Overraskende nederlag til Nørremarken

Fredag aften led NUGF-erne deres første nederlag efter syv sejre i træk. Det var Ørslevkloster, der med en udesejr på 3-0 ødelagde viborgensernes flotte sejrsrække. Læs træner Kristian Skovborg Andersens kommentar til kampen:

“Så skete det, der sker for alle fodboldhold hen over tid, at man taber en fodboldkamp. Det var lidt svært at huske skuffelsen efter et nederlag, da det efterhånden er længe siden, vi har tabt en fodboldkamp. Men tag ikke fejl, skuffelsen var tilstede, og den følelse er vi ikke interesseret i at stifte bekendtskab med i de kommende runder.

Andreas Højgaard (tv) m.fl. var savnet i fredagens kamp. Arkivfoto.

I bund og grund bryder jeg mig ikke om “undskyldninger” og “bortforklaringer” både i respekt for modstanderes sejr og i forhold til vores eget mindset. Fakta er dog, at vi havde sendt seks bærende spillere til sidste skoledag på VK, og når det blev krydret med en præstation langt under vores normale niveau, gjorde det simpelthen, at vi ikke kunne stille meget op hen over de 90 minutter.

På sidelinjen blev der sagt “Vi skal bare glemme denne kamp”. Præcis den udtalelser måtte jeg tage fat i bagefter i omklædningsrummet, og italesætte, at “Denne kamp må vi ikke glemme“. I livet og i fodboldens verden er det vores fejl, vi lærer af, og dette nederlag giver os en række sekvenser, hvor vi kan drage nytte af de fejl, vi laver og bruge dem konstruktivt i de kommende runder.

Vi fik ikke bragt vores spil på et niveau, der var acceptabel, hvilket jeg også gjorde klar for drengene i pausen, og jeg synes vores fejlmargen bliver mindre i anden halvleg, hvilket vi også skal have med. Vi har spillet 1 rigtig dårlig halvleg ud af 16 indtil nu, så ser vi det i den kontekst, er der rigtig meget, vi har gjort fint indtil nu, så den skal vi også huske på.

Efter at have rundet kampen af satte vi os ud i det gode vej og nød kammeratskabet og de gode og snakke, hvilket er langt vigtigere end resultatet af kampen. Det er de gode relationer og kammeratskabet, der skal være bærende for, at vi kan opnå gode oplevelser på banen. I den sammenhæng er det sociale liv på holdet i en klasse, hvor ingen når os til sokkeholderne, så stor ros til drengen, for deres altid positive og imødekommende fremtoning efter sejre og nederlag.

Vi er klar til at træne på tirsdag, inden vi har kamp mod TVS på onsdag den 17.5.23.”