Redaktionssekretærens optakt

Igen år har vores skriveglade redaktionssekretær Anders Løjengaard Jakobsen fra Stoholm igen begået et langt skriv som optakt til årets Fjends Cup. Som altid undgår vi ikke at skule læse om en vis Roger Federer (måske det er sidste gang, red.), der er god til at ramme en tennisbold, men denne gang er der også blevet plads til VM i Rusland, og lidt Fjends Cup.

I år har han måttet ty til tasterne i rigtig god tid, da han har været presset af dårlig ferieplanlægning. Det har så betydet, at han ikke har kendt hverken vinderen af Wimbledon eller VM, da han skrev indlægget, men her får han så en hjælpende hånd fra redaktionen. Læs her første afsnit:

“NEJ, nej, nej – tag det bare helt roligt – I skal naturligvis ikke snydes for det, som I alle har glædet jer til i rigtig lang tid. Det vil jo ikke blive en normal sommer, hvis den udeblev – eller måske tænker langt de fleste, at ”ukrudt ikke forgår så let”.

Det er naturligvis denne hjemmesides redaktionssekretærs optakt, der er tale om – et af de få medier i verden efterhånden, hvor ytringsfriheden ikke er under konstant pres. Eller forholder det sig nu stadig sådan??? Den traditionelle (og fantastiske) middag på Kjærgårdsvej inden starten på årets store lokale sommerturnering gjorde, at der kom tvivl om, hvorvidt ytringsfriheden stadig er ubetinget på dette medie.

Ordret citeret sagde turneringsledelsen og ansvarshavende redaktør på hjemmesiden følgende – henvendt til redaktionssekretæren: ”Nu har du jo i efterhånden mange år fornøjet dig med at fortælle læserne, hvor mange år siden det er, at Mønsted har vundet pokalen. Er du godt klar over, at Stoholm ikke har vundet siden 2010 – det bør du måske også snart fortælle”, lød ordene eller ordren – det kan man jo så selv vurdere alt efter sindsstemning og behag. Ingen tvivl om, at denne optakts skribent følte sprækker i den ubetingede ytringsfrihed – så for ikke at blive helt arbejdsløs som andre kritiske røster inden for journalistverdenen, så vil de læsere, der holder ud hele vejen i gennem nok kunne se, at chefens ord/ordre gjorde indtryk!

Nuvel – vi forsøger så småt at komme i gang, og helt undtagelsesvis så bliver denne optakt skrevet noget tidligere end normalt. Det skyldes slet og ret feriens planlægning, der i forvejen skal tilrettelægges i forhold til en del forskellige ”ting” inden for verdens mest vidunderlige, populære og klart mest udbredte sport – naturligvis FODBOLD!

For det bliver jo 3. år i træk, at undertegnede ikke kommer til Fjends Cup den afsluttende torsdag/fredag/lørdag – det gør naturligvis ondt – men det er Vildbjerg Cup med ældste junior, der kalder, og sådan vil det jo nok være nogle år ud i fremtiden også. Derfor er det bydende og tvingende nødvendigt, at der er fri passage til det indledende puljespil torsdag, lørdag, tirsdag – og så kan enhver regne ud, at ferien jo trods alt skal presses ind på et tidspunkt, hvilket altså betyder, at der ikke kan opsummeres på de store sportsbegivenheder på dette tidspunkt, hvor linjerne bliver skrevet.

Det gør de rent faktisk i kølvandet på Frankrigs sejr over Belgien i den første VM-semifinale – det skete ikke efter sprudlende spil, men det er vel fair at sige, at Deschamps’ tropper fik en nogenlunde fortjent sejr. Hvem modstanderen bliver vides, når I læser disse linjer (Kroatien, red.) – alt efter redaktørens temperament og vilje i forhold til at publicere denne optakt, kendes den endelige vinder (Frankrig, red.) muligvis også, når optakten kommer på hjemmesiden. UHA – det gjorde ondt, da DK måtte forlade VM søndag d. 1. juli, og det er da slet ingen overraskelse, at vores overmænd nu står i den VM-semifinale (Finale, red.), der ikke er spillet, når disse linjer skrives. Det var jo den vej til semifinalen, vi skulle have haft!!!!!!!!

Men sikke da nogle sløve straffespark ellers gode folk som Eriksen, Schöne og Jørgensen fik sendt afsted, og så kunne end ikke en heroisk kæmpende Schmeichel blive ved med at redde os. ET STORT ÆV – men det gælder om at slå til, når muligheden byder sig – og vi fik chancen. Med al ære og respekt for værtsnationen Rusland, så var det en gylden mulighed, men sådan skulle det desværre ikke være. Under alle omstændigheder holder jeg nu med England – både i semifinalen + i den finale de forhåbentlig når frem til mod Frankrig søndag d. 15. juli.”

Fortsættes….

Guldsponsorer: