Sparkær hev en smal sejr hjem fra Borup

Med 5 gule kort, hvoraf det ene blev konverteret til rødt kunne det tyde på en ond kamp mellem de to hold, men det var det på ingen måde. Sparkær fik 3, hvor Nicklas Jakobsen fik 2 og dermed rødt i overtiden, og Borup fik 2. Mere om det senere.

Sparkær fik en kanonstart på kampen med en scoring efter kun 45 sek. Bjarne Have sendte fra egen banehalvdel en lang bold frem mod Borups mål, og Daniel Brøns smuttede imellem to forsvarsspillere og hamrede bolden i mål uden chance for Christian Mønsted i Borup-målet.

Det rystede hjemmeholdet en smule, men ikke mere, end at de efterhånden kom med i kampen. Det var dog Sparkær, der fik den næste store mulighed, men Nicki Rasmussen skød forbi fra en spids vinkel. Efter et kvarter var Borup tæt på udligningen, da et hjørnespark fik lov at passere, og en Borup-angriber ikke nåede frem til bolden foran et tomt mål.

Nicki Rasmussen (i midten) målscorer og 34 fidusstemmer efter kampen. Tv. Borup’s Mike Lybæk Vestergaard og bagved Borup’s Peter Lund, Martin Boge (tv) og Kasper Møller.

I stedet slog Sparkær til igen midt i halvlegen. Nicki Rasmussen kæmpede bolden fra en Borup-spiller midt på deres banehalvdel, og så var Sparkær pludselige i overtal. Han spillede Daniel Brøns, der spillede videre til Christoffer Sørensen, som fandt en fri Nicki Rasmussen, der scorede sikkert. Kort efter fik Nicklas Jakobsen gult efter en tackling bagfra, og mere skete det ikke rigtigt før pausen.

2-0 er som sagt en farlig føring, og det blev den også for Sparkær i Borup. Fra anden halvlegs start virkede Sparkær-spillerne ikke klar, og den invitation tog Borup imod, og de var bedst og spilstyrende i 2.halvleg. alligevel havde sparkær i det første kvarter flere næsten ved chancer, der kunne have lukket kampen.

Det skete ikke, og så var Borup kyniske ved et par dødbolde, hvor Sparkær-forsvaret ikke så godt ud. Først snittede Frederik Hvid bolden i mål efter et frispark fra højre side efter 61. min., og med 20 min. igen blev det 2-2 – denne gang igen Frederik Hvid med hovedet efter et langt indkast fra Frank Tylstrup. Sparkær var rystede, og Martin Bøge måtte ud med gult med et kvarter igen.

Her er samlet folk, der kom i fokus i kampen. Borups anfører Frederik Hvid med to mål. Daniel Brøns og Frank Tylstrup, der blev kåret som kampens dynamit-spillere. Th. Nicklas Jakobsen, målscorer og rødt kort, og i baggrunden dommer Andreas Enggaard.

Sparkær fik dog fat igen mod slutningen, men inden det afgørende mål havde Borup en kæmpechance til 3-2, men angriberen skød overmål. I stedet var en forsvarsspiller fra Borup kort efter i gavehumør, da han kiksede et indlæg fra Daniel Brøns. Bagved stod en helt fri Nicklas Jakobsen tæt på mål, og han var iskold og scorede ved nærmeste stolpe.

Langt inden i overtiden kom dramatikken så nærmest ud af ingenting. Borup bolden havde sendt bolden fremad, da der blev lidt tumult mellem Borups Peter Lund og Nicklas Jakobsen. Ikke noget voldsomt, men de hev da lidt i hinanden. Men den unge dommer Andreas Enggaard vurderede det til et gult kort til Nicklas Jakobsen og ikke noget til Peter Lund. En mere rutineret dommer havde nok lukket de to kamphaner ned uden at dramatisere det, så ærgerligt at indkassere rødt på den måde. Kort efter fløjtede han af, og Sparkær-spillerne kunne juble og Borup-spillerne græmmes. De kunne godt have fortjent det ene point.

Borup-træner Niels Klausen:
Jeg synes, det var en lige kamp, som blev en rodet affære uden særligt godt spil. Jeg synes egentlig, at uafgjort havde været passende, og jeg er i hvert fald tilfreds med spillernes indstilling. Jeg ærgrer mig jo over, at vi ikke scorer til 3-2, men vi arbejder videre.

Poul vistisen, Sparkær-træner:
Vi spiller en klog 1. halvleg, hvor spillerne holder det, vi aftalte. Når vi er på bolden, lykkes vores spil flere gange, og så er vi farlige og kommer til chancer. Jeg synes, vi har mulighederne til 3-0, men derfra ros til Borup for at gribe chancen, og de var ekstremt farlige på dødboldene. Vi var for passive i store dele af 2. halvleg og havde nogle farlige og dumme boldtab, der gav dem kontramuligheder. Men heldigvis kommer vi igen til sidst og får de 3 point med hjem.

Sparkær spiller igen torsdag hjemme mod Hersom/Bjerregrav og Borup tager imod Sdr. Rind/Vinkel, ligeledes på torsdag.