Mønsted bider Sparkær i haserne

Efter Mønsteds 2-0 sejr her torsdag eftermiddag i Hersom/Bjerregrav er det de to naboklubber fra Fjends, der ligger tæt i toppen af serie 3. Dermed er der lagt op til et brag, når de mødes på Mønsted Stadion den 6. maj, selv om der stadig er to kampe inden.

Det var ikke just en underholdende affære, de mange tilskuere i Bjerregrav var vidner til, men det betød mindre for gæster, der kunne rejse hjem med en fortjent sejr og 3 point til kontoen. Mønsted havde igen Jakob Hokser med i forsvaret og sammen med Niels Christiansen dannede han en solid midterakse, der stort set holdt hjemmeholdet fra chancer. Gustav Jønsson i målet behøvede i denne kamp ikke at hive nogen større redninger frem.

To af Mønsteds unge spillere, Magnus Jade Overgaard (tv) og Nicklas Grønbæk Lausen.

Der var heller ikke meget pondus i Mønsted-angriberne i første halvleg, som blev indledt med Mønsted bedst og hjemmeholdet sjældne gæster hos Mønsted-forsvaret. Som halvlegen skred frem, kom HBI bedre med, men skabte ikke noget alvorligt.

Efter pausen kom der mere liv i kampen. Hjemmeholdet startede godt de første 10 min., men det var Martin Harritz, der var tæt på med et skud udefra tæt udenom den ene stolpe. Kort efter havde debuterende Malthe Jønsson et godt skud på Nicklas Lausens indlæg, men målmanden klarede til hjørnespark.

Sebastian Drensborg med bolden, men bagved to af kampens profiler Kristian Svendsen (tv) og Martin Egsgaard.

Efter et kvarter kom Mønsted så foran, da Nicklas Grønbæk Lausen flot driblede forbi en modstander og ind i feltet, hvor han skød fladt fra højre side. Til alles overraskelse gik bolden mellem benene på målmanden og kunne lige akkurat snige sig over stregen. Trods protester fra hjemmeholdet var dommer Dan Middelboe Carlson ikke i tvivl.

Altid målfarlige Kasper Henriksen var igen på pletten med målet til 2-0.

Medet kvarter igen så HBI-målmanden igen skidt ud, da han var langt ude af målet i højre side af feltet. Her opfangede Kasper Henriksen og scorede flad fra en spids vinkel i et tomt mål. Hjemmeholdet havde et par muligheder på hovedstød ved Søren Sjørring og et enkelt skud tæt udenom mål, men ellers havde Mønsted-forsvaret styr på tingene.

Spillende Mønsted-træner Niels Christiansen var godt tilfreds efter kampen:

• Jeg synes, vi var i kontrol hele kampen. De bøde ikke rigtig ind med noget og skabte vel ikke en alvorlig chance. Vi havde også svært ved at finde det polerede spil frem, men vi kæmpede godt, og det første mål var en forløsning. Det var en arbejdssejr, og jeg så Kristian Svendsen og Martin Egsgaard som stærkt spillende på midtbanen, fortalte Niels Christiansen til fjendscuop.dk efter kampen.

Mønsted næste kamp er fredag den 22. april hjemme mod Tjele Vest Sport.