Mønsted smed 2-0 føring mod NUGF

Lørdag skulle det afgøres, om Mønsted eller Nørremarken skal spille oprykningsfinale mod Ørslevkloster, og det blev hjemmeholdet NUGF, der endte med at tage den finale. Der måtte dog forlænget spilletid til for at finde en afgørelse, og Mønsted var på sejrskurs, da der var spillet en time. Men pauseføringen på 1-0 ved Kasper Henriksen og yderligere 2-0 ved Morten Harritz efter 54. min. holdt ikke, da NUGF-erne fik udlignet ved Wilson Joseph (66.) og Aske Key (79.).

Så var der dømt forlænget spilletid, og har gik det stærkt for hjemmeholdet, der scorede hele 4 gange i de første 15 min. Andreas Højgaard til 3-2 (93.) Wilson Joseph til 4-2 (99.) og Aske Key til 5-2 og 6-2 (101. og 105.).

Der var svære betingelser for fotografen i regn, blæst og modlys, men her et situationsbillede fra 1. halvleg foran Mønsteds mål.

Om kampen skriver NUGF-træner Kurt Mogensen:
” At denne kamp skulle ud i 120. minutter er i min verden helt ud i hegnet, for i løbet af de første 15. min. skulle vi havde ført 3-0. På det tidspunkt var Mønsted  ikke kommet ud af omklædningsrummet, men er man ikke skarpe, vil det give modstanderen troen på sejr. En dygtig Mønsted-keeper holdt Mønsted inde i kampen, og med to scoringer til Mønsted med 35. min. tilbage var fokus stadig på kvalitet.

Til dagens kamp var Gustav Klit og Jens Jakob Lange bænket. Et vink med en vognstang om, at der er kæmpe konkurrence om pladserne. Efter 10. min. i 2. halvleg blev de sat på banen, og de fik hævet niveauet markant, samtidig med at vi fik ændret rent taktisk. Derfra var det med NUGF på spillet og med Jens Jakob Lange i et fantastisk spillehumør, og med fire assister var han helt i en klasse for sig.

Forløsningen kom ved 1-2 målet ved Willson i det 63. min. I det 76. min. scorede Aske Kay til 2 – 2 helt fortjent efter spil og chancer. I den periode var NUGF i balance, og i det 82. min kom Willson ud med gult kort, men vi valgte at fastholde tre i forsvaret. Vi valgte igen at justere på nogle knapper op til omkampen, samtidig med at vi følte at Mønsted var løbet tør for kræfter. Kampen blev afgjort med Andreas Højgaards fantastiske mål til 3 – 2 hvor han løb forbi 5 mand og scorede til 3 – 2 – Helt magisk præstation. Willson var på pletten til 4-2 og med Askes to scoringer blev kampen fortjent lukket i løbet af omkampens første 15. min.

En fortjent sejr til ét bedre boldspillende hold, men stor ros til Mønsted, at de kom stærkt igen efter, at de blev kørt rundt på røv og albuer de første 15 – 20 min. og satte trumf på med to scoringer og skabte stor spænding om udfaldet. Så venter en finale lørdag i ØK om oprykning. Kampen spilles i ØK lørdag kl. 13.00.”

Mønsted-træner Jacob Sørensen erkendte, at Mønsted havde tabt til et bedre hold:

• De er et godt hold, der spiller noget godt fodbold. Efter en forfærdelig start, hvor Gustav holder os inde i kampen, synes jeg faktisk, at vi kommer godt med i kampen og udfordrer dem. Vi laver et godt kontramål ved Kasper Henriksen og tester da også deres målmand et par gange mere inden pausen. Selv om vi kommer på 2-0, må jeg erkende, at de er i stand til at lægge et ekstra pres på os. De har nogle gode hurtige unge spillere, der nyder godt af det hurtige underlag, og de havde mere luft end os, da det skulle afgøres med 2 x 15 min. Men ellers er jeg faktisk meget tilfreds med vores indsats – vi gjorde, hvad vi kunne, men tabte til et bedre hold, fortæller “Døgner” til fjendscup.dk. Han var dog ked af at skulle slutte med et par skader, der ramte Mønsted i 2. halvleg. Patrick Von Aspern brækkede en knogle i anklen og unge Nicklas Lausen måtte også udgå med en skade, forhåbentlig kun et slag.