Optakt til lørdagens kampe

 

SÅ blev den 40. Fjends Cup skudt i gang torsdag aften, og det skete i den grad med maner.
For sædvanen tro var det med spændende og seværdige kampe, og så var der sørme også et rekordstort fremmøde for en åbningsaften på sidelinjerne med 279 BETALENDE tilskuere – FLOT⚽️💪👍

Dermed er de 8 klubber klar til nok en omgang fodbold til den traditionsrige sommerturnering, når der fløjtes op igen på lørdag.
Den her gang følger optakten den tidskronologiske placering af dysterne, og vi starter med den ultimative Fjends Cup-klassiker – klassikeren over dem alle!

SPARKÆR – STOHOLM
Ingen over og ingen ved siden af når de to eneste klubber der har deltaget alle 40 gange skal mødes – sådan må og skal det være!
Det lidt usædvanlige den her gang er, at værterne er store favoritter – det har de ikke været mange gange i de 40 år, der har været Fjends Cup.
Men det undslår Poul Vistisen og co. sig ikke den her gang – dels i forhold til placeringen under DBU Jylland – dels på grund af resultaterne på åbningsaftenen. Her åbnede pulje 2 med de forventede resultater, selvom det var tæt undervejs – nemlig med Sparkær-sejr over Løgstrup samt Nørremarken-ditto over Stoholm. Alt andet end en sejr til hjemmeholdet vil være en gedigen overraskelse, men selvfølgelig vil Lasse “Fynbo” Pedersen og co. gøre alt for at drille naboerne.


Anders Holm tog nok engang tjansen som målmand torsdag aften og havde flere indgreb. Men lørdag mod Stoholm er han tilbage på sin vante plads i forsvaret, når Steffen Berg får debut i målet for Sparkær.

BORUP – MØNSTED
Så hopper vi tilbage til pulje 1 og opgøret mellem to hold, der spillede uafgjort mod hinanden begge gange i forårets turnering i serie 3 – en sæson der jo sluttede med at sende Mønsted op i serie 2, mens det forblev status quo for Kristian “Krudt” Kjærs tropper fra Låstrup.
Østfjends-tropperne fik en skuffende start på denne den 40. Fjends Cup, da åbningsmatchen mod Skals endte i et sent nederlag. Dermed er Niels Christiansen og Kim Kirkeby nærmest tvunget til sejr lørdag, så det må betyde, at MIF’erne sætter alle sejl til for at hive de tre point med hjem i sportstaskerne.

Mønsteds spillende træner Niels Christiansen (th) vred om på foden torsdag aften, men spillede videre. Det var nok ikke en god ide, for nu melder han selv, at det måske er slut i denne Fjends Cup. Så Mønsted er max. presset i forsvaret til lørdagens kamp.

Borup fik et absolut godkendt uafgjort resultat torsdag aften mod en af forhåndsfavoritterne fra Feldborg/Haderup, så det var en fin åbning for de forsvarende mestre. Nu gælder det så et møde mod et pointpresset Mønsted-hold, og her har BIF’erne ligesom torsdag aften den fordel, at de er i den undertippede rolle.

FELDBORG/HADERUP – SKALS
Så gør vi pulje 1 færdig med omtalen af dette opgør.
Skals startede flot og gav Mønsted et overraskende startnederlag torsdag aften, og det er klart, at SFF’erne dermed har sat sig selv i en fordelagtig position i forhold til at nå finalerunden og i hvert fald forbedre sidste års lidet flatterende sidsteplads. Dermed ser det ud til, at “De Grønne” fortsætter de gode takter fra den forårssæson, der gav en sikker oprykning til serie 3.


Rutinerede “Baghi” er stadig styrmanden i forsvaret på det unge Skals-hold.

“Den Gule Fare” blev maksimalt udfordret i deres første dyst mod Borup og var længe bagud med 0-1. Der blev så udlignet til 1-1, før det endte med en remis på 2-2. Dermed skal Claus Højgaards tropper gerne vinde lørdag, hvis de vil videre til finalerunden, men uanset hvad så bliver der med stor sandsynlighed maksimal spænding i pulje 1 på “Thriller-Tuesday” – det var også forudsagt før denne den 40. udgave af Fjends Cup blev fløjtet i gang…..

VIBORG NØRREMARKEN – LØGSTRUP
To hold der begge fik den forventede Fjends Cup-start torsdag aften.
Viborgenserne – sidste års tabende finalehold – levede op til favoritværdigheden og sejrede knebent over Stoholm, mens Løgstrup tabte til Sparkær.


Igen møder NUGF’erne et serie 4 hold, så derfor vil det nok engang være højest overraskende, hvis det ikke kaster en sejr af sig.
Løgstrup har fået rigtig godt gang i seniorfodbolden igen efter “skilsmissen” fra Ravnsbjerg – LGIF’erne stiller på nuværende tidspunkt til start i efteråret med 3 seniorhold, og det er da alt andet lige noget af en kontrast til det enlige seniorhold, som RIF/LGIF’erne stillede med til sidst i deres samarbejdstid.

Men i denne Fjends Cup må de to serie 4 hold i pulje 2 – Stoholm og Løgstrup – acceptere, at de er “underdogs” både torsdag og lørdag, før de så tørner sammen på “Thriller-Tuesday”.

-ALJ

Guldsponsorer: