens eneste mål mod Skals i dommer John K. Pedersens tillægstid. Både Nicklas Jakobsen og Christoffer Sørensen har tidligere vundet Fjends Cup for Stoholm. Christoffer scorede Stoholms føringsmål i 1. halvleg af finalen mod Vridsted i 2009 – en finale der ikke bare blev afbrudt i 2. halvleg men også afsluttet på grund af tordenvejr, 1-0 målet blev således afgørende.

-hp

31.07.2023:

Foto: Helle Dam Kjær (fruen)
Kristian “Krudt” Kjær – Borup-træner – var i store mandskabsudfordringer lørdag til kampen mod Feldborg/Haderup. Det var årsagen til, at han selv trak støvler og spillertøj på, ligesom han havde lånt mellemste søn Jonathan (tv), som til daglig spiller ungdomsfodbold i Højslev St. I midten er det storebror Sebastian, som til daglig spiller på Borup-holdet. “Krudt” havde denne kommentar til situationen: “Det er altså udelukkende af nød, at både Jonathan og jeg er med på banen”. Det tror vi på! Han skriver videre: ” Jeg havde i øvrigt et direkte hjørnespark på stolpen, som jeg selvfølgelig syntes havde fortjent en bedre skæbne😅😅 Men oldboys-kroppen er tilfreds med 2×35 min.😅

I øvrigt viser det sig, at Jonathan nu er den yngste spiller i Fjends Cup med sine 14 år. Tidligere havde Mathias “Bøf” Rørbæk fra Stoholm den rekord – også som 14-årig. Men han er født i september, mens Jonathan først fylder 15 den 26. november.

-hp

31.07.2023:

Lørdag blev Frio og søn Emil optaget i Far/søn klubben, og opslaget har fået denne kommentar fra redaktionssekretær Anders L. Jakobsen:

“Du har ikke skrevet noget forkert – men nok nærmere glemt noget – for hvis ret skal være ret over for min kære svoger, så scorede han i alle 5 kampe i 1994-turneringen. Og blandt andet begge mål i 2-1 finalesejren over Højslev Station.”

Så er det sat på plads af vores historiske ekspert!

-hp

31.07.2023:

Morten Johannesen fra Stoholm er under Fjends Cup på underskriftsjagt til fordel for at bevare et værested for udsatte, som Viborg Kommune har planer om at lukke. Her får han opbakning fra FHIF-træner Claus Højgaard lørdag. Morten har i øvrigt gennem årene haft svært ved at finde ud af, om han skal holde med Stoholm eller Sparkær. Lørdag endte han med at holde med Sparkær 🙂

-hp

31.07.2023:

Poul Vistisen (tv), Sparkær-træner indtil 2023 og Kurt Mogensen fik sig en trænersnak lørdag på Sparkær Stadion. De har før stået overfor hinanden i 2021, da Kurt var træner hos Nørremarken. Vistisen – her i klubtrøjen – følger stadig Sparkær og sønnen Mads tæt, og han har ikke haft travlt med at finde et nyt trænerjob.

-hp

31.07.2023:

Se målene fra Sparkær-Stoholm og hør interview med Daniel Brøns.

Klik  her

-hp

30.07.2023:

En glad og veltilfreds Sparkær-træner Per Vester Sørensen (th) sammen med trænerkollega Kurt Mogensen fra Viborg. Det var Kurt, der som træner for Nørremarken fik holdet med i Fjends Cup i 2021, og han var ikke glad for at høre, hvordan de stribede havde meldt afbud til årets Fjends Cup. Modsat er Per Sørensen i sit es efter to sejre og en sikret førsteplads i puljen her i hans første Fjends Cup. De to tørner i øvrigt sammen i efterårsturneringens første kamp på Sparkær Stadion lørdag den 12. august. Kurt er nu træner for Viborg FF’s serie 3.

-hp

30.07.2023:

Denne gruppe af Stoholm-folk lod sig ikke kyse af en smule regn lørdag længe efter, at kampene var fløjtet. Trods 0-3 nederlaget til Sparkær var der højt humør under parasollen og paraplyer. Det er Daniel Groth, der hilser med ølflasken og tv. for ham Mikkel Søndergaard, mens Rasmus Christensen kikker lidt betænkelig på fotografen. En del af gruppen lagde sammen med flere andre Stoholm-folk senere vejen forbi den lokale bodega Tønden, der meget praktisk ligger tæt på Sparkærs nye togstation. Herfra tager det under 5 min. til Stoholm.

-hp

30.07.2023:

Foto: Svane Køkkenet
Anne Louise Jønsson Sommer fra Mønsted er den direkte årsag til, at vi justerer lørdagens tilskuertal fra 318 til 319 betalende. Længe efter at vindernumrene var trukket ud, kom hun hen til Karen og insisterede på at betale de 25 kr. “Vi holder jo øje med tilskuertallene, og om der sættes rekorder hver dag”, lød det fra Anne Louise, der gennem mange år har fulgt Fjends Cup. Tak for den fine indstilling, Anne Louise!

I øvrigt er det samlede tilskuertal fra 1983 til og med 2022 på 32.019 + årene fra 1995-1999, hvor tilskuertallene ikke er registreret.

-hp

30.07.2023:

Tonny Harritz fra Mønsted gjorde lørdag undertegnede opmærksom på, at han manglede yngste søn Morten i Far/søn klubben. Det råder vi hermed bod på, for han burde have været med for nogle år siden. Det er Martin (tv) og Morten under pilene på billedet. Desværre er far Tonny smuttet til de varme lande i dag søndag – en virkelig dårlig planlægning af den tidligere Fjends Cup vinder her, hvor sønnerne står foran en mulig finale på lørdag. Men han kan så se den live via Sparkær IF’s VEO-link.

Gå til Far/søn

-hp

30.07.2023:

Så fik vi endnu en tilføjelse til Far/søn klubben. Denne gang er det Frio Kristensen og sønnen Emil, der træder ind i den eksklusive klub. Emil fik debut for Stoholm i går, og han fortsætter i klubben til efteråret, efter at han de senere år har spillet ungdomsfodbold i FC Salling. Frio har selv prøvet at vinde Fjends Cup med Stoholm tilbage i 2001. Skal det lykkes for Emil i år?

Gå til Far/søn klubben

-hp

30.07.2023:

Lørdagens dommerpar Nedzad Bekovic (tv) og Thomas Madsen havde en fredelig dag med kun tre gule kort i de fire kampe.

-hp

30.07.2023:

Hvem mangler et sovedyr (tv) eller “tingesten” til højre, som blev fundet i går mellem tennisbanen og fodboldbanen. “Dyret” er glemt i torsdags.

-hp

28.07.2023:

Sparkær IF’s pressechef Jacob Mackenhauer Drensborg går dagligt tur med hunden Jessie i området ved idrætspladsen i Sparkær. Forleden kom den ud fra buskadset mellem de to baner med dette kranie fra et rådyr.

Så er spørgsmålet jo: Hvor kommer det fra? Ligger der mere derinde? Har vi ulve i området? Spørgsmålene blafrer i vinden. Har du et svar?

-hp

28.07.2023:

“It’s coming home.” En talemåde som blev brugt af englænderne i forbindelse med EM 2021, men de blev dengang lige sat på plads af Kasper Schmeichel, for de havde jo aldrig vundet EM. Det har Sparkær heller ikke, men dog Fjends Cup en enkelt gang i 1984. Ikke for at træde i det, men måske spillerne kan bruge det som motivation for at bringe den hjem igen. I aftes blev den leveret af Kim Sommer fra Skals, og nu står den indtil finaledagen til låns i pokalskabet.

-hp

28.07.2023:

Løgstrup-træner Steffen Aaby (i midten) havde indkaldt rutineret forstærkning til torsdagens kamp mod Sparkær. Tv. Søren Pedersen og th. Steffen “Burns” Bundgaard. Begge har stolte Fjends Cup traditioner for både Løgstrup, Ravnsbjerg og Ravnsbjerg/Løgstrup, men lige lidt hjalp det mod værterne. Steffen startede inde, mens Søren blev skiftet ind i 2. halvleg.

-hp

28.07.2023:

Torsdagens dommerpar var Thomas Ginnerskov Jensen (tv) og Thomas Præstegaard. De fik afviklet aftenens kort uden problem og med brug af få gule kort. Lørdag kommer Thomas Madsen og Nedzad Bekovic.

27.07.2023:

Græsset er grønt, boldene pumpet og linjerne trukket skarpt op.

Vi er klar – ses vi i aften?

-hp

27.07.2023:

Thomas Christoffersen, træner for Skals FF er den eneste af de 8 trænere, der ikke tror på eget hold i “Trænertips”. Han har de forsvarende mestre til at slutte på en 5. plads.

Se Trænertips

-hp

25.07.2023:

Per V. Sørensen (tv) er ny træner i Sparkær IF fra sæsonen 2023, og dermed også debutant i Fjends Cup. Han har gennem mange år haft trænerjobs men har aldrig (som han selv siger) været på denne side af Virksunddæmningen. Der er han nu, og han glæder sig til at prøve kræfter med Fjends Cup, som han har meget om tidligere. Og hvis hans Trænertips holder, bliver han endnu gladere, for han tror på, at Sparkær i år løber med titlen. De gør de øvrige tre trænere, som vi p.t. har hørt fra, også – altså tror på eget hold.

Se Trænertips

-hp

25.07.2023:

2 x Thomas er to rutinerede dommere, der indleder årets Fjends Cup torsdag aften den 27. juli.  Thomas Ginnerskov Jensen (tv.) dømmer Hersom/Bjerregrav mod Stoholm og Sparkær mod Løgstrup, mens Thomas Præstegaard styrer fløjten i kampene Feldborg/Haderup mod Skals og Mønsted mod Borup. Arkivfotos fra 2021 og 2022.

Du kan se dommerpåsætningen til de enkelte kampe under fanen “Program/Kampfakta”.

-hp

22.07.2023:

Fjends Cup veteraner til Grøn Koncert i Aarhus. Tv. Rasmus Agger, tidligere målmand for Ravnsbjerg/Løgstrup og th. Mikkel Boi fra Skals FF. Men hvem hænger bagved?

-hp

22.07.2023:

Harrestrup og fodbold forbinder vi normalt med Mønsted IF. Men nu er der ved at være “familiekrise” mellem de to svogre Jens Harrestrup, Mønsted og Anders L. Jakobsen, Stoholm. Årsagen er, at yngste Harrestrup, Oscar fredag fyldte 6 år, og knægtens største ønskes var en Stoholm-trøje. Det udnyttede onkel Anders straks, og begavede nevøen med denne flotte hvide trøje, og sendte denne besked på facebook:

“Indrømmet – Louise står for ALLE gaveindkøb, men på yngstenevøens ønskeseddel var der et stort ønske om en Stoholm-trøje. Og så måtte Onkel Anders på banen – den blev stolt overrakt i Mønsted i dag – det er altså også en fantastisk flot trøje, som gav stor glæde i det østfjendske.”

-hp

22.07.2023:

Den 3. august 2014 bragte vi dette billede med følgende tekst:

“Skals-holdleder Ajanth var tidligt på færde i Sparkær i går. Allerede inden kampen om 3. pladsen kom han hen til undertegnede og spurgte til, hvor “hende i pølsevognen” var. Nå, min kone – hende finder vi hurtigt.

– Nå, er det din kone, HP – det vidste jeg ikke, men jeg har faktisk en blomst med til hende, fordi vi synes, at vi har fået en super god behandling i pølsevognen, lød det fra den sympatiske unge mand, der tilføjede.

– Og jeg skulle hilse fra hele holdet og sige tak for endnu et godt arrangement.

Som det ses på billedet, blev Karen virkelig overrasket og glad for blomsten og ikke mindst tanken bagved.”

Blomsten er siden blevet plejet godt – så godt, at den nu er vokset for stor til at være i stuen. Den har her en midlertidig plads ved siden af brændeovnen, inden fyringssæsonen går i gang igen.

-hp

22.07.2023:

“Har du hørt er siden, der fortæller om stort og småt under Fjends Cup, og vi varmer så småt op med en historie fra de varme lande.

Sparkær IF’s pressechef Jacob Mackenhauer Drensborg varmer bogstaveligt talt op til Fjends Cup med en ferie på Rhodos, hvor termometeret har vist 46 gr. Forståeligt, at han køler af i bølgerne, inden turen går hjem mod Danmark i dag lørdag.

-hp

09.08.2022:

Se highlights fra finalen

-hp

01.08.2022:

Vi siger tak for i år med dette billede af vores nye baneopkridter Arne Trankjær. Han har fået mange roser for tydelige og knivskarpe streger under Fjends Cup, som var hans første opgave. Han har afløst Erik Skov, som har kridtet baner i en “menneskealder”, men længe har ønsket at blive afløst.

-hp

31.07.2022:

Herover vores allesteds værende fotograf og interviewer Jacob Mackenhauer Drensborg, der får en erkendtlighed for indsatsen af Stoholm-anfører Rasmus Christensen. Det har både Jacob samt Karen og undertegnede også fået fra flere klubber med tak for en god turnering. 1000 tak for det!

-hp

31.07.2022:

Et større cykelhold fra Mønsted havde lørdag taget turen til Sparkær. På billedet nedenfor tankes der op og hviles ud inden hjemturen af to af de rutinerede cykelfolk – Rasmus Jønsson (tv) og Jens Peder Lausen. Bagved Steffen Jensen, der også har været en del af cykelholdet i mange år.

-hp

31.07.2022:

Kasper Møller fortsætter i Sparkær. Rygterne har svirret her under Fjends Cup om, at Kasper Møller var på vej til Kjellerups DS-hold. Det var ikke rygter, for Kasper har været til et par træninger, efter at Kjellerup fik øje på ham i playoff-kampen i juni. Han har været stærkt i tvivl, men har nu besluttet at fortsætte i Sparkær. Læs mere om det på sparkaersenior.dk.

-hp

31.07.2022:

Borup-træner Kristian Kjær fik ikke pokalen med tilbage til Borup i år. Til gengæld er manden skarp i Trænertips, hvor han for andet år i træk var bedst til at gætte holdenes placering i turneringen. 4 ud og 8 havde han rigtig – heraf Borups 5. plads. Det giver ham så 3 flasker rødvin, som han dog ikke var i Sparkær for at hente på finaledagen. Det var til gengæld Borup-spiller Steffen Frederiksen, der fik overrakt rødvinen. Så må vi se, om det når frem til “Krudt”. Se Trænertips.

-hp

31.07.2022:

Rundens hold på finaledagen. Bemærk at der er blevet plads til 5 spillere fra Mønsted!

-hp

31.07.2022:

Disse to Skals-drenge, Frederik Vejlby (tv) og anfører Emil Albrechtsen havde i kantinen travlt med at skrive noget i Emil’s hårbånd efter finalen. -Vi skriver datoen for vores første Fjends Cup sejr, og så skal de efterfølgende også skrives på, lød det fra de sejrssikre Skals-spillere.

-hp

31.07.2022:

Som det sig hør og bør skal der drikkes sejrsøl af pokalen efter Fjends Cup finalen. Her er det Skals-spiller Rasmus Øvad, der klarer den disciplin.

-hp

31.07.2022:

Vi har i år optaget fire par i Far/søn klubben. Herover er det Kian Lykke (th) med sønnen Noah, men også Henrik og Marcus Drejer, Jens Peder Lausen/Nicklas og Flemming “Pyro” Jensen med drengene William og Philip alle fra Mønsted er kommet med. Herunder Nicklas og Jens Peder Lausen.

-hp

31.07.2022:

Fredag aften skrev vi sandsynligvis Fjends Cup historie, da disse 5 spillere var på banen for Feldborg/Haderup. Jens Lago (tv) og Rasmus Lago (th) er brødre, og det er de 3 i midten af billedet også. Fv. Joachim, Jonas og August Henriksen Men ikke nok med det – de er alle fætre, så hele 5 brødre/fætre i samme kamp. Kan nogen slå den?

-hp

31.07.2022:

Fredag aften dukkede endnu et brødrepar op på Sparkær Stadion. Det var Løgstrupanfører Mikkel Riis (tv) og brormand Søren. Det blev dog ikke en god oplevelse denne aften med et nederlag på 1-8 til Borup.

-hp

31.07.2022:

P-pladsen dagen derpå. Der blev hældt godt på med fadøl, så godt at se, at bilerne blev efterladt.

-hp

31.07.2022:

Fredagens dommer par var Jonas Snogdal Adamsen (tv) og Ole Clemmensen. Jonas er selv aktiv spiller hos Ørslevkloster og var lørdag med til at tabe finalen i Høker Cup til Højslev St. efter straffespark.

-hp

29.07.2022:

29.07.2022:

NUGF-spillerne kunne juble efter straffesparkskonkurrencen i aftes.

Se alle spark.

-hp

29.07.2022:

Borup løbe med både vinderpokal og fair play pokal sidste år, men i år bliver der ingen vinderpokal. Til gengæld kan Borup-spillerne tage fair play pokalen igen, hvis de i aften kan holde sig i skindet og undgår strafpoint. De er nemlig inden de sidste 4 kampe hold uden strafpoint.

Se Fair play

-hp

29.07.2022:

Se interviews fra semifinalerne

-hp

29.07.2022:

Rundens hold torsdag aften. Jacob Mackenhauer Drensborg, der har sammensat holdet, har denne kommentar: “Så prøver vi den svære disciplin igen. Der var en del midtbanespillere, som leverede på højt niveau her til aften, og med de mange mål, der blev lukket ind, så var det der, de fleste skulle findes. Det resultere også i et tremands forsvar, og en enkelt på toppen”

-hp

29.07.2022:

Årets to skarpeste tippere i Tips 12 var mødt op på Sparkær Stadion torsdag aften for at modtage deres præmier. Th. Henrik Lynnerup fra Vridsted, der med 10 rigtige tog førstepræmien, mens Peter Vejlby fra Skals med 9 rigtige vandt andenpræmien efter lodtrækning med Jan Palm fra Bedsted.

Se alle vindere.

-hp

29.07.2022:

Undertegnede og flere andre undrede sig over at se Kasper “Speedy” Henriksen fra Mønsted med en fadøl i hånden, da kampen mellem Mønsted og NUGF blev fløjtet i gang. Årsagen var den trælse, at han har fået problemer med baglåret og derfor kunne den ellers målfarlige angriber ikke spille.

-hp

29.07.2022:

Er der nogen, der kan aflevere et ryddet omklædningsrum, så er det Mønsted-spillerne. Det er dog ikke noget ny, for sådan er det altid, når de røde er taget hjem. “Det er noget, jeg har lært dem, fortalte tidligere Mønsted-målmand Jens Peder Lausen med en fadøl i hånden på terrassen i aftes.

I de fleste andre omklædningsrum finder vi mange mærkelige glemte sager som f.eks. nye underbukser, men også tøj, fodboldstøvler, benskinner, tøj m.m. Det meste samler vi en boks – se nedenunder – men underhylerne ryger direkte i affaldsposen.

-hp

29.07.2022:

Endnu et brødrepar dukkede op torsdag aften. Det er Kristian (tv) og Frederik Vejlby fra Skals, og det var far Peter Vejlby, der gjorde redaktionen opmærksom det. Han var i øvrigt den dygtige/heldige vinder af andenpræmien i Tips 12.

-hp

29.07.2022:

Semifinaler betyder både dommer og linjedommere. Her trioen til kampen mellem Sparkær og Skals. I midten dommer Carsten Jensen flankeret af de to linjedommere Karsten Toft-Hansen (tv) og Troels Duelund. Toft-Hansen vender tilbage lørdag og dømmer finalen.


Og her trioen i kampen mellem Mønsted og NUGF, der som nævnt måtte ud i amr. straffespark. I midten dommer John K. Pedersen, tv. Jan Dahl og th. Brian Bitsch Kristoffersen.

-hp

28.07.2022:

Amerikansk straffespark
er en indgroet del af Fjends Cup siden starten i 1983, og det er en mulighed i aften, når semifinalerne skal afgøres. Er der ingen afgørelse efter 90 min. går spillerne direkte til straffespark. Det samme sker i kampen om 3. pladsen, men i finalen spilles først 2 x 10 min. Det er en vanskelig øvelse, og en af dem, der flere gange har voldt skytterne problemer, er tidligere Skals-målmand Nicklas Kristensen. Herover senest i 2020, hvor Skals sendte Mønsted ud efter 4-2 i straffesparkskonkurrencen.

Se Amr. straffespark

-hp

28.07.2022:

Bring it home! Er der en på Sparkær-holdet, der tørster for/drømmer om at stå øverst på skamlen på lørdag, så er det Sparkær-anfører Oliver Andersen. Han er, siden han begyndte at spille fodbold, blevet drillet af far Torben Andersen, der stadig kan hovere med titlen fra 1984. Og for os, der kender Oliver, så gør det virkelig ondt! De skarpsindige vil have lagt mærke til, at Oliver her under Fjends Cup har har tillagt sig et Barbarossaskæg, og det er der en grund til iflg. ham selv: “Jamen det er jo simpelthen fordi, at det overskæg må bringe titlen hjem! Ligesom Faxe og Vilfort, så må der være held i overskæg.”


Han varmer i øvrigt op til aftenens semifinale hjemme hos forældrene i Sparkær.

-hp

28.07.2022:

Vores allesteds værende fotograf Jacob Mackenhauer Drensborg barlede tirsdag aften med en ny ide – nemlig “Rundens hold”, som Flemming Pyro Jensen fra Mønsted var idemand bag. Ideen er rigtig god, men det viste sig at være en svær øvelse. For det første er det svært at følge med i alle kampe og vurdere, hvem der skal med. For det andet kender vi ikke alle navne og spillernes placeringer på holdene. Derfor skal denne første udgave ses som et forsøg, som vi prøver at følge op på i aftenens semifinaler. Da vi ved, at sidelinjerne er fyldt med kompetente fodboldeksperter, tager Jacob og undertegnede gerne imod seriøse forslag til denne rundes “Rundens hold” efter kampene. Trænerne må også gerne give deres besyv med.

-hp

27.07.2022:

Er ham her – Kristian “Krudt” Kjær, Borup-træner en heldig mand? Eller har han bare forstand på at tippe? Fakta er, at han lige har vundet 2 flasker vin i Tips 12 med 8 rigtige. I 2021 var han skarpest blandt trænerne med 3 rigtige placeringer og lige nu står til at kunne få 6 rigtige i årets Trænertips, hvis resultaterne flasker sig. Det kan vel ikke være held det hele.

Se Trænertips

-hp

27.07.2022:

Highlights fra Sparkær-NUGF

-hp

27.07.2022:

Der dukker hele tiden nye små historier op under Fjends Cup. Senest har søskende været i fokus, men efter tirsdagens kamp mod Løgstrup, hvor begge var med, henvendte Morten Groth fra Stoholm sig til undertegnede og spurgte, om vi ikke skulle have en klub, hvor far og søn havde vundet Fjends Cup sammen. Det skete for Morten og Daniel, der begge var på Stoholms hold, som vandt Fjends Cup i 2020, og man må da sige, at det er der nok ikke mange – hvis nogen – der kan gøre dem efter.

-hp

27.07.2022:

Tirsdag aftens dommerpar var disse to rutinerede herrer  –  Michael Svendsen tv. og Jan Dahl. De havde fint styr på kampene og brugte dertil 4 gule kort – 3 fra Svendsen og 1 fra Dahl. Jan Dahl vender tilbage torsdag som linjedommer i kampen mellem Skals og Sparkær.

-hp

26.07.2022:

Mere brødresnak. Sparkær-træner Poul Vistisen huskede en kamp fra Fjends Cup 2020, hvor de fire Holm-brødre var på banen samtidig. Det var kampen fredag aften om 5. pladsen, som Sparkær vandt med 5-1 over Ravnsbjerg/Løgstrup. F.v. Frederik, Anders, Martin og Christoffer. Den bliver svær at slå! Far Johnny Holm har tidligere stået på mål for Sparkær i Fjends Cup.

-hp

26.07.2022:

Opslaget om søskende i Fjends Cup har også fået redaktionssekretær Anders L. Jakobsen til at reflektere over emnet. Han går som tidligere nævnt meget op i statistik i forbindelse med Fjends Cup, men er enig med redaktøren i, at det bliver for omfattende at starte en ny søskendeklub. Han skriver:

“Jeg giver dig helt ret i, at det vil være alt for omfattende at skulle lave en brødreklub, for dem findes der jo utallige af. I år har vi (Stoholm) godt nok kun Nicolaj og Rasmus Christensen, men uden at være helt sikker, så har vi tidligere haft mange brødrepar med – måske endda til samme Fjends Cup.

I min tid har Martin og jeg jo spillet sammen, og vi har spillet med blandt andet Søren og Knud Mogensen, Esben og Jan Olsen, Hans Jørgen og Esben Vestergaard, Per og Simon Jensen og jeg kunne blive ved…

Skal der laves nye klubber, så skal de være mere “specielle” – for eksempel om der er 3 brødre på banen på samme tid. Det har vi muligvis også haft på et tidspunkt, men det vil kræve noget research – men her kan de 3 x Langhoff-brødre da i hvert fald byde ind.”

På billedet, der er fra ???, ses Anders som nr. 2 fra højre ved siden af far Jørgen, der var holdleder. Til venstre for Anders er det svoger Frio Kristensen og yderst t.v. bror Martin.
-hp

25.07.2022:

Her under Fjends Cup er der kommet for dagens lys, at holdleder for Sparkær IF’s førstehold Dennis “Waps” Christensen begyndte som holdleder for 25 år siden. Læs mere om det her:

-hp

25.07.2022:

Vores skriv om søskendepar har givet respons fra Flemming Lund, Borup, der fortæller, at Borup lørdag udover August og Christian havde tvillingeparret Johan og Magnus Nielsen med. Herover en af de to, men hvem? Det er nu rettet i artiklen.

-hp

25.07.2022:

Ups Kristian Svendsen og Mønsted. Billedet her afslører, at Mønsted-anføreren ikke bar det obligatoriske anførerbind i lørdagens kamp mod Borup. De koster lige 10 strafpoint i Fair Play konkurrencen.

-hp

25.07.2022:

Foto: Borup IF
Det bliver en speciel oplevelse for de her to Borup-spillere – Simon Hermann (med bolden) og Bastian Terp – når “kampen om åen” mod Skals spilles tirsdag aften. De skiftede før forårssæsonen fra netop Skals til Borup, og det er første gang de møder deres tidligere klub.

-hp

24.07.2022:

Der er tradition for, at en større flok fra Stoholm tager turen på cykel til Sparkær, når 2. runde spilles lørdag. I år var flokken mindre end sædvanlig – måske det var i forventning om et nederlag til Sparkær? Steffen Jensen fra Mønsted har lavet et facebook-opslag, hvor han bemærkede, at fjendscup.dk’s redaktionssekretær Anders L. Jakobsen ikke var med i år. Det skete med dette opslag: “Anders Jakobsen hvor var du i dag , hvad med traditionerne, selv om niveauet måske ikke rækker⚽️😊🍺😎 I var savnet i dag 💪💪🇩🇰” (De stikker til hinanden i Mønsted og Stoholm, red.).

Svaret fra Jakobsen var klar nok: “Mit fravær har altså ikke noget med niveauet at gøre, men jeg skal altså lige hjem fra ferie først☀️👍

Vi ses på tirsdag⚽️⚽️⚽️

-hp

24.07.2022:

Vi har tidligere her på siden skrevet, at en tidligere Løgstrup-spiller var på vej tilbage til LGIF efter nogle sæsoner i Viborg Søndermarken. Her er så beviset, nemlig Christian Vestergaard (th) sammen med træner Steffen Aaby. Vestergaard var tilbage i 2011 topscorer ved Fjends Cup med 6 mål. I går spillede han back men viste den gamle målnæse med hovedstød på overliggeren. Så måske han skal frem i angrebet igen, da det endnu ikke er lykkedes for Løgstrup at score.

-hp

24.07.2022:

Der var “tøsetur” til Sparkær Stadion lørdag eftermiddag. De fejrede polterabend for Enya Chacon (med pink skørt), for til september indgår hun i ægteskab med Sparkær-spiller Nicolaj Broch Andersen, der lørdag havde andre ting at se til.

-hp

24.07.2022:

Lørdagens dommerpar Morten Sevelsted (tv) og Søren Nielsen. Begge havde godt gang i kortspillet – Søren Nielsen tre gule og Morten Sevelsted to gule og et direkte rødt. Søren Nielsen kunne i øvrigt fortælle, at han har en fortid som spiller i Sparkær IF helt tilbage i 90-erne. Den var undertegnede ikke lige skarp på, men da han nævnte mellemnavnet Poppelgaard, dukkede der dog lidt frem i hukommelsen.

Lørdagens kortspil satte i gang i Fair Play konkurrencen, hvor nu kun NUGF og Borup er helt “clean”. Se Fair Play

-hp

24.07.2022:

Se målene fra Sparkær-Stoholm

-hp

23.07.2022:

Rasmus Dudeck (rød) – mangeårig deltager i Fjends Cup for både Løgstrup og Ravnsbjerg/Løgstrup havde afskrevet førsteholdsfodbolden i Løgstrup og i stedet hygget sig på serie 5 i foråret – er indkaldt til Løgstrups hold lørdag mod NUGF. Det forlyder i øvrigt, at en tidligere LGIF-spiller, som de senere år har spillet i en Viborg-klub, vender tilbage til Løgstrup i efteråret og måske under Fjends Cup.

-hp

23.07.2022:

Mønsteds spillende træner Niels Christiansen har dagen derpå sendt dette billede af sine fødder med flg. kommentar: “Jeg skulle vidst være skiftet ud, da jeg jeg vred om efter 5 minutter. Det var den Fjends Cup”. Billedet taler for sig selv. Den til venstre ser ikke godt ud.

-hp

22.07.2022:

Sparkær IF har investeret i et såkaldt VEO-system, der kan optage kampene. Det kan faktisk også sende live, men det dur jo ikke, at tilskuene sidder derhjemme og følger med :-).

Se highlights fra Sparkær-Løgstrup

-hp

22.07.2022:

Jakob Mikkelsen fra Løgstrup havde fået lov til at været træner i Steffens Aabys fravær i aftes. Han havde medbragt et par flasker vin med kommentaren: – Jeg vil jo ikke stå tilbage for Dudeck, som havde vin med sidste år, grinede Mikkelsen. Tak for det! Samme Rasmus Dudeck har i øvrigt meldt sin ankomst lørdag som spiller for Løgstrup.

-hp

22.07.2022:

Torsdag aftens uheldige var unge Noah Hvass Gjørup, der faldt så uheldigt, at han brækkede kravebenet. Han nåede at blive fotograferet i Sparkær IF’s nye spillertøj, der lige akkurat nåede frem til kampen. Synd for den unge spiller, der står foran et efterskoleophold med håndbold på skemaet. Vi håber, at han kommer hurtigt over skaden.

-hp

22.07.2022:

Torsdagens dommerpar var Thomas Præstegaard (tv) og Troels Duelund.

21.07.2022:

Aftenens kampe dømmes af Thomas Præstegaard (tv) og Troels Duelund, som debuterer i Fjends Cup. På billedet th. ses Carsten Jensen, der skal dømme senere i Fjends Cup, nemlig den ene semifinale.

-hp

21.07.2022:

Løgstrup-træner Steffen Aaby når ikke hjem til åbningskampen mod Sparkær i aften, men han har sendt denne hilsen:

“Vil bare lige ønske dig/jer en fantastisk åbning af den 40. udgave af Fjends Cup. Det er virkelig imponerende, hvad I får stablet på benene af forskellige tiltag med trøjer, anførerbind osv.

Jeg er desværre ferieramt, så er først klar på sidelinjen lørdag. Derfor er det Jakob “Ninja” Mikkelsen, der står for tropperne i aften. Vi glæder os helt afsindigt til at deltage under LGIF logoet og ser frem til at skabe nogle overraskelser 😃

-hp

21.07.2022:

Så landede det sidste Trænertips, og det var fra Skals-træner Thomas Christoffersen, der har sit hold på en 4. plads. I øvrigt er Sparkær trænernes favorit. 3 har de rød/hvide som vindere, 2 har Feldborg/Haderup, mens de sidste er Mønsted, Skals og NUGF.

Se Trænertips

-hp

21.07.2022:

Sportigan Viborg har igen i år stillet en kasse “Restitutionsbajere” til rådighed for vores pressechef Jacob Mackenhauer Drensborg til brug ved interviews under Fjends Cup. Her langes kassen over disken af Søren Pedersen, der for nylig blev medejer af Sportigan Viborg sammen med Morten Halskov Nielsen. Søren har inden været ansat i Sportigan Viborg i 13 år og har tidligere spillet Fjends Cup for Løgstrup.

-hp

20.07.2022:

Hvert år har klubberne fået udleveret et DBU Fair Play anførerbind, men de har ikke været til at fat i mere. Men det skulle heller ikke være sådan i år, hvor vi også markerer de 40 turneringer med et helt specielt anførerbind. Det er unikt og kun lavet i 8 eksemplarer. Anførerbindet er en del af Fair Play konkurrencen, for hvis ikke det bæres i kampene under Fjends Cup, vanker der 10 strafpoint. Sportigan Viborg har stået for logotryk.

-hp

2007.2022:

Næste Trænertips kommer fra Borup-træner Kristian “Krudt” Kjær, og så mangler vi kun fra Skals-træner Thomas Christoffersen. “Krudt” ferierer i Italien, og skriver til fjendscup.dk: “Hermed en hilsen fra Italien🇮🇹. Sidste år havde jeg heldet med mig ift. trænertip, men pga. ferieramt trup har jeg faktisk mest fidus til værtsklubben i år. Dog vil vi gerne overraske – igen i år😅 Uanset udfaldet glæder vi os til en altid fantastisk turnering, hvor alt spiller til UG fra arrangørerne, hvor der er plads til “røg” og hygge mellem spillere, trænere og tilskuere på tværs af klubberne😊⚽️” Han er først hjemme til “Thriller Tuesday” til braget mellem Borup og Skals.

Se Trænertips

-hp

20.07.2022:

Sparkær-træner Poul Vistisen har sendt sit Trænertips fra feriedomicilet sydpå, og han tror på sine spillere, som har har øverst på podiet. Det samme har FHIF-træner Claus Højgaard, og begge forventer en finale mellem deres respektive hold.

Se Trænertips

-hp

20.07.2022:

Nu kommer Trænertips i en lind strøm. Debuterende træner i Fjends Cup er Kristian Skovborg Andersen fra NUGF, og han kommer med et interessant tip på den endelig stilling, hvor NUGF er placeret som nr. 6. På spørgsmålet, om han ikke underspiller sit hold, siger Kristian: “Ha’ vi får se, hvad der sker, når bolden ruller”.

Se Trænertips

-hp

20.07.2022:

Også Stoholm-træner Lasse Toft Pedersen er klar med et optimistisk trænertips.

Se Trænertips

19.07.2022:

Mønsteds trænerteam – Kim Kirkeby tv. og Niels Christiansen er nu klar med deres trænertips. Og de har ikke de røde som vindere, men dog som nr. 2.

Se Trænertips

-hp

01.08.2021:

“PB” – Poul Børge Tovgård – 
tidligere holdleder for Borup og greenkeeper på Hjarbæk Fjord Golfcenter, var lørdag til finale i Sparkær, og begavede Karen og undertegnede med et gavekort til en middag på Golfcentret. Med gavekortet fulgte denne hilsen: “Hej Karen og HP. Tusind tak for endnu et fantastisk Fjends Cup. Hvis der er nogen, som har fortjent et par timers afslapning med god mad, så må det være jer to. Håber I vil nyde en god middag på restaurant Hjarbæk Fjord. Mvh. Poul B. Tovgård Hjarbæk Fjord/Borup IF.”

Vi siger også 1000 tak for denne flotte anerkendelse, og vi vil glæde os til at nyde middagen. Det rører en ældre herre og hans lidt yngre kone 🙂 Vi har for nylig været til konfirmation på Golfcentret, og det kan i høj grad anbefales. Karen og HP

-hp

31.07.2021:

Valdemar Dudeck – Ravnsbjerg/Løgstrups trofaste maskot og søn af træner Rasmus Dudech – kom fredag aften inden kampene sammen med far Rasmus med flaske god vin og lidt andet godt til Karen og undertegnede som tak for et godt arrangement. “Jeg kommer igen i morgen, men da tar’ jeg min mor med”, lovede han. Valdemar har været trofast til alle kampe, og både Karen og undertegnede håber at se den frisk lille fyr igen til næste år.

-hp

31.07.2021:
*
Lars Mackenhauer (tv) var i aftes til Fjends Cup for første gang. Lars er fra Sparkær og fætter til fotograf Jacob Mackenhauer Drensborg. Jacob skriver: “Lars “min fætter” var med nede til Fjends Cup for første gang nogensinde. Han kendte både R/L målmand Rasmus Agger (th) og træner Rasmus Dudeck inde fra hans bosted Skaglen i Viborg, hvor begge har arbejdet. De hygge snakkede lige med Lars 😁👍🏼

31.07.2021:

Mønsted IF værdsætter Fjends Cup arrangementet, og igen i år havde de tænkt på pølsedamen og turneringslederen med en fin lille gave med gode ting fra “Best by Henriette” i Stoholm. Mange tak for det! Herover er det Mønsteds anfører Kristian Svendsen med gaven. Men der blev også sat pris på Jacob Mackenhauer Drensborgs arbejde med kameraet under Fjends Cup, og han blev også begavet. Herunder af Mads Langhoff-Jensen og Kristian Svendsen.

-hp

31.07.2021:

Fredagens dommerpar var Thomas Præstegaard, der dømte Mønsted mod Stoholm og Carsten Jensen, der havde Skals mod Ravnsbjerg/Løgstrup.

31.07.2021:

Borup-træner Kristian “Krudt” Kjær med bopæl i Halskov var fredag aften med til at vinde Høker Cup for veteraner på et sammensat hold fra ØK/Højslev Kirkeby. Det må inspirere Borup-spillerne til at tage pokalen i Fjends Cup.

-hp

30.07.2021:

Torsdagens dommertrio på bane 1 – f.v. Gert Aaby, John K. Pedersen og Nicolaj Christensen. Nedenfor trioen på bane 2 – f.v. Henrik Nystrup Kragh, Jonas Boye Krag og Jan Dahl.

30.07.2021:

Elias Kaptajn Frederiksen
fra Sparkær var en af kun to tippere, der havde 8 rigtige i Tips 12. Han tabte dog lodtrækningen til Keven Pedersen fra Mønsted, men hentede torsdag aften sin præmie i klubhuset. Et gavekort på 300,00 kr. til Sportigan Viborg og 2 billetter til Energi Viborg Arena, men det var mest to fribilletter til Jesperhus, han så fem til at bruge.

-hp

30.07.2021:

Anders Schmidt Kristiansen
, nyuddannet lærer fra Silkeborg Seminarium, har været en flittig gæst på Sparkær Stadion under Fjends Cup. Han havde dog hellere set sig selv som deltager på banen, men Sparkær-spilleren blev ankelskadet i forårets første kamp mod Ravnsbjerg/Løgstrup og har ikke spillet siden. Vi håber snart at se ham i den rød/hvide trøje igen.

-hp

28.07.2021:

Vi har en lille ændring i årets tøjpræmier, da Hummel har svigtet Sportigan i Viborg med leverance af den planlagte præmie til nr. 2. Men det bliver præmien ikke ringere af – tværtimod, idet der nu er tale om en såkaldt “Baselayer”. Så lærte man da lige et nyt ord der 🙂 Se alle præmier

-hp

28.07.2021:

Fjends Cups topfotograf Jacob Mackenhauer Drensborg kunne ikke stå for dette motiv af sine egne børn Freya på 3 år og Valdemar på 1 år, da han var på fotoarbejde tirsdag aften. Han laver et stort arbejde med både fotos og interviews under Fjends Cup, men også i forbindelse med Sparkær IF’s øvrige kampe. Tak for det Jacob!

-hp

28.07.2021:

Lene og Jette debuterede som sælgere i salgsboden mellem de to baner tirsdag aften. De havde en travl aften, men syntes, at det var hyggeligt, så da der var ryddet op, lød det fra de to: “Sig til, hvis vi skal hjælpe en anden gang. Og tak for det!

-hp

28.07.2021:

Mona og Vagn var på opkrævningsarbejde tirsdag aften, og det gjorde de godt og fik betaling fra 293 – et flot tal på en aften, der startede med bulder og brag og styrtregn men endte med at blive en fin, fin fodboldaften. De vender tilbage til endnu en omgang torsdag aften.

-hp

28.07.2021:

Redaktionssekretær og fodboldformand i Stoholm IF Anders L. Jakobsen (i midten) havde stadig smil på læben under kampen mellem hjerteklubben Stoholm og Borup. Men det forsvandt, da Borup vandt 2-0 og sendte Stoholm ud af finalerunden for første gang siden 2007. Tv. Allan Vestergaard og th. Tommy Nielsen, begge inkarnerede Stoholm-tilhængere.

-hp

28.07.2021:

Nørremarken Ultras 
var i en begrænset flok på Sparkær Stadion tirsdag aften for at bakke op om deres hold. De var dog uden tromme og ikke så højlydte, som da Sparkær i foråret besøgte Metropol Park ved Nordre Skole i Viborg, men mon ikke de kommer i fuld besætning til semifinalen i morgen. Som det ses på billedet, er de ikke kun fans af NUGF men selvfølgelig også af Viborg FF.

-hp

28.07.2021:

Søren Offersen (her som Borup-spiller ved Fjends Cup for nogle år siden) skal være træner for Alheden IF i Frederiks. I Skive Folkeblad kunne vi i går læse: “SØREN OFFERSEN • mangeårig fodboldprofil med fortid i Ørslevkloster IF og Skive IK, kan ikke helt slippe spillet. SO har netop accepteret et tilbud fra Alheden IF om at fungere som træner for efteråret 2021. – De var lidt i en kattepine og spurgte, om jeg ville træde til, og det har jeg accepteret, siger SO.” Offersen har tidligere været træner i Frederiks tilbage i 2016. Alhedens er netop Sparkærs første modstander i efterårets turnering.

-hp

28.07.2021:

Mikkel Boi Pedersen
fra Skals har sendt os dette billede af to brødre, der tirsdag aften tørnede sammen på hvert sit hold i kampen mellem Skals og Nørremarken. Storebror Gustav Emil Lange (th) og lillebror Jens Jakob Lange (tv). De har tidligere deltaget i Fjends Cup sammen for Ravnsbjerg/Løgstrup, men huserer nu i hhv. NUGF og Skals FF. Og i aftenens kamp var det lillebror, der trak det længste strå og med to mål var med til at knække Skals.

-hp

27.07.2021:

Sparkær-træner Poul Vistisen melder sig nu også på banen i forbindelse med artiklen om Daugbjerg Stadion. Han spillede i 1991 og 1992 for Midtfjends, inden han skiftede til Mønsted. “Jeg var med i den kamp, som var en søndagskamp, og 3. halvleg sluttede på Mønsted Kro”, husker Vistisen tydeligt.

-hp

27.07.2021:

R/L-træner Rasmus Dudeck har sendt os denne besked, som har har fået fra Kristian Tange (rød): “Jeg har været en tur forbi vagtlægen her til aften og har fået og vide, jeg har revet samtlige muskler, der forbinder mavemuskler og ben over i venstre side samt har indre blødninger efter tacklingen tidligere. Så kan ikke spille resten af Fjends Cup desværre.” Trist meddelelse – herfra ønskes god bedring til Kristian.

-hp 

27.07.2021:

Paul Obifule 
– kommende Ravnsbjerg/Løgstrup-træner og tidligere prof-spiller i Viborg FF – var lørdag en tur forbi Sparkær Stadion for at se sit kommende hold spille mod Borup. Her har han fundet en plads i skyggen ved Bane 1.

27.07.2021:

NUGF
i Viborg har en entusiastisk og højlydt fangruppe af helt unge drenge, som har meldt deres ankomst til Sparkær Stadion i aften. Videoen er fra, da Sparkær i foråret var på besøg ved Nordre Skole og spillede 4-4. Se video.

27.07.2021:

Anders L. Jakobsens
artikel om Daugbjerg Stadion er blevet læst med interesse vidt omkring. Således også af den mangeårige fodbolddommer Klaudi Sigaard (blå) her sammen med Anders Jakobsens far Jørgen til en Fjends Cup kamp. Sigaard var her til formiddag i telefonen hos Anders og kunne berette, at det var ham, der dømte den omtalte kamp på Daugbjerg Stadion i 1991 mellem Midtfjends og Stoholm i serie 4 (Midtfjends vandt 4-1), og den kamp glemmer han aldrig, kunne han fortælle, ligesom han heller aldrig glemmer de mange år som dommer i Fjends Cup.

-hp

26.07.2021:

Morten
fra Stoholm er næsten altid første mand på plads, når der er Fjends Cup på Sparkær Stadion, og det har han været i nu mange år. Han er inkarneret Stoholm-fan (sådan da), for han har for nogle år siden været i tvivl, om det nu skulle være de hvide eller de rød/hvide fra Sparkær, og har da også været set med et Sparkær IF halstørklæde. I lørdags havde han iført sig en “praletrøje” fra 2013, hvor Stoholm rykkede direkte fra serie 3 til serie 1. Undertegnede og Stoholms assistenttræner Allan Søndergaard mente, at han skulle få lavet et nyt tryk, der hed Serie 2, 3, 4 Nedrykning 2021 men den var han nu ikke lige med på. Og undertegnede forsøgte endnu engang at få Morten over på Sparkær-siden ved at forære ham en Sparkær-trøje, så lad os nu se, hvad han stiller op i de kommende dage.

-hp

26.07.2021:

Allan Vestergaard
, Stoholm har gjort opmærksom på, at der er endnu et par, der skal optages i “Far/søn klubben”. Det er Stoholms Tobias Karlsen (tv i hvidt) og far Rene Karlsen, der ses bagved Stoholms tidligere målmand Finn Jensen med pokalen. Billedet er fra 1994, hvor Jensen var holdleder, og Stoholm vandt finalen med 2-1 over Højslev St., begge mål scoret af Frio Kristensen. Vi prøver at fange far og søn de kommende dage, så vi kan få et en nyt foto.

-hp

25.07.2021:

ØK-træner Peter Ellebæk havde taget sønnerne Marco (tv) og Anders med til Fjends Cup lørdag eftermiddag, hvor han lige havde en fridag, inden Høker Cup starter mandag aften i Ørslevkloster. Ellebæk har tidligere været med i Fjends Cup som træner for Feldborg/Haderup, og hans kommentar til billedet er: “De må have en køn mor”. Det er der vist ingen, der vil modsige ham i 🙂

-hp

25.07.2021:

Dagens dommerpar i de to første kampe Thomas Ginneskov Jensen (tv) og Flemming Jensen. For første gang i Fjends Cups historie var der 4 dommere på banerne i indledende runde – de plejer at kunne klare to kampe, men de skal jo også lige have gang i benene 🙂 . Thomas Ginneskov Jensen, der er medlem af Aarhus Fodbolddommerklub på JS-niveau men lige flyttet til Viborg, debuterede i Fjends Cup men var ikke videre populær hos de to trænere i kampen mellem Sparkær og Skals. Det var Flemming Jensen nu heller ikke i Stoholm-lejren, da de i slutminutterne i kampen mod FHIF gerne havde set et straffespark til Stoholm. På en lidt stresset lørdag lykkedes det ikke at få et foto af de to øvrige dommere – Ole Clemmensen og Nicolaj Juul Christiansen

-hp

25.07.2021:

Mikkel Boi Pedersen
er en af flere skadede spillere hos Skals FF. Siden sidste års Fjends Cup finale, hvor Mikkel var med, er det kun blevet til 38 min. fodbold. Han venter stadig på en operation, så der er også lange udsigter for ham ligesom med Christian Holmgren. Men så var det jo godt, at han kunne hjælpe træner Thomas Christoffersen med at lave referat efter kampen mod Sparkær.

-hp

25.07.2021:

Arne Trankjær
var lørdagens praktiske hjælper, og han havde en travl dag med at fragte drikke varer fra køletraileren til salgsvognen mellem de to baner. Her var trillebøren en god hjælp

25.07.2021:

Daniel Brøns
– i midten med bolden – havde besøg af nogle af de gamle venner lørdag, og efter Sparkærs kamp mod Skals tog de en runde på Sparkærs nye fodboldgolfbane i Billingeparken. Fra venstre ses Nicklas Jakobsen, Anders Søe Busk, ?, Daniel, Christoffer Sørensen og Heine Kristensen, der sidste år scorede Stoholms sejrsmål i finalen mod Skals.

-hp

25.07.2021:

Heidi og Kathrine
(th) debuterede som ølsælgere lørdag, og de havde en travl eftermiddag ved fadølsmaskinen. Trods færre tilskuere end sidste år blev der alligevel sat omsætningsrekord, og det var primært de kolde varer, der gjorde udslaget.

25.07.2021:

En flok af nuværende og tidligere “damespillere” i Sparkær IF havde en festlig eftermiddag på terrassen ved klubhuset.

25.07.2021:

Træner Kurt Mogensen
sammen med nogle af NUGF-spillerne efter sejren over Mønsted, der bragte “hvepsene” fra Viborg ind i turneringen igen efter det indledende nederlag til Sparkær.

25.07.2021:

Corona var den direkte årsag til, at vi fik et nyt medlem i Far/søn klubben, da 15-årige Malthe Tang Jønsson trådte til som hjælpende fod for Mønsted sammen med far Rasmus, der tidliger har fejret store triumfer med Mønsted i Fjends Cup. Storebror Gustav kom med i klubben i 2020, men desværre kunne vi ikke lørdag få et billede med alle tre.

-hp

24.07.2021:

Tommy Nielsen fra Stoholm IF Fodbold havde torsdag aften medbragt den legendariske vandrepokal fra 1988 udstedt af Fjends Folkeblad, efter at Løgstrup fik den første efter 3 vundne finaler. Sådan er det ikke længere, og den “flotte” tinpokal” har efterhånden overlevet mangt og meget efter de mange fejringer med mere eller indre stærkt indhold. Men nu begynder det at knibe med pladsen til graveringer, og Tommy mente ikke, at kunne finde plads til at gravere Stoholm ind for 3. år i træk. Men det skal vi nok finde ud af, og undertegnede lovede endda at sørge for det, hvis det utrolige (at Stoholm vinder i år) skulle ske. Ellers er det kutyme, at vinderholdet afleverer med gravering fra året før.

-hp

23.07.2021:

Lørdag midt i Fjends Cup plejer at være store cykeldag for en del Stoholm-entusiaster (ikke dem i stolene nedenfor), men allerede torsdag aften stod cyklerne parkeret bag hegnet ved Rahbechsvej. Det forlyder, at – på trods af kun to hjul – kom alle tilbage til Stoholm i god behold.

23.07.2021:

En flok inkarnerede Stoholm-tilhængere havde sat sig godt tilrette for at se deres hold slå Ravnsbjerg/Løgstrup. De gik nu ikke lige, som de havde forventet i starten, og da R/L førte 2-0 tæt på pausen, var manden i rød trøje på vej hjem. “Det her er afgjort, bekendtgjorde han”, hvorefter Jonathan Jul reducerede til 1-2. Det forlyder, at han ikke oplevede, at Stoholm fik vendt kampen.

23.07.2021:

Mænd i blåt! Torsdagens dommerpar, Karsten Toft-Hansen (tv) og Morten Sevelsted var hurtigt ude på banerne, så webmaster ikke nåede at få et samlet billede, som er traditionen. Men heldigvis kan moderne teknik samle to til et foto.

-hp

23.07.2021:

Christian Holmgren
fra Skals i sommerdress, rygsæk og vandflaske, men ingen fodboldtøj torsdag aften. Topscoreren fra Fjends Cup 2020 har været skadet i nu 3 måneder efter et solouheld, der har kostet både ledbånd, korsbånd og beskadiget menisk. “Jeg skal opereres i uge 33, og så må vi se derefter, men det har lange udsigter, hvis jeg overhovedet kommer i gang,” lød det lidt pesimistisk fra den 27-årige sympatiske Skals-spiller, der fik debut allerede som 15-årig for  Skals i Fjends Cup og har deltaget siden.

-hp

23.07.2021:

Jimmi Have – tidligere topmålmand i håndbold under Stoholms ”guldalder” i 00’erne – var også kommet til fodbold på Sparkær Stadion torsdag aften. ”Jazz” har altid haft fodboldkærligheden placeret hos hjemmeholdet og værterne fra Sparkær – han huskes blandt andet som forrygende målmand i 2011-udgaven af Fjends Cup, hvor han ikke lukkede mål ind i puljespillet og ej heller i semifinalen mod Stoholm – her brækkede han på uheldigste vis kravebenet og beskadigede skulderbladet i omkampen af den målløse semifinale, som Stoholm til slut vandt efter Amerikansk Straffespark.

Han var kæk i kommentarerne, da han mødte bestyrelsesmedlemmerne i Stoholm IF-Fodbold Niels Svendsen og Anders Jakobsen torsdag aften.

ALJ

23.07.2021:

Velkommen i klubben Kristian og Sebastian. Borups træner Kristian “Krudt” Kjær (th) havde torsdag aften debut i Fjends Cup, og det benyttede han til at få sig selv og sønnen Sebastian optaget i Far/søn klubben. Velkommen i klubben.

19.07.2021:
Det ser fornuftigt ud.

09.07.2021
Veltrimmede baner klar til Fjends Cup


Begge baner ser her fredag formiddag trimmede ud og klar til Fjends Cup. Det skyldes både vanding, men så sandelig også at vores “groundsman” Bo klipper banerne to gange om ugen her op til Fjends Cup.

08.07.2021
Jesper Lindegaard fortsætter i Tjele Vest Sport


Jesper Lindegaard (tv) stoppede efter foråret som træner i Stoholm, selv om parterne havde en aftale for hele 2021. Den blev ophævet efter forståelse fra Stoholm IF, da Lindegaard grundet sit civile arbejde kunne blive noget ustabil. Men nu har han altså lavet en aftale med Tjele Vest Sport, der er rykket ned fra serie 1, og iflg. Viborg Folkeblad kæmper voldsomt med at få folk til træning. Det fik den tidligere træner Asbjørn Sennels til at afbryde samarbejdet, da han typisk havde 6-7 spillere til træning og flere gange måtte aflyse. Kim Kirkeby (th) er også fortid i Stoholm IF, der som tidligere nævnt har lavet aftale med lokale Niels R. Jensen.

08.07.2021
Vi holder banerne grønne

For første gang siden 2018 har den lille vandingsmaskine været i gang på banerne i Sparkær. De har ellers fremstået flotte hele foråret, men især i uge 26 begyndte der at komme et gulligt skær over dem. Vi gør vores bedste for at holde dem fine til Fjends Cup, men vi kan godt bruge lidt hjælp ovenfra.

03.08.2020
Alle havde en fest

Der er mange måder at tage til fodbold på. Her er det en familie fra Stoholm, der har medbragt klapbord og forsyninger til finalen lørdag. Det kan vi da kalde sommerhygge!

-hp

02.08.2020
Yngste mand rydder op

Mønsteds unge målmand – 16-årige Gustav Tang Jønsson – har fået sit seniorgennembrud ved Fjends Cup. Han havde sat næsen op efter titlen allerede i sit første Fjends Cup, men var trods alt glad for at vinde kampen om 3. pladsen. Træerne gror jo ikke ind i himlen og som yngste mand, må man tage tjansen om oprydder i omklædningsrummet efter en lang lørdag eftermiddag.

-hp

02.08.2020
Fire brødre på samme hold i samme kamp

Fredag aften optrådte alle fire Holm-brødre på Sparkærs hold i kampen mod Ravnsbjerg/Løgstrup. Her i aldersmæssig rækkefølge med yngste 16-årige Frederik t.v. Derefter Anders, Martin og Christoffer. Farmand Johnny Holm har tidligere vogtet målet for Sparkær.

-hp

02.08.2020
Fredagens dommerpar…

…blev kun til enkelt, nemlig Jannik Vinther, der dømte Sparkær mod Ravnsbjerg/Løgstrup. Rene Møller skulle have været den andel af parret, men kom om 7. pladsen blev som tidligere nævnt aflyst.

-hp

31.07.2020
Galgenhumor fra Stoholm til Mønsted

Vi har tidligere (lørdag) her under “Har du hørt” omtalt en verbal kamp forud for puljekampen mellem Stoholm og Mønsted. “Kampen” stod mellem Mønsted-supporterne Per Langhoff-Jensen og Michael Andersen mod Stoholm-fanatikerne Niels Rørbæk Jensen og Jørn Højbjerg. Efter Stoholms 1-0 sejr torsdag modtog både Per og Michael en blomsterhilsen i form af en bårebuket i hvide og blå farver (Stoholms klubfarver). De fik dog svar på tiltale, idet Michael Andersen har lagt følgende ud på sin facebook-profil:

“Dette er fandme god humor, fra de blå- hvide! Vi er lige kommet hjem fra 4 dages kanotur – til en “bårebuket” i blå og hvid. Bare fordi vi missede med et enkelt mål i tirsdags i Fjends Cup. Jonna – bestil godt igennem af hvid og rød til weekenden.”

Det var så skrevet før torsdagens semifinaler, så den ventede revanche i finalen blev så ikke denne gang.

-hp

31.07.2020
Tak for fine interviews


Stoholm-spiller Nicolaj Christensen var den heldige vinder af 2 flasker vin i Tips 12. Han valgte dog at give dem videre til fjendscup.dk’s videomand Jacob Mackenhauer Drensborg med ordene:
– Du gør sgu et godt stykke arbejde med alle de interviews, og det er vi mange, der værdsætter! Flot gestus fra Nicolaj, der i øvrigt bejler til topscorerprisen sammen med Kasper Henriksen, Mønsted og Christian Holmgren, Skals.

Se Topscorerlisten

31.07.2020
Finaledommeren så på

John K. Pedersen, rutineret dommer med indplacering i Jyllandserien, var sammen med fru Helle på plads til kampen mellem Skals og Mønsted i aftes. Parret har base i Skals, og selv om det måske kan falde nogen for brystet, så har det ingen betydning for afvikling af kampen. John K. Pedersen dømte også finalen i 2018, hvor Ravnsbjerg/Løgstrup vandt med 3-0 over Skals.

-hp

31.07.2020
Historiens stærkeste bænk

På min vej rundt med kameraet mødte jeg disse to herrer fra Skals (Lasse Broberg, tv. og Christian Holmgren), som varmede lidt op i 1. halvleg, og på spørgsmålet, hvorfor de ikke var med i startopstillingen, kom svaret prompte: – Det er fordi, vi vil skrive historie i aften og være en del af Fjends Cups stærkeste bænk nogensinde! Lidt om snakken var der måske, for begge blev sendt på banen, da det kneb for Skals i 2. halvleg, hvor Holmgren satte den livgivende udligning ind 4 min. før tid. Og tilmed scorede de begge i amr. straffespark.

-hp

31.07.2020
Semifinalernes dommere

Traditionen tro er der påsat dommertrio til semifinalekampene. Herover trioen på bane 1 til kampen mellem Stoholm og Borup. F.v. Andreas Ørris Kristensen, Morten Sevelsted (dommer) og Flemming Jensen.

Nedenfor den anden trio, som styrede kampen mellem Mønsted og Skals er f.v. Brian Bitsch Christoffersen, Karsten Toft-Hansen og Jan Dahl. Fire gule kort var nok til at holde gemytterne i ro, og de blev fordelt med et til hver af de fire hold.

-hp

30.07.2020
Jønsson-klanen fører sig frem

Tre af de interviewede tirsdag aften viser sig at være grandfætre. Det er Anne Louise Jønsson Sommer fra Mønsted, som skriver:

“Efter gårdsdagens kampe bliver intet mindre end 3 spillere, som er ud af Jønsson-klanen, interviewet. Alle tre spillere er grandfætre. Nicolai Gansler – KK07 ,Rene Bjerg Simonsen – FHIF, Gustav Tang Jønsson – Mønsted IF”.

Vi kan så tilføje, at Rene er søn af FHIF-træner Benny Simonsen og Gustav Tang Jønsson er søn af Mønsteds tidligere målmand Rasmus Jønsson.

Se interviews

-hp

30.07.2020
Mor og datter bag disken

Tirsdag aften havde mor Lene og datter Rikke en travl aften i kantinen. De fik da også god hjælp af barnebarn Villads, som dog ikke kom med på billedet. Men han syntes åbenbart godt om køkkentjansen, for mod slutningen sagde han til Karen ved grillen: – Jeg håber godt nok ikke, at det er sidste gang, du spørger om hjælp!

Det bliver det sikkert heller ikke, for uden de mange praktiske hjælpere kan vi ikke gennemføre Fjends Cup. Så 1000 tak alle jer, der bidrager til at få det hele til at fungere!

-hp

30.07.2020
Opbakning til værterne


Der var optimal opbakning til Sparkær tirsdag aften, da de skulle forsøge at komme videre i turneringen. Her har en af Sparkærs trofast supportere – Nicklas Dalby Kristensen – gjort klar med flag på sidelinjen.

-hp

30.07.2020
Drensborg holdt nullet
I optakten til tirsdagens Fjends-opgør mellem Stoholm og Mønsted skrev Anders L. Jakobsen således:

“Derudover spiller SIF’erne ligesom Skals også for at få plads i den eksklusive klub for hold, der ikke lukker mål ind i puljespillet. Det vil dog nok gøre lidt ondt på den normale målmand Rasmus Højbjerg, hvis det sker i år – Højbjerg blev skadet lige inden Fjends Cup-start, og det har betydet, at Casper Drensborg har vogtet målet, og altså endnu ikke hentet bolden ud af netmaskerne. Stoholm har kun en gang tidligere gået gennem puljespillet uden at indkassere mål – det var tilbage i 2003.”


Det lykkedes som bekendt Casper Drensborg og Stoholm at holde buret rent. Her er det dog tæt på at gå galt, da Drensborg redder et direkte frispark (vist nok fra Mads Langhoff) med en fodparade.

-hp

29.07.2020
Nye i Far/søn klubben

Herover Johnny Svendsen med sønnen Lasse fra Stoholm – også her er den nye generation vokset over den gamle. Johnny var i forvejen medlem af klubben med sønnen Simon, men har nu begge drenge med.


Også Ravnsbjerg/Løgstrup kunne byde på nye medlemmer, nemlig Thomas Øster og far Gert Kristensen, der i fordums tid (1987) blev delt topscorer i Fjends Cup med 4 mål. Gert var ikke lie på pletten, men han er med på billedet herunder, hvis nogen kan genkende ham.

-hp

29.07.2020
Andre parkeringsmuligheder

Vi må erkende, at parkeringsforholdene ved Sparkær Stadion langt fra er optimale, ikke mindst på en aften som i aftes med 394 betalende tilskuere. Og det er vigtigt, at der ikke parkeres langs Enrico Dalgas Vej af hensyn til evt. landbrugsmaskiner eller udrykningskøretøjer. Der er dog andre p-muligheder i Sparkær, hvis man er frisk på en lille gåtur på 5 min. Der er p-plads både ved Sparkær Skole og midt i byen ved Sølystvej. Bare til info 🙂

-hp

29.07.2020
Tirsdagens dommere

Tirsdagens dommerpar var rutinerede Fjends Cup dommere. Gert Aaby (tv) og Jørgen Ø. Laursen havde styr på begivenhederne, men måtte dog bruge 4 gule kort. Jørgen Ø. Laursen vender tilbage på lørdag som linjedommer i finalen.

-hp

27.07.2020
Kan vi ikke gå videre?


Det spørgsmål stiller Borup-træner Niels Klausen her til aften efter at have læst Anders L. Jakobsen’s optakt til tirsdagens kampe. Jo, der er da masser af muligheder, men det redaktionssekretæren skriver er, at det skal gå meget galt, hvis ikke Skals er videre. Borup har masser af muligheder, afhængig af, hvordan det går i kampen mellem Sparkær og FHIF. Vinder Sparkær, kan Borup nøjes med uafgjort, for så når de 4 point mod Sparkær og FHIF’s 3 point. Spiller Sparkær og FHIF uafgjort er Borup videre med en sejr sammen med Skals, og måske er der andre muligheder.

Vinder både Borup og FHIF, ender tre hold på 6 point, og så skal vi have regnestokken i gang. Så Niels Klausen og Borup har så sandelig noget at spille for på Thriller Tuesday.

Se Turneringsregler

-hp

27.07.2020
Hvad sker der lige her?

Undertegnede optræder for det meste bag ved skærmen, men er her fanget af Jacob Mackenhauer Drensborg i en lidt akavet situation. Men det er blot for at vise far og søn – Rasmus og Gustav Jønsson – hvordan det gik til, da Simon Borup sendte et hjørnespark direkte i mål mellem hænderne på den unge målmand.

Skam ikke for at drille ham, men bare for at han skal holde benene på jorden og ikke blive for kålhøgen inden de næste vigtige kampe 😉

-hp

27.07.2020
Verbal “kamp” til stregen

Det var svært at finde folk med større smil på læben end de to herrer herover fra Mønsted – Michael Andersen (tv) og Per Langhoff-Jensen, far til de tre brødre Casper, Sune og Mads på Mønsteds hold. Og selvtilliden manglede da heller ikke noget, når snakken faldt på tirsdagens opgør mod Stoholm. Det kom ikke mindst til udtryk i et verbalt venskabeligt slagsmål med de to Stoholm-fanatikere herunder – Niels Jensen og Jørn Højbjerg.

Her fik de dog svar på tiltale, og der er i den grad lagt i kakkelovnen til lokalbraget i morgen. Hvem af de lokale fodboldeksperter, der får ret, ser vi i morgen, når klokken nærmer sig 21.15. Ekspert og ekspert er nu så meget sagt om ikke mindst Jørn Højbjerg, der som inkarneret United-fan havde svært ved at forliges med, at undertegnede lørdag bar Liverpool’s flotte mesterskabstrøje. Han kan simpelthen ikke forstå, at det bedste fodboldhold har vundet ligaen med et forspring på hele 33 point til Man. United 😉

27.07.2020
Højt humør i Mønsted-lejren

Humøret var tilbage hos Mønsted-folkene efter nogle magre Fjends Cup år. Det velfortjente avancement bliver fejret på behørig vis på terrassen lørdag, men iflg. Mønsted-folkene var det kun opvarmning til aftenens holdfest, der har været planlagt længe.

Det tog nu også et stykke tid, inden de nåede frem til festlighederne i Mønsted, for velinformerede kilder fortæller, at vejen blev lagt forbi “Papegøjen” i Sparkær, hvor de sidste dråber blev indtaget, inden turen – for nogles vedkommende på cykel, mens andre blev hentet – gik mod Mønsted.

Trænerduoen Niels Erik Kristensen (th.) og Jacob “Døgner” Sørensen ved bordet kunne glæde sig sammen med spillere og supportere.

-hp

26.07.2020
Trætte FHIF-ere

Der var en flok trætte men tilfredse spillere fra Feldborg/Haderup, der tømte en kasse øl efter kampen mod Borup, hvor de måtte arbejde hårdt for en smal 1-0 sejr, der bragte dem ind i turneringen igen.

Her sidder de og lurer på næste modstander Sparkær, som er igang med kampen mod Skals.

-hp

26.07.2020
Effektive entreopkrævere

Mariann og Heine har været to meget effektive entreopkrævere torsdag og lørdag. Torsdag indløste 253 billet og lørdag hele 340 – begge dage rekorder, og lørdag det højeste tilskuertal nogensinde på en enkelt dag.

Det bringer tilskuertalllet for de to første dage op på 593 eller 92 flere end i 2019. Tak for indsatsen Mariann og Heine! Tirsdag og torsdag i næste uge er det så Mona og Vagn, der kommer rundt.

-hp

26.07.2020
Dagens konkurrence

Vi udlodder en Restitutions Bajer fra Sportigan Viborg til den, der kan gætte, hvem dette smukke ben tilhører og som kan give den bedste beskrivelse af, hvordan det dog kunne gå så galt. Send beskrivelse til mail: hpjohansen1950@gmail.com inde tirsdagen kampe.

-hp

26.07.2020
Uafhentede publikumspræmier

Der er masser af uafhentede publikumspræmier fra både torsdag og lørdag. Vi håber, I har gemt billetterne, for vinderne kan stadig hente vundne præmier. De blå er fra torsdag og de hvide fra i går lørdag.

-hp

26.07.2020
Tak Stoholm!

Så flot var der ryddet op i Stoholms omklædningsrum efter lørdagens kamp mod KK07. Tak for det!

-hp

26.07.2020
Lørdagens dommerpar

Lørdagens dommerpar – Flemming Engedal Jensen (tv) og Thomas Præstegaard – havde godt gang i kortspillet. 4 gule og et direkte rødt var nødvendigt for at holde gemytterne nede. Det var især i kampen mellem Feldborg/Haderup og Borup, der var gang i den, men her nøjedes Flemming Jensen med to gule til FHIF-erne.

Flemming Jensen vender tilbage senere i turneringen som linjedommer i en af semifinalerne.

-hp

24.07.2020
Vejret?

Ikke så dårligt, og de nordmænd plejer sgu at få ret 🙂

24.07.2020
Fjends Cup Update

Webmaster har ikke tid til løbende opdateringer under kampene, men så er det godt, at vi har Jacob Mackenhauer Drensborg, som styrer siden Fjends Cup Live Update. Her kan du følge scoringer løbende og se masser af interviews, inden de når fjendscup.dk.

-hp

24.07.2020
Patrick eller Victor?

Webmaster måtte ty til en korrektion på Topscorerlisten, da han læste referat fra kampen mellem Skals og FHIF på de grønnes hjemmeside i eftermiddag. På kampsedlen udfyldt af holdleder Ajanth stod Skals’ målscorer til 2-0 anført som Patrick Brøker, men på klubbens hjemmeside havde webmaster Kim Sommer skrevet Victor Brøker (th. i grøn trøje). En hurtig kontakt til Kim løste mystikken, og han tog sin holdleder i forsvar med denne kommentar:

” Han var helt rundt på gulvet efter at have set mig score to i går ??

-hp

24.07.2020
Højbjerg på bænken

Stoholm normale målmand Rasmus Højbjerg var overraskende at finde på bænken torsdag aften og blev i målet afløst af Casper Drensborg. – Jeg fik en fiber i lysken under tirsdagens træning, men er i behandling, så jeg håber at være klar lørdag, fortalte Højbjerg.

24.07.2020
Stoholm har afleveret pokalen

– Men det er kun for en kort bemærkning, for vi har fået indgravet 2020, lød det selvsikkert fra Tommy Nielsen fra Stoholm IF’s fodboldbestyrelse torsdag aften. Det var nu en joke, men stoholmerne er et godt bud på at hjemtage den attraktive vandrepokal, som blev udsat af Fjends Folkeblad tilbage i 1988, efter at Løgstrup havde vundet den første vandrepokal efter tre sejre i træk i 1985, 1986 og 1987. Den regel er siden afskaffet, så nu fortsætter tinpokalen så længe, der er plads til gravering.

24.07.2020
Dommerne på åbningsaftenen

Andreas Ørris Kristensen (tv) og Brian Bitsch Kristoffersen var begge debutanter i Fjends Cup. De fik afviklet kampene uden de store problemer, men begge kom dog i centrum i to situationer. Andreas Ørris måtte trække det røde kort til Ravnsbjerg/Løgstrups Asger Fjeldsted efter kampen, og Brian Kristoffersen blev kampafgørende, da han tildelte Borup et tvivlsomt straffespark i det sidste minut mod Sparkær.

23.07.2020:
Restitutions Bajer

Morten Halskov fra Sportigan i Viborg har beriget os med en kasse gode øl fra Viborg Bryghus med eget Sportigan etiket. Restitutions Bajer kalder han dem.

De vil blive brugt i løbet af turneringen som små præmier – det kan være en spiller/træner, der er frisk på et interview, første målscorer i en kamp m.m.

Vi ser, hvad vi finder på de kommende dage, men tak til Sportigan Viborg for de gode varer!

-hp

22.07.2020:
Nye bænke til spillerne

Nu er det slut med at få splinter i rumpetten for spillerne på bænken. De gamle var i den grad slidt op, så nu er der frisk træ de næste mange år. Samtidig benyttede vi anledningen til at forlænge bænkene, så der nu er plads til 5 indskiftere. Tak til Arne Trankjær for udskiftning af træet og Per Pedersen for et enkelt nyt understel.

-hp

06.08.2019
Lille spejl på væggen der…

Ole Tang, Skive tabte lige akkurat lodtrækningen om 1 præmien i Tips 12 på fjendscup.dk. Men i dag blev han en glad mand, da han fik overrakt 2. præmien – et spejl til en værdi af 1.000 kr – på terrassen hjemme på Skovvænget i Skive. Den vil han sikkert spejle sig i mange gange 😉

-hp

04.08.2019
Hilsen fra Feldborg/Haderup og nye klubmedlemmer

Undertegnede har netop modtaget denne mail fra holdleder for Feldborg/Haderup, Peter Harpøth Lauridsen:

Tak for en fantastisk turnering . Super god stemning og mange spændende kampe igen i år. Det har været en fornøjelse at komme fra FHIF enten som spiller, træner, holdleder eller tilskuer. En stor hilsen fra mange FHIFe-er

Vi har fundet et ekstra sæt til far søn listen. Undertegnet var med i begyndelse, og Rasmus Lund Lauridsen har været med i år.

Med venlig hilsen
Peter Harpøth Lauridsen
Holdleder FHIF

Tak til Peter og FHIF. I er hermed optaget i klubben.

-hp

04.08.2019
Tak for i år

Rasmus Dudeck fra Ravnsbjerg/Løgstrup var før kampen om 3. pladsen lige forbi Karen og undertegnede med en flaske vin og chokolade som tak for god behandling ved årets Fjends Cup. Vi siger tak for den fine gestus til Ravnsbjerg/Løgstrup.

-hp

04.08.2019
Bedre sent end aldrig

Kasper Møller har måttet vente længe på at få beviset som topscorer i efterået 2018 i den konkurrence, som Skive Folkeblad har for hver halvsæson. Møller scorede 18 mål for Sparkær i efteråret, og Michael Hjorth Jensen fra Skive Folkeblads sportsredaktion var på Sparkær Stadion i går for at overrække Kasper Møller beviset.

-hp

04.08.2019
En kamp i kampen

Der udspillede sig en intern kamp i årets finale mellem Skals-målmand Nicklas Christensen og Stoholm-spiller Morten Konradsen. Begge er ansat ved Viborg Idrætsråd, så håneretten er nu på plads efter Stoholms 2-1 sejr. Nicklas forsøger at dække for Mortens smukke trøje, men enhver kan jo se, at den tilhører Champions League vinderne fra Liverpool.

-hp

03.08.2019
Nyt par i klubben

Feldborg/Haderups Rene Bjerg Siomonsen gjorde i går redaktionen opmærksom på, at han og far Benny måtte være berettiget til at blive optaget i Far/søn klubben med flg. bemærkning: “Jeg kan næsten kun forestille mig, at far også på et tidspunkt har spillet med ved Fjends Cup. Håber du har et sort/hvid billede af ham i scrapbogen”.

Så gammel er Benny og Fjends Cup nu ikke, men herover er et friskt billede efter fredagens sejr på 3-1 over Borup.

-hp

03.08.2019
Fredagens dommerpar

Lars Nykjær (tv) var til Fjends Cup for første gang og dømmer ikke normalt her i området, da han er fra Herning. Finn Mikkelsen (th) er til gengæld gammel kending i Fjends Cup. Nykjær brugte et enkelt gult kort i kampen mellem Mønsted og KK07, mens Mikkelsen klarede kampen mellem Borup og FHIF uden brug af kort.

-hp

02.08.2019
Lokal kvinde vinder Tips 12

Det er sket før, men det hører til sjældenhederne, at det er en kvinde, der løber med førstepræmien i Tips 12. Siden starten i 2002 er det kun sket tre gange tidligere, og årets vinder, Lone Bach Sørensen har da også måttet høre en del bemærkninger som “sygepigetips” – eller “det er nok Bue, der har udfyldt kuponen”. Men nej, Bue (Lones mand) vidste ikke engang, at hun havde indsendt en kupon, så den er god nok, og tillykke til Lone med 10 rigtige. Her får hun præmien af Mogens Frederiksen, og det er et sæsonkort til Energi Viborg Arena samt et gavekort på 500,00 kr. til Sportigan Viborg. Begge præmier sponseret af henholdsvis VFF og Sportigan. Så nu kan Lone følges med manden til fodbold i Viborg – han har nemlig i forvejen et sæsonkort.

-hp

02.08.2019
Vin til pølsedamen

En af vinderne af 2 flasker vin i Tips 12 var Ajanth Mano fra Skals, tidligere holdleder og spiller. Han var ikke selv til stede i Sparkær torsdag, men havde i stedet bedt en af Skals-spillerne give vinen videre til Karen. Det blev så anfører Baghi, der fik fornøjelsen. Karen siger tak for vinen Ajanth!

-hp

02.08.2019
Torsdagens dommertrioer

Herover dommertrioen i kampen mellem Sparkær og Stoholm. F.v. Gert Vorre, Nedzad Beckovic og Nicklas Juul Christensen

Og her trioen i kampen mellem Skals og Ravnsbjerg/Løgstrup. F.v. Jonas Boye Krag, Jan Dahl og Martin Krag. Her skrev vi faktisk ny historie i Fjends Cup, idet det er første gang, at far og søn er på linjen til en kamp – det er far Martin til højre. Jonas har tidligere dømt Fjends Cup og skulle efter sigende igen være på vej op i dommerindplaceringen. Måske er tiden inde til, at vi også opretter en far/søn klub for dommere.

-hp

02.08.2019
Nye medlemmer af Far/søn klubben

Årets første tilføjelse til Far/søn klubben kommer fra Mønsted IF. Far Tommy Laustsen vogtede Mønsteds mål i lørdags mod Sparkær, mens sønnen Christian var målmand samme lørdag for et år siden, da de to naboklubber også tørnede sammen. Christian har nu smidt målmandshandskerne og spillede i lørdags ude på Mønsted-holdet.

Kender du flere mulige medlemmer af klubben, hører vi det gerne. Se Far/søn.

-hp

02.08.2019
Hvem snupper “trænervinen”

Trænertips er pr. tradition en svær øvelse, og allerede inden de afsluttende kampe er flere faldet fra. Fem af trænerne har stadig mulighed for fire rigtige, mens to kun kan nå to rigtige. Den sidste – Niels Christiansen fra Mønsted har allerede præsteret at ramme alle otte placeringer forkert. Det bør næsten udløse en trøstpræmie i aften.

Se Trænertips

01.08.2019
De mest underholdende at se på

Der har været en del fokus på “Den gule fare” fra Feldborg/Haderup i år her på siden, både i forhold til Tips 12, men også i kampene, hvor de har spillet godt. For ikke nok med, at de smadrer tipskuponen år efter år, så kan vi konstatere, at FHIF-er er garanter for mange mål – vel at mærke i begge ender af banen.

I år slutter de som nummer 3 i puljen med en målscore, der siger 9-9, og det betyder, at der i deres 3 kampe er scoret 18 af turneringens 39 mål – altså næsten halvdelen. Modsat er Sparkærs kampe de mest målfattige med kun 4 scoringer – til gengæld alle til værterne.

-hp

01.08.2019
Ingen mangel på målmænd i Mønsted

Mønsted har i de tre indledende kamp brugt hele tre målmænd. På åbningsaftenen var det Jakob Greve Kingo Mikkelsen, lørdag var det Tommy Laustsen og tirsdag aften Jens Peder Lausen. Tilsammen har de lukket 10 mål ind – bedst klarede Tommy Laustsen tjansen med kun en enkelt mod Sparkær.

-hp

01.08.2019
“Fik du den tæmning?”

Sådan lød det inde fra banen, da undertegnede tirsdag aften var på fotoarbejde i kampen mellem Skals og Feldborg/Haderup. Ja, Rene Bjerg Simonsen, det gjorde jeg, og kan supplere med, at tæmningen ikke var mere følt, end at bolden var tæt på at blive sendt ud i majsmarken bag det ene mål 😉

-hp

31.07.2019
Hård onsdagstræning i Stoholm

Teamchef for Stoholm IF’s Supermaster +55 Allan Vestergaard (tv) havde i aften indkaldt til intensiv træning inden turneringsstarten næste onsdag. Det blev en våd og hård omgang træning på en bane, hvor teknikerne for alvor følte sig til rette. Alle så skarpe ud på nær Jørgen Husmand, men han spiller jo heller ikke på holdet, da han er vores faste hjemmedommer. Der lægges ud mod Rødding på onsdag, og målet for efteråret er selvfølgelig at fastholde førstepladsen og hjemtage pokalen for 3. år i træk.

-hp

31.07.2019
Sydlandsk stemning på terrassen

Mørket begynder at falde på, inden der kan lukkes og slukkes ved grillen på terrassen. I går havde pølsedamen fået anskaffet hyggebelysning sat op i parasollen, og det gav den rigtige stemning på en aften, hvor det også var nødvendig at beskytte hende og grillen med en pavillon.

-hp

31.07.2019
Tirsdagens dommerpar

Tirsdagens dommerpar var Michael Svendsen (tv) og Jan Dahl. Svendsen vendertilbage som dommer i finalen på lørdag, og det bliver hans første optræden i en Fjends Cup finale. Jan Dahl dømte finalen i 2017 og vender også tilbage til Sparkær Stadion, hvor han skal dømme semifinalen mellem Skals og Ravnsbjerg/Løgstrup.

-hp

28.07.2019
Lørdagens dommerpar

Lørdagens dommerpar var rutinerede Michael Pedersen (th) og Jørgen Ø.Laursen. Michael Pedersen mente, at det her var det bedste billede af Laursen, men der kom et mere i kassen.

28.07.2019
Et dyk i arkiverne

På jagt efter et billede af Jesper Monberg fra 2001 dukkede der et billede frem af disse tre unge fyre fra Sparkær. F.v. Niels Hylleberg, der stadig er aktiv for Sparkærs serie 5, i midten Kenneth Davidsen, der flyttede til Mønsted og spillede der i mange år, og t.h. Flemming Bennedsgaard, der efter Sparkær-tiden tog til Mønsted og endte i Stoholm, hvor han så sent som i går var aktiv i Stoholms 4-2 sejr over Feldborg/Haderup.

-hp

28.07.2019
100 år tilsammen

Som nævnt i referat fra lørdagens kamp mellem Skals og KK07, så måtte KK07-træner Jesper Larsen grave dybt i spillertruppen for at stille et slagkraftigt hold. En del af det projekt blev de to herrer herover – Jesper Monberg på 49 år (tv) og Henrik “Polle” Poulsen på 51 år. “Polle” klarede målmandsposten, og måtte lukke to mål ind, mens den tidligere topscorer Jesper Monberg vendte tilbage til Fjends Cup for første gang siden 2001 og sørgede for 1-0 til KK07.

De var begge med tilbage i 2000, hvor KKIK (som Karup-Kølvrå hed dengang) vandt pokalen for første og eneste gang. Også dengang vogtede “Polle” målet i finalesejren over Mønsted, mens det året efter blev til nederlag til Stoholm i finalen. I 2001 blev Jesper Monberg topscorer i Fjends Cup med 8 mål – en titel han dog måtte dele med Stoholm’s Peter Hansen.

Tilbage i arkiverne fandt undertegnede dette ungdomsbillede af Jesper Monberg, der modtager pokalen for sejren i 2000.

-hp

27.07.2019
Nye trænere til Fjends Cup

Skals FF’s hjemmeside har en meget aktiv redaktør, der dækker Fjends Cup intenst med både optakt og referater. I går fredag kunne man i optakten til dagens kamp mod KK07 læse flg.:

“KK07 er “ny” i Fjends Cup sammenhæng, og de blå fra sydegnen har også fået ny træner, en tendens der er på flere af holdene ved årets Fjends Cup, en “klub” som også tæller Ravnsbjerg/Løgstrup og Mønsted – foruden Stoholm, som Skals spillede mod torsdag aften.

Tæller man kalenderåret med har Borup og Skals også fået nye chefer, så 6 ud af 8. hold ved årets Fjends Cup har nye mænd ved roret – Er dette mon rekord? – Vi spørger turneringsledelsen lørdag.” 

Svar fra turneringsledelsen:

Ja, pr hukommelse må det være rekord mange nye trænere hos klubberne. Og så kan der endda tilføjes endnu en, da Benny Simonsen fra 2019 har overtaget i Feldborg/Haderup efter Dann Hvam. Så altså 7 nye trænere i år – kun Poul Vistisen, Sparkær er genganger fra 2018.

-hp

27.07.2019
Sigaard skal dømme topkamp i Sparkær

Klaudi Sigaard – mangeårig dommer og linjedommer i Fjends Cup – var torsdag aften på Sparkær Stadion som tilskuer. Good old Sigaard vender tilbage som dommer onsdag den 14. august, hvor han skal dømme Stoholm IF’s tophold i Supermaster +55 mod Eastside Viborg.

Da den normale hjemmedommer Jørgen “Husmand” Kristensen er ferieramt, er det lykkedes at overtale Sigaard til at komme til Sparkær og nyde en øl og et par pølser med spillerne efter kampen. Når kampen er henlagt til Sparkær, skyldes det, at 3 af de bærende kræfter på holdet kommer fra Sparkær!

Kampen spilles kl. 19.00, og der er fri entre 😉

-hp

26.07.2019
Trænere på pause

Torsdag aften kunne disse to herrer – fv. Benny Hansen og Niels Klausen – stille og roligt gå rundt og nyde kampene. De har ellers gennem de seneste år været involveret som trænere i Fjends Cup for henholdsvis Vridsted og Borup, og da var det ikke med hænderne i lommerne og fadøl i hånden.

De holder begge lige nu pause fra trænergerningen, men mon ikke de vender tilbage på et tidspunkt?

-hp

26.07.2019
Effektive entreopkrævere

Torsdag aftens effektive entreopkrævere – Mariann og Heine – med en velfortjent fadøl efter aftenens arbejde, der gav 242 betalende tilskuere. Selv folk udenfor hegnet blev kontaktet.

26.07.2019
Torsdagens dommerpar

Torsdagens dommerpar til åbningskampene kl. 18.30 var rutinerede Flemming Jensen (grøn trøje) og Carsten Jensen. Normalt klarer dommerne to kampe i indledende runde, men den efterhånden “aldrende” Flemming Jensen mente sig ikke i stand til at klare to så vigtige kampe her få dage før han skal agere i Vildbjerg Cup. Han fik afviklet kampen mellem Ravnsbjerg/Løgstrup og Mønsted uden problemer, mens Gert Aaby (indsat) trådte til og dømte den sene kamp mellem Feldborg/Haderup og KK07.

-hp

26.07.2019
Stoholms vandbærer

Stoholms vandbærer – Niels Rørbæk Jensen – havde travlt med optankningen før kampen mod Skals. Han havde selv medbragt både spande og svampe og en køletaske med is. Det hele blev efterladt torsdag aften, men vi kan berolige Jensen med, at der er styr på både spande og svampe, og at køletasken med Astronaut-is er lagt i fryseren, så alt er klar til endnu en varm dag i morgen på Sparkær Stadion. Så må vi se, om isene kan sætte fut i Stoholm-spillerne!

-hp

26.07.2019
Supplerende referat fra Skals-træner Bundgaard

Skals-træner Henrik Bundgaard (tv) og holdleder Nino Torquati have ikke helt afstemt udfyldelse af kampsedlen til undertegnede i aftes. Det viser sig, at det var var Nino’s korte notater, som undertegnede sad og boksede lidt med kl. 01.00 i nat, men nu har Henrik fundet ud af miseren og sendt denne udtalelse til fjendscup.dk:

“Vi mødte en dygtig modstander, som er i den opbygningsproces, vi var i tilbage i februar. Det var tydeligt at se, at deres aftaler endnu ikke er helt afstemt, og det var vi rigtige gode til at straffe.

Vi spillede en jævnbyrdig 1. Halvleg og en 2. Halvleg, hvor vi valgte at sætte deres midtbane Dynamo (Heine ) ud af spillet, og så dominerende vi resten af kampen og vandt fortjent.”

I øvrigt er undertegnede kommet til at kalde Skals-træneren for Henrik Klausen i det omdelte program – det beklager vi! Men det skyldes nok genbrug af originalen, og det er sikkert tidligere Borup-træner Niels Klausen, der spøger og går igen.

-hp

25.07.2019
Kampsponsoren kom forbi til formiddag

Var det noget med en ny Renault Scenic? Så har Fjends Cup’s kampsponsor Dahl Pedersen A/S helt sikkert et godt tilbud!

-hp

24.07.2019
“Banemaleren” har været der

Onsdag eftermiddag blev stregerne malet op at Sparkær IF’s banemaler Erik Skov. Så er det også på plads til imorgen aften!

24.07.2019 – kl. 20.00
Trænertips ved at være klar

Om 24 timer er årets Fjends Cup godt igang. Alle trænere på nær en, og det er Stoholms Jesper Lindegaard herover t.v. Om han er i tvivl om sit holds muligheder, skal være usagt, men vi håber da, at har et bud, inden vi starter i morgen.

Blandt de øvrige syv trænere, er det kun to, der tro på, at deres hold går hele vejen. Det er Sune Pallesgaard fra Ravnsbjerg/Løgstrup og Sparkærs Poul Vistisen. Om de andre underspiller, vil vise sig.

Se Trænertips

23.07.2019 
Banerne er toptrimmede

Tirsdag ved middagstid fik banerne den sidste finpudsning, og de er nu helt klar til at tage imod de 8 hold på torsdag. Herover får stadion den sidste klipning, men begge baner er i fin stand i år helt uden, at det har været nødvendigt at vande. Til sammenligning herunder et billede fra sidste år.

18.07.2019 
Nu med rullegræs

Træningsbanen ved Sparkær Stadion bruges også som kampbane under Fjends Cup, og lige nu er den flot og klar om en uge. De mange træninger og børnekampe har dog tæret på græsset, og har efterladt et par grimme bare pletter ved afslutningen af forårsæsonen.

Men som det ses på billedet, er det lykkedes at lappe hullerne med rullegræs, som kom til overs, da Rasmus Jønsson i Mønsted var i gang med at anlægge ny græsplæne fredag den 28. juni. Han var bekymret for, at Mønsted-spillerne skulle snuble i ujævnhederne og stillede derfor resterne til rådighed for Sparkær IF. Og tak for det!

Græsset blev lagt lørdag den 29. juni, og ved intensiv (daglig)  vanding med to vandkander og med hjælp ovenfra er det faktisk lykkes at få græsset til at gro fast og komme i vækst. Nu håber vi, at det holder, når det for alvor går igang den 25. juli.

-hp

05.08.2018 
Erfaring på sidelinjen

Herover to erfarne Fjends Cup koryfæer, der var på Sparkær Stadion til Fjends Cup finalen lørdag. Tv. Jørgen Jakobsen fra Stoholm, der har fulgt turneringen siden starten i 1983 og Klaudi Sigaard, der gennem mange år var fast dommer ved Fjends Cup. Han svinger trods sine 73 år stadig fløjten og rundede i sidste uge kamp nr. 3.300 under Høker Cup i Højslev.

-hp

05.08.2018 
Kreativ grillanordning

Der måtte tænkes kreativ i løbet af ugen for at fastholde Karens grillsted ved siden af slagsboden. På grund af tørken krævede brandmyndighederne fast underlag, og her trådte Per Mackenhauer/Sparkær Smede- og Maskinværksted til med 3 jernplader, som blev leveret fredag eftermiddag. Samtidig var det bøwlet og upraktisk at flytte den nye tunge grill fra terrassen, men her var der hjælp at hente hos Joan Mortensen, der bor nabo til stadion i form af en mindre gasgrill.

Da Stoholm-træner Martin Trankjær så før kampen om 3. pladsen hørte om pølsedamens kapacitetsproblemer, tilbød han straks at hente en mindre bordgrill, der var parkeret hos forældrene på Østervang i Sparkær. Tak for hjælpen til alle!

05.08.2018 
Skals-målmand på krykker

Lørdag mødte Skals-målmand Nicklas Kristensen på Spakær Stadion med to krykker, så han måtte overlade tjansen i målet til Rasmus B. Pedersen. I torsdagens amr. straffespark fik han en forstrækning, men fuldførte dog konkurrence, hvilket blev afgørende for resultatet. Om han kunne have forhindret R/L i et vinde, er nok tvivlsomt, for Rasmus Pedersen stod en udmærket kamp for Skals.

Der var mere skumlen i Skals-lejren over ham her i orange tshirt – Mikkel Boi Pedersen – der sad på bænken med en voldsom hævet ankel efter noget bygang. Der er vist lagt op til et væsentligt bidrag til bødekassen fra den unge mand 🙂

-hp

05.08.2018 
– Nu skal I ikke blive for kæphøje!

De unge Ravnsbjerg/Løgstrupspillere har fået mange velfortjente roser undervejs i årets Fjends Cup. Men i går bad de to ældre herrer herover – Steffen “Burns” Bundgaard (tv) og Jesper Moselund Carlsen – lige undertegnede om at snuppe et billede, som symboliserer, at der altså også er en vis rutine på holdet.

Med fingrene signalerer de, hvor mange Fjends Cup titler, der har vundet. Begge har Ravnsbjerg-baggrund, og 33-årige Steffen Bundgaard har vundet 6 gange – heraf 4 med R/L, mens Jesper Mosegaard Carlsen på 31 år har 5 titler – ligeledes 4 med R/L.

-hp

05.08.2018 
Dudeck snuppede mikrofonen

Lige før undertegnede skulle til til at hylde Ravnsbjerg/Løgstrup for titlen, brød R/L-anfører Rasmus Dudeck ind og snuppede mikrofonen for at sige 1000 tak til undertegnede og arrangørerne af Fjends Cup. I den forbindelse fik han også sagt tak til Karen med ordene “jeg ved, der står en kvinde bag”. Og det har han så sandelig ret i, for er der en, der har knoklet i disse 10 dage, så er det Karen, der ud over pølsestegning har styret alt med indkøb, regnskab, oprydning m.m.

Mange tak for den fine kurv – det luner, og vil vil nyde indholdet senere 🙂

-hp

03.08.2018 
Hvor var Niels Christiansen i aften?

Mønsteds normale forsvarsklippe Niels Christiansen var ikke at finde på Mønsteds hold i aften. Forklaringen er dette billede, som han har lagt på facebook i aften med nyheden om, at der er kommet en ny lille Elly i familien.

TILLYKKE her fra redaktionen 🙂

-hp

03.08.2018 
Vi gør, hvad vi kan

Den lille vandspreder har været på arbejde i nat og her til formiddag for at holde banen nogenlund grøn og ikke for hård til finalen i morgen.

-hp

03.08.2018 
Skals med ny mascot

Det var en pavestolt far, der efter torsdagens semifinale stillede op til fotografering med det nye skud på stammen Cheran, som allerede er iført den grønne trøje. T.v. mor Karthiga, som sammen med Cheran har fulgt Baghi under årets Fjends Cup.

-hp

03.08.2018 
Årets positive overraskelse…

..har været Feldborg/Haderup, der med deres spil og indstilling har fået mange sympatisører ved årets turnering. Selv om den første finaleplads nogensinde glippede torsdag aften, var skuffelsen ikke større, end at der blev hygget med en kasse øl til længe efter solnedgang, og de gule var vel de sidste til at gå i bad denne dejlige sommeraften.

-hp

03.08.2018 
Trængsel i dommeromklædningsrummet

Herover dommertrioen, som styrede kampen mellem Ravnsbjerg/Løgstrup og Stoholm. Jan Dahl i midten havde fløjten, mens Torben Mosegaard og Nedzad Beckovic vinkede med flagene.

I den anden kamp havde dommer Karsten Toft Hansen hjælp af Gert Aaby (tv) i og Rene Møller.

Normalt er der ikke behov for tre dommere til kampene i Sparkær, og når der så en enkelt aften er seks mand i aktion, ja så kniber det med albuerum i det lille dommeromklædningsrum. Det var der så også en løsning på, idet et mødelokale i klubhuset blev taget i brug med et smil af dommerne.

-hp

03.08.2018 
Tips 12 vinder uden tro på eget hold

Mads Langhoff-Jensen, spiller fra Mønsted blev den heldige i lodtrækningen blandt 6 tippere med 9 rigtige i Tips 12. Han var torsdag på Sparkær Stadion for at se de to semifinaler, og det var en god anledning til at overrække ham præmien, som er et sæsonkort til Energi Viborg Arena samt et gavekort på 500,00 kr. til Sportigan i Viborg. Og tillykke med det.

Med til historien hører, at Mads er en “realistisk” tipper, da han havde tippet sit eget hold til at tabe de tre indledende kampe 🙂 Brormand Sune agerede i øvrigt fotograf.

-hp

03.08.2018 
Hårde tider for webmaster

Webmaster bruger mange timer foran computeren i disse dage, og det har sat sine spor i form af myoser i både nakke og skulder – vel en såkaldt “museskade”. Det mente altmuligmand Ryan Kristensen fra Stoholm at kunne afhjælpe med lidt massage kombineret med en fadøl hen på aftenen.

Det løsnede, men her dagen derpå er den der igen med muren ud i armen. Men “the show must go on”, så der er nok lagt op til en ny behandling, når Fjends Cup er slut.

-hp

03.08.2018 
Vin til Stoholm

To af Fjends Cups trofaste tilskuere fra Stoholm – John Brøndum (tv) og Allan Vestergaard – kunne trods Stoholms nederlag til Ravnsbjerg/Løgstrup glæde sig over at kunne hjembringe to flasker vin, som de havde vundet i Tips 12. At “Vaks” så glemte at få pakken med på cyklen til Stoholm, er en anden historie 🙂

-hp

01.08.2018 
Interviews med FHIF og R/L

FHIF-træner Dann Hvam og spiller Lasse “Karlson” Jensen stillede sammen med Rasmus Dudeck og Lasse Hjort Fog fra Ravnsbjerg/Løgstrup op til interviews efter tirsdagens kampe.

Se og hør interviews her.

-hp

01.08.2018 
Thriller Thuesdays dommerpar

Mændene med fløjterne tirsdag aften var Nedzad Beckovic (tv) og Thomas Præstegaard. Beckovic styrede kampene på bane 1 – Stoholm-FHIF og R/L-Sparkær, mens Præstegaard tog sig af Vridsted mod Borup samt Mønsted mod Skals på bane 2.

-hp

29.07.2018 
AW min tud

Mønsted-angriber Martin Harritz og Sparkær-forsvarer Anders Holm ramlede hovederne sammen i 1. halvleg af lørdagens kamp. De måtte begge under behandling men kom i spil igen. Mest synligt er sammenstødet på Martin, der fik “en på tuden”.

-hp

29.07.2018 
Ny bil? – så er her et godt tilbud

Fjends Cups kampsponsor Dahl Pedersen A/S har sat denne Renault Megane på udstilling på Sparkær Stadion. Salgschef hos Dahl Pedersen i Skive Jens Peder Lausen (med Mønsted baggrund) har sikkert et rigtig godt tilbud. Kontakt ham på 96 15 39 24.

-hp

29.07.2018 
Har vi et klubskifte på vej her?

Kristian Svendsen (tv) sad i noget, der lignede “kontraktforhandlinger” med Jakob “Døgner” – ansvarlig for Mønsteds andethold i serie 5 – , da deres udsendte kom forbi lørdag eftermiddag. Det var efterfølgende svært at få noget konkret ud af de to, men Svendsen, der spillede for Stoholm i foråret, bedyrede dog, at han efter sommerpausen ikke skulle spille førsteholdsfodbold. Hvad det så betyder, må tiden vise. Yderst th. er det Sune Langhoff-Jensen.

-hp

29.07.2018 
Er tilskuerne allerede på vej til tirsdagens kampe?

Det kunne det se ud til her søndag kl. 15.00, da denne bil indtog en af p-pladserne, som der ikke er for mange af i området ved Sparkær Stadion.

Men det er nok snarere en parkering fra i går lørdag, som fornuftigvis stadig er gældende efter indtagelse af gode kolde fadøl?

-hp

28.07.2018 – kl. 22.30
Update fra Ravnsbjerg/Løgstrup

Her kl. 22.30 har vi fået følgende melding fra Ravnsbjerg-formand Johnny Krogh Hansen ang. Sune Pallesgaards skade:

“Umiddelbart ikke noget rykket over, men et led og nogle muskler har fået en tur. Så 14 dage til 3 uger på krykker.”

-hp

28.07.2018
Ravnsbjerg/Løgstrup-anfører dagens uheldige spiller

R/L-anfører Sune Pallesgaard er på vej frem med bolden i 1. halvleg af kampen mod Skals. Kort efter bremsede han op og ville tage en vendig med det resultat, at det gav et vrid/smæld i knæet.

Og så så det således ud sekunder efter, da han vred sig i græsset og tydeligt markerede, at det vart slut. Skals-spillere i nærheden var de første til at tilse ham, men snart kom R/L-lejren på banen, og det endte med at Ravnsbjerg-formand Johnny Krogh Hansen hentede bilen og kørte Sune på skadestuen. P.t. har vi ikke hørt noget nyt, men håber det bedste.

-hp

28.07.2018
Nye medlemmer i Far/søn klubben

Igen i dag kunne vi føje nye medlemmer til Far/søn klubben, nemlig Sparkær-træner Poul Vistisen og sønnen Mads. Far Poul har for år tilbage fejret flere Fjends Cup triumfer med Mønsted som spiller, mens 16-årige Mads har den oplevelse til gode. Hvem ved – Sparkær spiller med endnu 🙂

-hp

28.07.2018 – 20.00
Lad det regne, lad det regne…

For første gang i umindelige tider blev fliserne våde her lørdag aften kl. 20.00. Lad os få en ordentlig bløder i aften, og så skinner solen igen i morgen søndag.

28.07.2018
Dagens dommer par blev til en trio

Lørdagens dommerpar Flemming Jensen (tv) og Niels Lynnerup var dagens påsatte dommere. Lynnerup nøjedes dog med at dømme en enkelt kamp (Stoholm-Vridsted) og blev afløst af Nedzad Beckovic til kampen mellem Borup og Feldborg/Haderup. Flemming Jensen havde de to mest intense kampe – R/L mod Skals og Sparkær mod Mønsted og måtte bruge 4 gule kort for at styre begivenhederne.

27.07.2018
Det bliver varmt i morgen – MEGET varmt

DMI’s vejrudsigt for Viborg lyder således:

“Udsigt der gælder til lørdag aften, udsendt kl. 16.30. I aften fortsat varmt og solrigt, og i nat mest klart vejr. Temp. ned omkring 20 grader og vinden bliver let til jævn fra øst. Lørdag først tørt og solrigt vejr, men i løbet af eftermiddagen bliver det mere skyet fra sydvest med byger, der kan være kraftige og med torden. Temp. op mellem 28 og 32 grader. Vinden bliver let til frisk fra øst og sydøst.”

Herefter falder varmegraderne en smule, og vejrmæssigt ligner det en perfekt kommende uge til og med finaledagen næste lørdag. Ja, selv en regnbyge eller to loves der.

-hp

27.07.2018
Dårligt nyt fra Stoholm-lejren


Arkivfoto Allan Vestergaard, Stoholm

Thomas Serup Larsen (billedet) kom til skade med sit ene knæ i torsdagens kamp mod Borup, og han blev efterfølgende kørt til Regionshospitalet i Viborg for at blive undersøgt. Der var håb om, at det kunne være en forstrækning, men det ser ud til at være mere alvorligt.

Dagen derpå er der ikke gode nyheder at hente fra Stoholm-lejren, og træner Martin Trankjær skriver følgende i en sms:

“Formentlig er det bagerste korsbånd smuttet, men de kan ikke scanne ham endnu på grund af smerter. Så han skal til undersøgelse igen om en uges tid.”

Dermed er Fjends Cup slut for Stoholm-spilleren og i værste fald efterårsturneringen. Vi håber, det ikke går så galt.

-hp

27.07.2018
Der var gang i gasgrillen

Det ser ud til, at det ikke bare var en nødvendig men også en god investering at anskaffe en ny gasgrill til foreningen. Torsdag aften blev der langet 140 ristede pølser over disken til pølsedamens (kassererens) store tilfredshed. Her serveres en fransk hotdog for en af Mønsteds unge spillere – Andreas Lütken Eriksen, der i øvrigt var trænerassistent på fodboldskolen i Sparkær i starten af juli og fadder til den meget sete video fra fodboldskolen (over 300.000 visninger) om Neymar.

-hp

27.07.2018
Har du batterierne i orden?

Ellers har du mulighed for at vinde en pose med et pænt udvalg af Duracell-batterier. Torsdag aften blev Fjends Cup begavet med 10 poser med batterier af Steffen Jensen fra Mønsted, som til daglig er sælger for disse produkter.

Tak til Steffen for bidraget, og poserne vil blive udloddet på indgangsbilletterne de kommende dage og på finaledagen.

-hp

27.07.2018
“Kloge” Ravnsbjerg-folk

Ikke færre end 4 Ravnsbjerg-koryfæer var faldet i snak med undertegnede på sidelinjen i aftes. Ole Rosgaard, Ole Jensen, Rene Frederiksen og Tage Frederiksen er folk, der har historikken i orden, og her gik minderne tilbage til 3 Ravnsbjerg-titler i træk fra 2002 til 2004. Der var dog ikke enighed om, hvorvidt Torben Andersen (Sparkær) havde vundet en titel som træner med Ravnsbjerg. Det har han i 2004, og beviset er herover, hvor den dengang yngre udgave af Andersen sidder yderst tv. i midterste række.

-hp

27.07.2018
Nye medlemmer i Far/søn klubben

Åbningsaftenen bød på endnu en tilføjelse til Far/søn klubben, og det var Henrik Lynderup og sønnen Mathias, der begge var med på Vridsteds hold mod Feldborg/Haderup. Her er de foreviget med en flot solnedgang i baggrunden. Det er Henrik t.v. 🙂

-hp

27.07.2018
Travle billettører

Mona og Vagn havde en travl aften med salg af billetter – ja, så travlt, at de ikke nåede helt rundt ved aftenens to første kampe. Alligevel fik de solgt flere end de 200 billetter, der var trykt og nåede op på 222, som er rekord for en åbningsaften.

-hp

27.07.2018
Ungdom og rutine med fløjterne

Dommerparret på åbningsaftenen var unge Andreas Enggaard (tv) og rutinerede Jørgen Ø. Lausen. De stred bravt i varmen, og det var kun Enggaard, der fik bruge for at hive kort op af lommen. To gule blev det til i kampen mellem Vridsted og Feldborg/Haderup – et til hvert hold.

-hp

25.07.2018
Frygt ikke – grillpølserne er reddet

Med total afbrændingsforbud i Viborg Kommune, herunder brug af kulgrill overalt, har vi været nødsaget til at køre den gamle grill i depot ved affaldsbeholderen. Næste station bliver nok REVAS.

Men bare rolig, vi har investeret i en helt ny gasgrill, som er klar til at riste pølserne til glæde for i hvert fald en brandmand fra Stoholm, som vi helt sikkert vil se i Sparkær i de kommende dage. Men selvfølgelig også for de forhåbentlig mange besøgende, der plejer at skulle en tur forbi grillen.

-hp

25.07.2018
Hvem har vundet Fjends Cup med flere klubber?

Rasmus Dudeck – træner for Ravnsbjerg/Løgstrup her i midten af billedet – spørger, om der er andre end Steffen Aaby, der har vundet Fjends Cup med to forskellige klubber. Han har vundet med Skals i 2015 og Ravnsbjerg/Løgstrup i 2013, 2014 og 2017.

Det umiddelbare svar herfra er Peter Hansen, der har vundet med både Mønsted og Stoholm, men har nogen kendskab til andre, hører vi gerne om det. Måske der er basis for at oprette en ny “klub” for spillere, der har vundet med flere klubber.

-hp

25.07.2018
Der er også fordele ved varmen

Tørken er skidt for banerne, men til gengæld har den så fremrykket høsten. I dag er begge kornmarker bag banerne i Sparkær blevet høstet, og det betyder alt andet lige, at det bliver nemmere at finde vildfarne bolde. Det har tidligere år voldt problemer i både kornmarker og majsmarker.

07.08.2017
Så er der ryddet helt op

I dag ved middagstid var der tid til afhentning af tom retur af Hancock. Og der blev fyldt godt op i lastbilen fra Skive. 30 fustager var blevet tømt i løbet af de 10 dage, og det er stort set det samme antal som i 2016.

-hp

07.08.2017
Borup-spilleres opvarmning

Fredag aften varmede disse fire Borup-spillere op med lidt bordfodbold inden kampen mod Feldborg/Haderup om 5. pladsen. Måske træner Niels Klausen skal indføre det fremover, for Borup endte med at vinde  efter straffespark. Forrest tv. Peter Lund og th. Anders Tougaard. Lund scorede i øvrigt i straffesparkkonkurrencen.

-hp

07.08.2017
“Den gamle” beholdt håneretten


Far og søn før finalen lørdag.

Årets Fjends Cup finale rummede blandt andet et internt opgør mellem de to herover – Torben Andersen, som var med på Sparkær-holdet, der vandt i 1984, tilmed scorede han og blev topscorer i turneringen og sønnen Oliver Andersen. Oliver gjorde sit til at holde fremtidige diskussioner igang med sin scoring allerede efter 4 minutter, men gamle Andersen har stadig håneretten som den, der har vundet Fjends Cup.

-hp

07.08.2017
Nye medlemmer af Far/søn klubben

På falderebet af årets Fjends Cup fik vi nye medlemmer af Far/søn klubben. Fredag aften var Nicklas Kjær for første gang i i kamp for Vridsted ved Fjends Cup, og dermed er han sammen med sin far Mogens Kjær optaget i den eksklusive klub. Mogens Kjær (på det indsatte billede) var med på Vridsteds hold, der vandt den aller første Fjends Cup i 1983.

-hp

06.08.2017
Finalens dommertrio

Det var rutinerede dommere, der styrede finalen på bedste vis. I midten dommer Jan Dahl, defter eget udsagn har ventet flere år på en finale, som han tidligere har været påsat, men blev forhindret i. Også de to herrer på linjerne Gert Vorre (tv) har flere Fjends Cups i CV-et som linjedommere. Jørn Østergaard har tilmed tidligere dømt to finaler – i 1993 og i 1999.

Se alle tidligere finaledommere her.

-hp

06.08.2017
To skuffede Sparkær-spillere

Billedet taler for sig selv. Kasper Møller (tv) og Anders Holm har begge haft en flot turnering – Møller med 5 mål og Holm med det straffespark, som sendte Sparkær i finalen. Her ved præmieoverrækkelsen er tydeligt at se, at de to ikke samler på andenpladser.

De kan dog begge være tilfredse med indsatsen, og senere vil de helt sikkert glæde sig over at have været med i en god finale.

-hp

06.08.2017
Hvad skete der lige der, Kandee?

Skals-spiller Kandee indledte straffesparkskonkurrence, og det gjorde han på en måde, der ikke tidligere er set under Fjends Cup. I stedet for at drible fra midterlinjen, sendte han et langt indersideskud fremad i håb om at spare sekunder. Desværre for Kandee nåede han ikke frem til bolden før Stoholm-målmand Rasmus Højbjerg, der havde øjnet muligheden for at komme først. Herover tydelig reaktion fra både Kandee og Stoholm-spillere i baggrund. En ny dimension er hermed føjet til amerikansk straffespark.

-hp

06.08.2017
Drensborg fik det meste af 2. halvleg


Foto: Benjamin Christensen

Stoholm testede igen Casper Drensborgs målmandsevner, da han blev skiftet ind fra 2. halvlegs start. Han beviste blandt andet sit værd med en flot redning helt ude ved den ene stolpe, og det var medvirkende til at bringe Stoholm i straffesparkskonkurrence og til sidst vandt..

Inden da valgte Stoholm-træner Niels R. Jensen dog at sende Rasmus Højbjerg på banen, og det skulle vise sig at være en rigtig disposition.

-hp

06.08.2017
Tillykke Ellebæk!

Dagens fødselar er Feldborg/Haderup-træner Peter Ellebæk (tv). Vi ønsker tillykke med de 46 år til den altid friske FHIF-træner, der aldrig mangler en kommentar til både det ene og andet.

Herover ses han sammen med trænerkollega fra Vridsted og private gode ven Benny Hansen, der havde spydige kommentarer til Ellebæk før placeringskampene fredag aften.

-hp

04.08.2017
Mikkelsen afløser Lausen

Mønsted må i aften undvære deres normale målmand Jens Peder Lausen, der som ungdomstræner er rejst til Ramsing Cup – en tradition der holdes i hævd. I hans sted vender Jacob Mikkelsen tilbage i Mønsted-målet efter et stykke tids fravær.

-hp

04.08.2017
“Pølseskud” af Svendsen

Skive Folkeblad havde torsdag aften sportjournalist Brian Laursen på Sparkær Stadion, og Laursen beskriver malerisk Kristian Svendsens scoring til 1-0 således i dagens avis:

“Kristian Svendsen skød udefra med en kraft, der ikke kunne slå pølsen ud af et hotdog-brød. Men bolden hoppede lidt, og R/L’ s keeper lykkedes med at fumle den over stregen”.

-hp

04.08.2017
Trænertips er ikke noget for Niels R. Jensen

Vi har opdateret Trænertips efter torsdagens semifinaler, og det er stadig Poul Vistisen, Sparkær og Niels Klausen, Borup, der står med de bedste muligheder for at vinde 3 flasker rødvin. Begge har mulighed for 5 rigtige inden aftenens kampe.

Derimod ser det skidt ud for manden herover – Stoholm-træner Niels R. Jensen – der aspirerer til at få 0 rigtige. Det sker, hvis Mønsted slår Vridsted i aften.

Se Trænertips her.

-hp

04.08.2017
Far/søn duel i finalen

Er der to spillere på Sparkær-holdet, der tørster efter at hjemføre Fjends Cup trofæet, så er det Oliver Andersen (tv) og Nicklas Jakobsen (th). Så længe, de kan huske, er de af deres fædre igen og igen blevet mindet om, hvem der vandt Fjends Cup tilbage i 1984. På det hold var Torben Andersen (som tilmed blev topscorer), der er far til Oliver, og Ove Jakobsen – far til Nicklas.

Så vi skal nok forvente en ny helstøbt indsats af de to, så de kan snakke med, når der fremover er familiesammenkomst. Fædrene er nemlig fætre, så der er tætte relationer. Nicklas måtte lade sig udskifte mod slutningen af semifinalen, og gik i omklædning med ispose på det ene lår, men han forventer at være klar til finalen.

-hp

04.08.2017
Tips 12 vinderen har fået sin præmie

Eller rettere præmier, for Mads Konradsen fra Stoholm var den dygtige tipper med 11 rigtige – hvor kun Stoholms nederlag til Mønsted snød ham. Han fik i aftes overrakt et sæsonkort til Energi Viborg Arena, et gavekort på 500 kr. til Sportigan i Viborg og et stort billede. Tillykke til Mads!

-hp

04.08.2017
Semifinalernes dommere

I semifinalerne har der de senere år været påsat dommertrio – herover trioen i kampen mellem Stoholm og Ravnsbjerg/Løgstrup. Dommer i midten er John K. Pedersen, tv. Jens Carl Mæng og t.h. Jens Lihme Jensen. På billedet herunder er det trioen fra kampen mellem Sparkær og Skals. I midten dommer Morten Sevelsted Nielsen, t.v. Jonas Snogdal Adamsen og t.h. Jørgen Ø. Laursen. Morten Sevelsted dømte også i tirsdags mellem Sparkær og Vridsted, og han har indtil nu været turneringens flittigste kortuddeler. Fire gule kort er det blevet til – alle tildelt Sparkær-spillere i de to kampe. I alt er der indtil nu kun uddelt otte gule kort i en fair spillet turnering.

03.08.2017
Få skader ved årets Fjends Cup

Heldigvis har vi indtil nu været forskånet for de helt alvorlige skader under årets turnering. Men Feldborg/Haderups Johnny Hessellund (i gult) var dog uheldig at blive trådt over fingrene i torsdagens kamp mod Mønsted, og det er jo slemt nok for ham og FHIF.

På billedet herunder er han til scanning på sygehuset, og i morgen skal der iflg. træner Peter Ellebæk sættes skruer i hånden i morgen fredag på Herning Sygehus. God bedring herfra!

02.08.2017
Fodboldkvinder ved hanerne

To af Sparkær IF’s friske fodboldkvinder – Enya Chacon (tv) og Majbritt Jensen havde en travl aften ved fadølshanerne i salgsboden mellem de to baner tirsdag aften. De spiller begge på Sparkær IF’s 7-mands hold, som det hedder, selv om det er kvindefodbold.

-hp

02.08.2017
Holmbrødres håndslag

Tirsdag aften var alle tre Holm-brødre i kamp for Sparkær. Anders Holm startede inde, og Martin og Christoffer blev begge indskiftet i 2. halvleg. Her er Anders på vej ud og Christoffer (2) på vej ind.

-hp

02.08.2017
Næste Stoholm-generation er klar

Stoholm IF har stolte traditioner i Fjends Cup, og tirsdag aften kunne denne flok af kommende Stoholm-spillere se på, at deres hold kom videre i turneringen. På billederne er blandt andet sønner af Anders L. Jakobsen og Flemming Bennedsgaard.

02.08.2017
Rekordsalg af ristede pølser

Pølsedamen (Karen) havde en travl aften ved grillen, og så er det med at holde tungen lige i munden. Hun melder om rekordsalg af 165 pølser, enten som franske hotdogs eller alm. pølser m/brød. Sidst på aftenen var hun tilpas med, at der i lynets hast blev rejst en pavillon, der sikrede nogenlunde tørvejr for hende og grillen.

-hp

02.08.2017
Tirsdagens dommerpar

Henrik Junge (tv) og Morten Sevelsted Nielsen styrede fløjterne tirsdag aften, og de fik gennemført fire kampe uden problemer, men med de sædvanlige “kloge” kommentarer fra sidelinjerne. Tre gule kort – to til Sparkær af Morten Sevelsted og et enkelt til Mønsted af Henrik Junge var nok til at styre tropperne.

Morten Sevelsted kommer igen i morgen og skal dømme semifinalen mellem Sparkær og Skals.

-hp

01.08.2017
Cykel uden rytter

Ikke alle ryttere på Stoholm-cykelholdet i lørdags fik jernhesten med hjem til Stoholm. Mandag formiddag stod denne “Mosquito” stadig flot parkeret og låst ved Sparkær Stadion.

En kontakt til holdkaptajn Anders L. Jakobsen opklarede, hvem ejermanden er, men det skal vi nok undlade at afsløre her. Iflg. Jakobsen kom rytteren hjem i god behold!.

-hp

31.07.2017
– Hvordan vinder man denne bil?

Det spørgsmål har flere stillet til undertegnede de to første dage under Fjends Cup. Jens Peder Lausen, Mønsted-målmand og slagschef hos Dahl Pedersen, som er kampsponsor ved Fjends Cup kan fortælle, at bilen ikke lige er i en konkurrence, hvor den kan vindes, men han lover et godt tilbud, når Fjends Cup er slut.

-hp

31.07.2017
Nye ansigter i Stoholm IF

Disse tre nye spillere var at finde på Stoholms hold lørdag mod Mønsted. F.v. Mathias Mark Olesen, Daniel Bøgh Poulsen og Anders Nybo.

-hp

31.07.2017
Hurtigste scoring i Fjends Cup

FHIF-træner Peter Ellebæk mener ikke, at vi har haft nok fokus på de gules hurtigscoring torsdag aften mod Mønsted. Her var Morten Nielsen (herover) i målscorerens rolle allerede efter 8 sekunder, og det mener Ellebæk absolut må være turneringens hurtigste scoring nogensinde. Vi kan ikke være uenige, og skriver hermed Morten Nielsen ind i historiebøgerne som den hurtigst scorende.

I øvrigt forstår FHIF-erne også at fejre et nederlag – her efter lørdagens 0-3 mod Skals. En kamp, som de længe havde godt fat, og hvor træneren lovede lønforhøjelse efter indsatsen i 1. halvleg. Forrest t.h. veteran Flemming Ringgaard, der igen kom ind og fik spilletid, men var uheldig at få trykket et par ribben. – Et hændeligt uheld efter en luftduel, lød det fra Ringgaard efter kampen.

-hp

30.07.2017
Officiel indvielse af cykelsti

Den nye cykelsti mellem Sparkær og Mønsted har længe stået klar til indvielse, men Viborg Kommune har været lidt træge i optrækket. Så derfor tog vi selv affære i går, hvor den blev indviet af disse tre Mønsted-folk på vej hjem fra lørdagens Fjends Cup.

F.v. målmand Jens Peder Lausen, anfører Kenneth Davidsen og supporter Steffen Jensen. Bemærk at kun Jensen bærer cykelhjelm, men han er blevet klog af skade, idet han for et par år siden på en tilsvarende tur kom slemt til skade. Men da var der heller ingen to-sporet cykelsti.

30.07.2017
Lørdagens dommepar

Michael Pedersen (tv) og Jørgen Ø. Laursen var lørdagens dommerpar, og det klarede de fint med kun et enkelt gult kort af Pedersen til Borup. Laursen var her også torsdag og kommer igen som linjedommer til en af semifinalerne.

I øvrigt har det været en turnering uden ret mange strafpoint i Fair Play konkurrencen. “Bisseholdet” lige nu er Borup med to gule kort, mens Ravnsbjerg/Løgstrup har fået et enkelt.

Se Fair Play her.

-hp

30.07.2017
Uskarpt billede – skarp Købke

Vi er ikke meget for at bringe billeder af dårlig kvalitet her på siden, men gør alligevel en undtagelse. Billedet viser Mads Købkes flotte hovedstødsmål til 2-0 for Skals mod Feldborg/Haderup lørdag. Bemærk hvor langt ude i feltet, han er og den akavede stilling, hvor han får drejet hjørnesparket mod mål og i nettet. Flot mål!

-hp

30.07.2017:
Stoholm- eller Sparkærfan?

Morten Johannesen fra Stoholm er en trofast tilskuer til Fjends Cup, men også til øvrige kampe i både Stoholm og Sparkær. Han lægger ikke skjul på sit tilhørforhold til Stoholm IF, men vi kan afsløre, at han også har en forkærlighed for Sparkær. Så det kan godt gå hen og give den unge mand problemer med, hvem han skal holde med. Lige nu er det Stoholm, men vi ved, at han i rygsækken også har Sparkær IF tørklæde med, så det kan hurtigt ændres.

Her viser han stolt Stoholm-tørklædet, men det var også inden, han kendte resultatet af kampen mod Mønsted.

-hp

30.07.2017:
Pølser skal der til

Disse tre Ravnsbjerg/Løgstrup knægte – Rasmus Agger (målmand), Andreas Skov og Anders Andersen har taget plads ved tennisbanen efter sejren over Vridsted. En fransk hotdog gør godt, mens de overværer det spændende opgør mellem Stoholm og Mønsted.

Pølsedamen oplyser i øvrigt, at der lørdag blev solgt 135 pølser.

-hp

30.07.2017:
– Vi rydder altid pænt op

Mønsted-anfører Kenneth Davidsen (tv) og målmand Jens Peder Lausen var de to sidste, der forlod et humørfyldt Mønsted-omklædningsrum lørdag. Og det blev gjort med maner, for der blev både fejet og ryddet op, så det næsten ikke var til at se, der havde været fodboldspillere. Det kan man ellers godt normalt se.

-hp

30.07.2017:
Cyklerne i venteposition

Cyklerne her, som er flot parkeret ved hegnet på Sparkær Stadion, venter på rytterene efter de seneste kampe lørdag. De tilhører en flok af Stoholm-tilhængere, der har gjort lørdagen under Fjends Cup til den årlige cykeldag.

I år tog det lang tid, inden holdet fandt tilbage i sadlerne for at drage mod Stoholm. Her ses holdkaptajn Anders L. Jakobsen i midten sammen med Niels Jørgen Svendsen (tv) og Allan Vestergaard i en heftig diskussion. Der var også nok at snakke om og fordøje for Stoholm-tilhængerne efter kampen mod Mønsted.

Til almindelig orientering kan oplyses, at truppen nåede Stoholm i god behold senere lørdag aften.

-hp

30.07.2017:
Ulbjerg og Roslev ventede på dommerne

Kasper Klavsen, træner for Ulbjergs serie 1 hold og tidligere deltager i Fjends Cup både som spiller og træner for Skals, var søndag til Høker Cup i Højslev for at spille den første kamp kl. 13.00 mod Roslev IK. Han og spillerne måtte dog vente et kvarters tid, inden dommer Morten Sevelsted Nielsen dukkede op, og endnu et kvarter senere kom de to linjedommere så også. Iflg. dommertrioen var de påsat til at dømme kampen kl. 14.45, men iflg. programmet for Høker Cup stod den til kl. 13.00. Hvad der er gået galt, vides ikke.

Morten Sevelsted var dog hurtig til at nå frem til Højslev, mens linjedommer Jørn Østergaard med bopæl i Feldborg skulle bruge lidt mere tid. Sevelsted skal i øvrigt dømme i Sparkær på tirsdag i de afgørende kampe sammen med Henrik Junge.

Men i en livlig 1. halvleg, som var domineret af Roslev, der kom foran 2-0, endte Klavsens hold med at få udlignet til 2-2, hvor efter Deres udsendte drog hjem mod eftermiddagskaffen. Og i mellemtiden havde Danmark vendt 0-1 til 2-1, så nu er vi på vej til at blive udråbt til Europamestre! Efter at have set 1. halvleg på TV kunne undertegnede konstatere, at der var mere tempo på serie 1 holdene i Højslev end i Rotterdam.

-hp

30.07.2017:
Hukommelses svigt hos webmaster

Der sker meget omkring Fjends Cup, og nogen gange er webmaster lidt for hurtig på tasterne. Men så er det godt, at der bliver holdt øje med, hvad der skrives, og vi er altid klar med korrektioner.

Forleden fik jeg kåret Benny Hansen som den eneste, der har spillet sammen med to sønner i samme kamp. Der blev jeg så i går lige belært af Flemming Ringgaard fra Feldborg/Haderup, som kunne fortælle, at han allerede i 2014 spillede sammen med sønnerne Lars (tv) og Henrik. Og ja, det havde vi faktisk på hjemmesiden allerede dengang 🙂

-hp

30.07.2017:
Ole Tang på hårdt arbejde i går


Arkivfoto 2015

Ole Tang – sportsredaktør på Skive Folkeblad (tv) og fodbolddommer – kom på hårdt arbejde ved Høker Cup i Højslev i går. Sammen med Per Pasfall dømte han to kampe kl. 13.00 og havde derefter planlagt et besøg på Sparkær Stadion til kampene kl. 15.00. Men der skulle spilles flere kampe i Højslev, og her manglede pludselig en dommer, som ikke dukkede op. Og da Pasfall havde aftale til anden side, måtte Tang træde til og redde kampen. “Hård start med to kampe a 90 minutter her efter ferien”, lød det i telefonen dagen derpå.

28.07.2017:
Tidligere topscorer gør comeback i morgen

Steffen Aaby (i grønt) optrådte senest i Fjends Cup i 2015, hvor han som Skals-spiller scorede i finalesejren på 8-1 over Stoholm. I morgen tørner han efter et års pause ud for Ravnsbjerg/Løgstrup, der også er hans oprindelig klub (Løgstrup), fortæller Michael Skals fra trænerteamet hos R/L.

Tilbage i 2008 blev Aaby Fjends Cup topscorer med 7 mål for Løgstrup. I aftes var han på Sparkær Stadion sammen med kæreste og lille søn + bedstefar Gert Aaby (kendt lokal fodbolddommer), der havde travlt med at styre det lille barnebarn.

-hp

28.07.2017:
“Vi ligger nr. 1”

Helt efter træner Peter Ellebæks forudsigelser ligger Feldborg/Haderup nr. 1 i puljen efter torsdagens kampe. Det skal selvfølgelig fejres, og det forstår de gule at gøre.

Det blev et godt billede, for træneren er næsten skjult lige foran veteran Flemming Ringgard bagerst til højre.

-hp

28.07.2017:
Drensborg afløser Højbjerg lørdag

Casper Drensborg var på Sparkær Stadion torsdag aften og kikkede blandt andet på, da Stoholm spillede 1-1 mod Skals. I morgen skal han selv vogte Stoholm-målet – ikke på grund af afbud fra Rasmus Højbjerg, men iflg. træner Niels Jensen, fordi Højbjerg har meldt afbud til to af de tre første turneringskampe.

28.07.2017:
Standsmæssig ankomst til Sparkær Stadion

Fjends Cup kan med rette kaldes en ældre sommerturnering med 34 år på bagen. Men det når dog ikke alderen på dette flotte køretøj, der var parkeret ved tennisbanen torsdag aften.

Det var tidligere Løgstrup-målmand Jacob Mikkelsen, der var flot kørende. Han fortalte i øvrigt, at han måtte en tur tilbage til Løgstrup for at hente lægetaske og vanddunke, som det nye trænerteam – Rasmus Dudeck og Michael Skals – ikke havde helt styr på.

28.07.2017:
“Dynamitkampe” lørdag kl. 15.00

Turneringsplanlægningen har maget det således, at de fire ovenfor nævnte klubber mødes i morgen kl. 15.00.

I foråret var de alle i samme serie 3 pulje og udkæmpede en intern turnering – “Dynamitpuljen”, der var arrangeret af Stoholm-spiller Morten Groth.

Stoholm vandt foran Sparkær, Borup og Mønsted. Du kan læse alt om “Dynamitpuljen” her på fjendscup.dk. Se længst til højre i menulinjen øverst.

-hp

28.07.2017:
Nyt medlem af “Far/søn klubben”

Torsdag aften blev Emil Hansen (th) optaget i den eksklusive klub, idet han sammen med bror Mathias (tv) spillede på Vridsteds hold. I midten det fædrende ophav, Vridsted-træner Benny Hansen, der i aftes fik 20 min. på banen og således spillede sammen med begge drenge i samme kamp. Sidste år, da han og Mathias blev optaget i klubben, var Emil langtidsskadet.

Som en ekstra krølle skriver Hansen-familien faktisk Fjends Cup historie, idet det er første gang, at en far og to sønner spiller med i samme kamp!

Benny Hansen vil ikke være på Sparkær Stadion til lørdagens kamp mod Ravnsbjerg/Løgstrup, da et nyligt overstået sølvbryllup skal fejres med en fest lørdag. TILLYKKE herfra.

Se “Far/søn klubben” her.

-hp

28.07.2017:
Torsdagens dommere

Jørgen Ø. Laursen (tv) og Jonas Snogdal Adamsen var torsdag aftens dommerpar, og de fik afviklet fire kampe uden de store problemer. Snogdal måtte bruge det gule kort to gange – et til Borup og et til Ravnsbjerg/Løgstrup.

Der er iøvrigt den lille krølle ved Jonas Snogdal, at han også er aktiv spiller hos Feldborg/Haderup og samtidig sammen med Jørgen Ø. Laursen er påsat som linjedommere i den ene semifinale. Det bliver så nok ikke tilfældet, hvis de gule når dertil. Og det gør de iflg. træner Peter Ellebæk 🙂

-hp

28.07.2017:
Effektive entreopkrævere

Mona Vistisen og Vagn Rasmussen var torsdagens entreopkrævere med smil på læberne. De gjorde det da også så godt, at der med 219 betalende blev sat rekord for en åbningsaften. Det gik så godt, at de fortrykte 200 billetter ikke slog til, så nummermaskinen måtte igang i klubhuset.

Det fik redaktionssekretær her på fjendscup. dk – Anders Jakobsen til at uddele store roser til de to for indsatsen, for er der noget, skolelæreren går op i, så er det tal og statistikker. Ja, han mener endda, at de to bør klare entreopkrævningen alle dage! Det er dog ikke en del af aftalen, og andre er klar lørdag. I øvrigt fortæller Mona og Vagn, at de blev mødt med lutter smil og velvilje rundt om banerne. Og tak for det!

-hp

28.07.2017:
Få mål på åbningsaftenen

Kun 10 mål blev der scoret i torsdagens 4 kampe, og det er 5 færre end i 2016. Søren Kloster, Feldborg/Haderup (herover) bidrog med 2 mål.

Se Topscorerlisten her

01.08.2016:
“Har et serie 4-hold vundet før?”

Mads Tougaard30072016

Der var fin stemning blandt Borup-spillerne på terrassen ved klubhuset efter sejren, og der blev snakket ivrigt. Anfører Mads Tougaard og flere ville gerne vide, om det var første gang et serie 4-hold vandt, og om det var det lavest indplacerede hold, der har vundet Fjends Cup.

Se det var jo en ren foræring til undertegnede, der kunne fortælle, at Sparkær som serie 5-hold vandt Fjends Cup tilbage i 1984 over Mønsteds serie 3-hold, tilmed med undertegnede på holdet. Dengang på amerikansk straffespark, og vi var såmænd ikke bedre til den øvelse, end i dag. Sparkær scorede to og Mønsted et enkelt mål ud af fem.

Tak for spørgsmålet, Borup 🙂

01.08.2016:
Finaledommer åbner turneringen for Sparkær

Dommertrio30072016

Årets finaledommer Henrik Junge (i midten) får en historisk tjans, når han på søndag kl. 19.30 fløjter Sparkærs første kamp nogensinde i serie 2 i gang. Det sker på Højslev Stadion, og det var nok derfor, at Højslev-træner Erik Nygård og en flok Højslev-spillere havde taget turen til Sparkær lørdag for at se Sparkærs kamp mod Skals.

Linjedommere var Jørn Østergaard (tv), der tidligere har dømt finaler i 1993 og 1995 og mange finaler på linjen. Th. Jonas Snogdal Adamsen, der også dømte kampen om 3. pladsen.

Længst tv. Skive Folkeblads sportsredaktør Ole Tang, der ligesom kollega Danni Kristensen fra Viborg Folkeblad var til Fjends Cup finale. Også Fjends Folkeblad var til sted ved Britta Kristiansen, så hele den lokale verdenspresse var samlet i Sparkær lørdag eftermiddag.

01.08.2016:
Tak piger!

Boldpiger30072016

Vi siger tak til vores friske boldpiger – f.v. Isabella, Mathilde, Sofie og Emma. De sørgede med to reservebolde for, at der ikke blev unødvendige spilstop, når bolden røg ud i træerne eller over hegnet.

De spiller alle fodbold i Sparkær IF, og her i efteråret skal de prøve kræfter med U13.

-hp

01.08.2016:
Mon trænervinen når frem?

TraenerVin

Vridsted-træner Benny Hansen løb med de 3 flasker rødvin som vinder af årets Trænertips. Resultaterne på banerne kom ikke kun bag på tipperne men åbenbart også trænerne.

For der skulle ikke mere end to rigtige placeringer til at vinde i år, hvor to trænere præsterede at ramme helt forbi på alle hold, fem havde en enkeltrigtig placering og så altså Benny Hansen med to.

Han var ikke selv til stede på Sparkær Stadion lørdag, men hans gode ven og Vridsted-fanatiker Leif Søndergaard var klar til transportere vinen til Vridsted og overbringe til Hansen. Dog varslede han, at han forventede at få del i dråberne.

Se Trænertips her.

-hp

01.08.2016:
Skidt afslutning for “Vest”

Christian Vestergaard skadet 29072016

Der blev en skidt afslutning på Fjends Cup fredag aften for Christian Vestergaard fra Ravnsbjerg/Løgstrup. Ved Feldborg/Haderups andet mål fik han en forstrækning i lyske, da han forsøgte at nå op til et indlæg. Bagved dommer Per Pasfall.

Christian Vestergaard 29072016

Herover halter han bagefter målmand Frank Tylstrup efter kampen. Vi håber det bedste for “Vest”, så kan bliver klar til kampene om de vigtige point i efteråret. Han var i øvrigt topscorer i Fjends Cup i 2011 med 6 mål – dengang for Løgstrup G&IF.

-hp

27.07.2016:
Stoholm inviterer til sejrsfest efter Fjends Cup

StoholmFest

Dette opslag kan man finde på facebook-siden “Jeg spiller fodbold i Stoholm”. Men mon ikke det er lidt for tidligt at tage forskud på førstepræmien på 4.000 kr.?

27.07.2016:
“Sover I på kontoret?”

Peter Ellebaek23072016

I eftermiddag tikkede en Messenger ind fra Feldborg/Haderup-træner Peter Ellebæk med disse ord. Han havde netop læst opdateringen af Trænertips, hvor undertegnede havde regnet sig frem til at kun  Benny Hansen fra Vridsted kunne nå 5 rigtige.

– I skriver, at Benny kan nå 5, men hvad kan jeg nå???????.

Jamen du kan skam også nå 5 rigtige, Peter, og det havde jeg også markeret 🙂 Det betinger dog, at I slår Ravnsbjerg/Løgstrup, og at Sparkær ender med at vinde, men det er vel også inden for rækkevidde 🙂 🙂

-hp

27.07.2016:
Tirsdag gav flere nye medlemmer til Far/søn klubben

MathiasogBenny Hansen

Og det var Vridsted-træner Benny Hansen, der for første gang i Fjends Cup havde sønnen Mathias med. Det blev ingen resultatmæssig succes, men nu er de optaget i klubben, endda i den ekstra fine del, hvor far og søn har spillet i samme kamp.

I øvrigt er Emil, som er bror til Mathias, også aktiv i Vridsted, men han blev alvorligt skadet tidligt i foråret.

Se Far/søn klubben her.

-hp

27.07.2016:
Tirsdag aftens dommerpar

Dommere26072016

Tirsdag aftens dommerpar var den tidligere superligadommer Michael Svendsen (tv) og Niels Lynnerup. Lynnerup var på arbejde i Sparkær-Mønsted kampen, mens Svendsen havde det mere fredeligt på bane 2.

Han debuterede iøvrigt som Fjends Cup dommer, og han synes godt om arrangementet og hyggede sig efter kampene med traæner- og spillersnak på terrassen.

-hp

27.07.2016:
Cyklende besøg fra Stoholm

RichshawStoholm

Kort før kampstart kl. 18.30 i aftes trillede Stoholms richshaw-cykel ind på Sparkær Stadion. Chauffør var Jens Jørgen Jensen (håndboldikon fra Stoholm IF), og på passagersædet sad en gammel Stoholm-kending, Ivan Kristiansen, der blandt har ageret som julemand i Stoholm, fortæller ved Daugbjerg Kalgruber m.m.

Efter parkeringen kunne Kristiansen selv trille videre med sin rollator til bane 2, hvor Stoholm skulle spille mod Borup.

– Jeg havde lovet Ivan en cykeltur til en fodboldkamp, og det blev så i aften i det fine vejr, fortalte “Sjønne”.

-hp

26.07.2016:
Far/søn klubben vokser stadig

JeppeNielsen og son23072016

Lørdag kunne vi føje to nye medlemmer til den eksklusive klub. Herover er det Jeppe Agger Nielsen, der var hentet ind for at hjælpe Ravnsbjerg/Løgstrup. Han har tidligere fejret Fjends Cup triumfer med Ravnsbjerg. På holdet var i lørdags også 17-årige Asger Agger (th) og tilmed var fætter Rasmus Schøler i målet for R/L.

Også Stoholm har med Finn og Emil Jensen fået nye medlemmer af Far/søn klubben. Vi hører gerne, om du har kendskab til flere, der skal optages i klubben.

Se Far/søn medlemmerne her.

25.07.2016:

Vejrudsigt25072016

De kan noget med vejrudsigter, de nordmænd 🙂

-hp

25.07.2016:
Et historisk billede

Anders Jakobsen 25072016

Er der en, der går op i historie og historiske øjeblikke, så er det fjendscup.dk’s ivrigt skrivende redaktionssekretær Anders L. Jakobsen. Han befinder sig bedst ved tastaturet og er svær at lokke til fysisk arbejde – man er vel skolelærer 🙂

Det var derfor nærmest chokerende for undertegnede, der i eftermiddag var en smut på Revas genbrugsstation i Stoholm, at se unge Jakobsen udmattet støtte sig til en trailer. Folk, der færdes på genbrugspladsen, mener ikke tidligere at have set A. Jakobsen på stedet.

Den slags arbejde plejer han at overlade til far Jørgen, men han døjer vist p.t. desværre med ryggen, så den unge mand måtte selv igang med haveaffaldet. Vi håber, han kommer til hægterne og tasterne igen efter “Thriller Tuesday”

-hp

25.07.2016:
Så landede bolden

Bold1 Bold2

I lørdags havde Sparkær-spillerne ikke fået indstillet sigtekornet på målet i 1. halvleg. Et af vildskudene havnede i toppen af et af de høje træer bag målet, og trods flere forsøg lykkedes det ikke at få bolden ned i lørdags.

Men her til formiddag satte webmater sig for, at nu skulle den bold ned, koste hvad det ville. Der blev forsøgt med teleskopstige og en rive, men den var ikke inden for rækkevidde. Så med en tennisbold, men den var for let.

Endelig efter 10 forsøg med at sparke en anden fodbold op mod den fastklemte gav det pote. Et klokkerent vristspark ramte plet, og kampbolden dalede smukt ned i græsset.

-hp

25.07.2016:
– Der er fejl i det, du skriver på fjendscup.dk!

Ryan og Joergen23072016

De to herrer her – Jørgen “Husmand” Kristensen (tv) og Ryan Kristensen, begge brandmænd fra Stoholm – var ikke engang kommet indenfor på Sparkær Stadion lørdag, inden det føg med eder og forbandelser mod webmaster 🙂

– Der er fejl i det, du skriver om branden i Stoholm i torsdags, lød det samstemmende fra de to. Nå, tænkte jeg, hvad kan det være, når jeg nu havde det fra et referat i avisen.

– Vi er IKKE frivillige, vi er DELTIDSANSATTE!

Undskyld de herrer, jeg troede, at det var jeres hobby, men det er hermed korrigeret. Og så håber vi, at I får fred for alarmer til se resten af Fjends Cup, hvor jeres favoritter fra Stoholm nu er med i slutspillet.

-hp

24.07.2016:
Uhensigtsmæssig parkering

Parkering

Vi er ikke begunstiget af mange p-pladser ved Sparkær Stadion, men der er dog et stort område “Billingeparken”, hvor der er mulighed for parkering.

I går lukkede denne uheldig parkering af et par biler for adgang til yderligere p-pladser bagved, så hold venligst “vejen” åben til de bagved liggende p-pladser.

Vi skal endvidere gøre opmærksom på, at det ikke er tilladt at parkere langs Enrico Dalgas Vej af hensyn til eventuel trafik med store landbrugsmaskiner og evt. redningskøretøjer.

23.07.12016:
Lunere lørdag end sidste år

Vejr 25072015

Herover ser du vejrudsigten fra den 25. juli 2015, og den holdt stik med kulde, regn og blæst. I dag tegner det heldigvis til endnu en sommerdag, dog med risiko for en enkelt byge.

22.07.2016:

Brand Stoholm21072016
Foto: Benjamin Christensen Foto.

Ryan Kristensen og Jørgen Kristensen – begge inkarnerede Stoholm-tilhængere – tog pludselige benene på nakken midt under kampen mellem Stoholm og Vridsted. Årsagen var, at de to er frivillige brandmænd med tilknytning til Midtjysk Brand & Redning i Stoholm, og deres løb var en reaktion på, at alarmen var udløst.

Det viste sig at være en brand i Skolegade i Stoholm, hvor en el-kedel havde sat gang i en mindre brand i køkkenet. Beboerne var ikke hjemme, men en snarrådig nabo havde fået slukket ilden med en haveslange, inden brandfolkene talrigt var mødt frem.

Ryan Kristensen ses midt i billedet som nr. 3 f.v., mens Jørgen Kristensen står med ryggen til som nr. 4 f.v.

-hp

22.07.2016:

Skals troeje 21072016

Hvad så, holdleder Ajanth – ligner det ikke Nicklas Kristensens målmandstrøje? 🙂

-hp

22.07.2016:

Niels Jensen og Peter Ellebaek

“Vi er aftenens vindertrænere”, erklærede de to herrer herover efter mørkets frembrud i aftes. FHIF-erne hyggede sig stadig ved bordene nedenfor terrassen, hvor træner Peter Ellebæk (th.) fik selskab af Stoholm-træner Niels R. Jensen.

De to havde en vældig diskussion om, hvem der var højest (når de stod op), og Peter Ellebæk gjorde alt for, at billedet skulle vise, at han var den højeste. Det, I ikke kan se på billedet, er, at han står på tæerne og har skubbet Niels Jensen ned fra fliserne.

Den gode FHIF-træner mente også, at der i aftes kun var een overraskelse, nemlig Borups sejr over Ravnsbjerg/Løgstrup, men fakta er nu alligevel, at kun 14 pct. af tipperne havde troet på en FHIF-sejr over Mønsted. Så det kan vi vist godt kalde en overraskelse 🙂

-hp

22.07.2016

Oles haand22072016

Skive Folkeblads sportsredaktør Ole Tang var torsdag aften til Fjends Cup på Sparkær Stadion, hvor han fik snakket med mange kendte fodboldfolk. Også Skals-træner Orla Krogh, og den venlige sportsredaktør ville under kampen samle en bold op og kaste den til indkasteren, men samtidig havde Orla Krogh udset sig bolden til et spark.

Her kom sportsredaktørens “arbejdsredskab” uheldigt imellem bold og fodboldstøvle, men heldigvis for hånden, er der ikke længere så meget kraft i Skals-trænerens ben. Men ramt blev de to midterste fingre, og lidt bekymrende for en skrivende journalist, hvis der var noget galt.

Dagen derpå melder Ole Tang dog, at de da er ømme, men skriveriet klares med “et-finger-systemet”.

Vi glæder os til at se dagens referat af torsdagens kampe i Skive Folkeblad.

-hp

18.07.2016:
Når vi at afvikle årets Fjends Cup finale?

Ikke hvis nedenstående forudsigelse, der har nået bagsiden på både Skive Folkeblad og Viborg Folkeblad, står til troende. Vi går dog ufortrødent i gang på torsdag og spiller under alle omstændigheder frem til og med semifinalerne næste torsdag den 28. juli.

Undergang

 

11.07.2016:

Flemming Lund, Borup

Flemming Lund fra Borup IF har kikket på fjendscup.dk’s Far/søn klub og sendt os følgende:

“Hej HP
I al beskedenhed så var undertegnede og knægten Peter også med sidste år og i samme kampe i nogle af dem.
Venlig hilsen
Flemming”

Tak for henvendelsen, Flemming. I er hermed optaget i klubben  :-). Vi hører gerne fra andre, der mener sig berettigede til optagelse i den eksklusive klub.

Du finder Far/søn klubben her.

05.07.2016:

Lasse Broberg31072014

Lasse Broberg (th. i grøn) siger farvel til Skals FF og bliver assistenttræner for Pauli Vendelbo i Møldrup. Skals FF skriver følgende på facebook:

“Transfervinduet er åbent, og klubberne er såmænd ved at finde pengepungen frem for at hente spillere. Første transfer fandt sted i dag, da Skals FF’s topscorer Lasse Broberg er blevet købt fri af Møldrup/Tostrup If. Lasse tiltræder som spillende assistenttræner i MTIF.

04.07.2016:

Martin Hedegaard

Sparkærs kommende modstander i serie 2 – Resen/Humlum – har mistet topscoreren Martin Hedegaard til Holstebro Boldklub, hvor han skal prøve kræfter på DS-holdet.

Læs nyheden på HB’s hjemmeside her.