Optakt til “Thriller-Tuesday”

Anders 150 Der er endnu engang linet up til en spændende sidste spillerunde. Højspænding i pulje 2 og hvem vinder pulje 1?

Med lørdagens resultater på plads er det nu tid til optakt til den nærmest legendariske ”Thriller-Tuesday”. Redaktionens favoritdag ved Fjends Cup, og denne den 34. udgave er ingen undtagelse. Det er her, at tingene skal afgøres – hvem ryger videre til finalerunden, og hvem må tage til takke med en enkelt placeringskamp fredag aften. Gennem årene er der udkæmpet drabelige slag på denne tirsdag aften, hvor Fjends Cup-historiens højeste tilskuertal (295 i 2011, red.) også er blevet registreret.

Vi starter sædvanen tro optakten tidskronologisk, så derfor er det kampene i pulje 1, der i første omgang skal have opmærksomheden. Og netop i den pulje er det ganske usædvanligt afgjort allerede inden tirsdag, hvilke to klubber, der går videre til finalerunden – det er ikke ofte det sker, at den afgørelse er truffet inden ”Thriller-Tuesday”.

Stoholm – Borup
Med lørdagens fortjente 2-0 sejr over favoritterne fra Ravnsbjerg/Løgstrup skrev SIF’erne sig ind i Fjends Cup-historiebøgerne. Dermed er klubben for 9. år i træk at finde i finalerunden, og det er aldrig sket tidligere i Fjends Cup-historien. Da stoholmerne sidste år kvalificerede sig for 8. år i træk, var det en tangering af Mønsteds imponerende rekord sat fra 1995-2002, men nu har mandskabet altså rekorden for sig selv. Imponerende bedrift og nu gælder det så kampen om pulje 1’s 1. plads, hvor det højest overraskende er Stoholm og Borup, der mødes.

Indtil videre har målmand Rasmus Højbjerg ikke lukket mål ind, så derfor har han og resten af Stoholm-mandskabet også chancen for at skrive sig ind i historiebøgerne, som et af de få hold, der ikke modtager mål i puljespillet. Det har Stoholm prøvet en gang før – nemlig tilbage i 2003.

Hojbjerg og Koebke23072016
Kan Rasmus Højbjerg fortsat holde buret rent mod Borup?

Borup har været årets helt store overraskelse. Først fik holdet vendt 0-2 til en 4-3 sejr i åbningskampen mod storfavoritterne fra Ravnsbjerg/Løgstrup, og lørdag var der slet ingen slinger i valsen, da Borup efter de første 6 minutter førte med 3-0 over Vridsted, hvilket også blev slutresultatet. Dermed står Niels Klausens tropper allerede inden ”Thriller-Tuesday” i finalerunden, og Borups 7-3 er bedre end Stoholms 4-0, så BIF’erne tager puljens 1. plads i tilfælde af uafgjort.

Der var ikke mange tippere og andre såkaldte fodboldeksperter, der havde set det komme, men det viser endnu engang charmen ved Fjends Cup, hvor alt kan ske, og her har den 34. udgave ikke været en undtagelse.

Ravnsbjerg/Løgstrup – Vridsted
Dette års helt store skuffelse har været Ravnsbjerg/Løgstrup. Holdet har siden sammenslutningen vundet både i 2013 og 2014, mens det sidste år blev til et nederlag i semifinalen til Stoholm efter Amerikansk Straffespark. Og før det havde både Ravnsbjerg og Løgstrup stolte Fjends Cup-traditioner, så det er bestemt ikke hverdagskost, at det hedder 0 point efter to kampe og dermed er chancen for finalerundedeltagelse forspildt i denne omgang.

Nu gælder det så om for RIF/LGIF’erne at få sluttet godt af, så 3. pladsen i puljen bliver sikret, hvilket vil give en fredagskamp om 5. pladsen. Det forlyder, at der er røget lidt ekstra kilo på her i starten af sommerferien, så kamp ”Thriller-Tuesday” + fredag er en kærkommen mulighed, så holdet forhåbentlig efterhånden bliver klar til efterårets udfordringer i serie 2.

Jemns Soendergaard23072016
Jens Søndergaard, Vridsted-målmand havde travlt med at hente bolden ud af nettet i starten af kampen mod Borup lørdag. Her får han dog fat i bolden.

Vridsted har ikke gjort så meget væsen af sig efter sin selvvalgte pause fra Fjends Cup sidste år. Men som tidligere nævnt er det godt, at mandskabet er tilbage, for selvfølgelig skal Vridsted være en del af Fjends Cup. Men Benny Hansens tropper har haft det svært, og nu gælder det om at finde vej til netmaskerne i den afsluttende puljekamp. For gør Vridsted ikke det, så bliver de medlem af den lidet eksklusive klub for hold, der ikke har magtet at score i puljespillet.

Den klub består kun af Kjeldbjerg, Sparkær og Viborg B67, og vi skal helt tilbage til 1995 for at finde sidste gang, hvor et hold ikke fik puttet mindst en bold i modstanderens net i løbet af de første 3 kampe. I øvrigt blev det til spilletid til Benny Hansens i lørdagens nederlag til Borup – imponerende set i lyset af at Hansen også var aktiv på banen, da Vridsted vandt finalen over Stoholm tilbage i 1983!!!

Vi fortsætter med pulje 2, hvor der til gengæld er meget på spil tirsdag.

Sparkær – Mønsted
Den legendariske klassiker mellem de to arvefjender er igen i år blevet en del af ”Thriller-Tuesday – det skete sidste gang i 2014. Og hvor der ikke er så meget på spil i pulje 1, så forholder det sig helt anderledes i pulje 2, hvor der kan forekommer mange scenarier. Men det var tæt på at gå galt, for havde Sparkær tabt til Feldborg/Haderup (holdet var bagud både 0-1 og 1-2), ja så havde pulje 2 haft samme udgangspunkt som pulje 1 inden ”Thriller-Tuesday” – så var Skals og Feldborg/Haderup været videre til finalerunden. Men Poul Vistisens tropper fik vendt slagets gang og sluttede med en 4-2 sejr, og så er der ellers dækket op til tirsdagsdrama mod Mønsted.

Jens Harrestrup23072016
Jens Harrestrup (blå) og Mønsted kan stadig nå slutspillet, men det kræver som minimum en sejr over naboerne fra Sparkær.

Claus Højgaards tropper fik en gedigen skuffelse torsdag med det overraskende 1-2 nederlag til Feldborg/Haderup. Lørdag bød MIF’erne derimod fint trods mod storfavoritterne fra Skals, men et selvmål af Niels Christiansen tippede desværre for MIF’erne opgøret i Skals’ favør. Men som resultaterne har maget sig, så har Claus Højgaards tropper stadig mulighed for videre avancement. Det kræver dels, at Skals vinder på den anden bane, og så skal MIF’erne selv sikre sig en sejr på mindst to mål, og så er mandskabet pludselig gået fra sidstepladsen i puljen og op på 2. pladsen!

Skals – Feldborg/Haderup
Storfavoritterne fra Skals har fået de forventelige to sejre indtil videre, men det er bestemt ikke sket uden sværdslag. 2-1 over Sparkær torsdag blev lørdag afløst af 1-0 over Mønsted, og selvom det på papiret ikke er imponerende sejre, så er det altså sejre, og derfor står SFF’erne med mere end det ene ben i finalerunden. Men det kan gå galt, hvis holdet selv nærmest sensationelt taber til Feldborg/Haderup, mens Sparkær vinder over Mønsted – i så fald ender 3 hold på 6 point, og så skal der igen kigges på målscoreren. Som altid spiller Skals bolden flot rundt, og det er tydeligt at se, at holdet normalt spiller på højt niveau under DBU Jyllands turneringer.

ReneBjergSimonsen23072016
Skals Feldborg/Haderup driller favoritterne fra Skals, er manden tv. – Rene Bjerg Simonsen – måske nøglen, der kan lukke Skals-forsvaret op. TH. Sparkær-motor Daniel Brøns.

Peter Ellebæks tropper har gjort det fremragende indtil videre i den 34. udgave af Fjends Cup. Først blev det 2-1 over Mønsted på 54-årige Flemming Ringgaards sejrsmål i de døende sekunder, og lørdag havde FHIF’erne værtsklubben fra Sparkær helt ude i tovene, hvor det først til allersidst gik galt for ”Den Gule Fare”. På ”Thriller-Tuesday” gælder det så et opgør, hvor mandskabet er stærkt undertippet. Her skal serie 4 holdet møde serie 1 favoritterne fra Skals, og det ligner en nærmest umulig opgave for Peter Ellebæk og co. Når det nu blev til nederlag til FHIF til Sparkær til allersidst, så havde det været noget bedre med 2-3 i stedet for 2-4, men ”Den Gule Fare” skal igen i år have ros for at gå uimponeret til opgaven uanset, hvem modstanderen så er!

Guldsponsorer: