Optakt til lørdagens kampe

Anders 150 Så blev den 34. udgave af Fjends Cup skudt i gang, og det skete i den grad med maner.

Fire kampe hvor Stoholms 2-0 sejr over naboerne fra Vridsted var den dyst med den største forskel, mens de tre øvrige opgør først fandt sin afgørelse i slutfasen – to af dem ovenikøbet først i de absolut døende sekunder. Jo, derudover var vejret fantastisk, og der var godt besøgt på sidelinjerne, så dermed er alle 8 mandskaber kommet i gang. Nu gælder det så fortsættelsen på lørdag, og det kan kun blive spændende at følge.

Vi starter vores optakt med pulje 1:

Vridsted-Borup
Begge mandskaber spiller i serie 4 i efteråret, men ellers har de efter torsdagens indledende kampe ikke så meget mere tilfælles på nuværende tidspunkt. Vridsted tabte med 2-0 til naboerne fra Stoholm i den første kamp, og det var i en match, hvor Vestfjends-holdet aldrig fandt våbnene til at byde stoholmerne trods. Benny Hansens tropper kæmpede såmænd ganske udmærket, men det var altså ikke nok efter de 70 minutters strabadser. I øvrigt bliver det spændende, om netop Benny Hansen giver sig selv spilletid i denne den 34. udgave af Fjends Cup. Det vil i sig selv være en historie, for Benny Hansen var med som spiller, da Vridsted triumferede for første og hidtil eneste gang i den allerførste turnering tilbage i 1983. Og Hansen kan sagtens stadig spille med, så mon ikke det bliver til minutter undervejs i dette års Fjends Cup. Skal Vridsted gøre sig håb om noget i årets turnering, så skal der point på kontoen lørdag.

Stoholm Vridsted21072016
J
an Jensen og Vridsted kunne ikke stille noget op mod Stoholm. Kan de nu udfordre et sprudlende Borup-mandskab i morgen?

Borup stod for åbningsdagens klart største overraskelse, da storfavoritterne fra Ravnsbjerg/Løgstrup i sidste minut blev sænket med 4-3. Undervejs lignede det ellers en favoritsejr, men på stor vilje fik Niels Klausens tropper vendt opgøret. Dermed har Borup – der noget skuffende rykkede ud af serie 3 i foråret – givet sig selv en glimrende start, og bliver det til sejr lørdag, så kan holdet allerede være videre til finalerunden inden kampene på ”Thriller-Tuesday”. Det er som tidligere nævnt to mandskaber, der spiller på samme niveau efter sommerferien, så det bør blive en tæt dyst.

Stoholm – Ravnsbjerg/Løgstrup
Niels Jensens tropper vandt sikkert med 2-0 over Vridsted, og dermed fik SIF’erne en perfekt åbning på dette års Fjends Cup. Der blev dog undervejs brændt de mest utrolige chancer, og det bliver der med sikkerhed ikke råd til lørdag, når Ravnsbjerg/Løgstrup venter. Der var stor løbevillighed hos SIF’erne torsdag, og det bliver der også brug for lørdag, hvis holdet skal drille favoritterne fra RIF/LGIF. Sidste år mødtes de to hold i øvrigt i semifinalen, hvor SIF efter 0-0 i ordinær spilletid trak det længste strå efter Amerikansk Straffespark.

Mads oebke 21072016
Mads Købke (hvid) og co. er under pres, og skal sikkert vinde over Stoholm, hvis de vil i finalerunden.

Søren Borups spillere har sat sig selv under pres efter det nærmest chokerende åbningsnederlag til Borup – altså ikke at forveksle med cheftrænerens eget efternavn. Siden de to klubber slog sig sammen, er det blevet til finalesejre i både 2013 og 2014, inden det altså blev til nederlag i Amerikansk Straffespark til Stoholm i semifinalen sidste år – et opgør som RIF/LGIF’erne i øvrigt sad solidt på i den ordinære spilletid. Hvis favoritterne skal ind i turneringen igen, så kræver det nærmest en sejr, og det vil mandskabet naturligvis gå benhårdt efter lørdag eftermiddag.

Pulje 2 bød på meget interessante kampe torsdag, og dermed er vi nu klar med optakten til de to opgør i den pulje:

Sparkær – Feldborg/Haderup
Værterne tørster efter den første Fjends Cup-triumf siden 1984, og med forårets meget flotte oprykning til serie 2, så har hjemmeholdet bestemt også noget at have troen i. Det blev godt nok til et indledende 2-1 nederlag til storfavoritterne fra Skals, men det vælter jo ikke hele verdenen, hvis ellers Poul Vistisens tropper gør arbejdet færdigt og vinder de to sidste matcher. Første forhindring er Feldborg/Haderup, der på flotteste vis overvandt Mønsted på åbningsdagen, og her skal Sparkær have en sejr, hvilket vil give et perfekt rygstød inden arvefjendeopgøret mod Mønsted på ”Thriller-Tuesday”.

Rene Bjerg Simonsen 21072016
Ud over matchvinder Flemming Ringgaard skal Sparkær nok holde et godt øje med ham her – Rene Bjerg Simonsen, der også scorede mod Sune Langhoff (tv) og Mønsted.

Men man skal bestemt aldrig undervurdere ”Den Gule Fare” fra Feldborg/Haderup, og det blev endnu engang bekræftet torsdag aften. Her snuppede FHIF’erne nemlig sejren på opgørets sidste spark, og dermed er holdet – der ellers var klart undertippet i den på papiret meget stærkt besatte pulje 2 – i den grad med i turneringen. Nu venter der to store udfordringer mod Sparkær og Skals i nævnte rækkefølge, og det bliver særdeles spændende at se, om FHIF’erne kan byde hjemmebanefavoritterne trods lørdag.

Mønsted – Skals
Claus Højgaard og co. måtte sluge en meget sur bet, da rutinerede Flemming Ringgaard sikrede sejren til Feldborg/Haderup i absolut sidste aktion. MIF’erne havde ellers budt sig til for et sejrsmål i en intens afslutning, men nu fik Østfjends-holdet ikke engang det ene point. Og med al respekt for Feldborg/Haderup, ja så set det unægtelig svært ud for Mønsted, når det resterende kampprogram hedder Skals og Sparkær i nævnte rækkefølge. MIF-spillerne kan i hvert fald – modsat torsdag – glæde sig over, at der ikke er noget forventningspres på dem lørdag eftermiddag.

Martin Harritz 21072016
Martin Harritz højt til vejrs mod FHIF. Han ramte overliggeren i aftes – kan han drille Skals i morgen?

For her gælder det et møde med serie 1 holdet og de forsvarende mestre fra Skals, der godt nok havde lidt besvær med at overkomme værterne fra Sparkær. Men i den sidste ende blev det til den forventede sejr til Orla Krogh og co., og dermed har storfavoritterne givet sig selv et perfekt rygstød videre frem i turneringen. SFF’erne må acceptere en tårnhøj favoritværdighed, hver gang de går på banen, og lørdag bliver ingen undtagelse, når de møder et ramt Mønsted-mandskab, der skal forsøge at finde sig selv efter det overraskende åbningsnederlag til Feldborg/Haderup.

Guldsponsorer: