Skuden blev vendt i Skals

Sparkærs nedadgående kurve med to nederlag i træk blev fredag aften vendt i opadgående retning. Det skete med en 3-1 sejr i Skals i en kamp, hvor Sparkær præsterede at bruge hele tre målmænd. Bjarne Have startede i målet i Jonas Drensborgs fravær, men hans gamle ben holdt kun i et kvarter, da han måtte udgå med en fiber i låret.

Da var stillingen stadig 0-0, efter at Sparkær havde startet kampen bedst. Jacob Bødker kom ind fra bænken og overtog målmandstrøjen, og efter følgende mistede Sparkær lidt momentum. De fik dog en god periode midt i halvlegen, og i det 28. minut blev det 0-1, da Mads Daa Vistisen leverede en flot stikning til Kasper Møller, der hamrede bolden i mål i det ene hjørne.

Blot 5 min. senere kiksede Jacob Bødker en bold ved baglinjen, og en Skals-spiller fik frit løb mod mål. Men Bødker nåede et hægte ham med den ene hånd, og straffesparket var indiskutabelt. Det udløste samtidig et gult kort, og her kunne man godt diskutere, om det ikke burde være rødt. Sparkær slap med skrækken, men Kasper Møller, der tog målmandstjansen, kunne ikke nå Kim Sommers spark, der tog indersiden af den ene stolpe. Møller viste dog fine målmandsevner lidt senere, da han snuppede et hovedstød fra nært hold i flyvende stil. Mere blev det ikke til i en 1. halvleg, hvor Sparkær kunne være bedst tjent med uafgjort.

Kasper Møller er tilbage som målscorer med to mål, men han viste også evner som målmand.

Til gengæld gik det stærkt i starten af 2. halvleg, hvor de rød/hvide bragte sig på 1-3 i løbet af det 48. og 52. minut. Først fik Kasper Møller bolden i mål i to forsøg, og derefter blev Mads Daa Vistisen sendt alene mod mål af Martin Jespersen, og han loppede frækt bolden over Frederik Broberg i Skals-målet. Det tog pippet fra Skals-spillerne, og 2. halvleg tilhørte Sparkær, der syntes at have flere kræfter end de grønne. Skals havde et enkelt godt forsøg, men Jacob Bødker, der var tilbage i målet, parerede flot. I den anden ende kunne/burde Sparkær have lukket kampen helt på flere lige ved og næsten tilbud til Kasper Møller og Noah Hvass Gjørup. I et enkelt tilfælde måtte Skals-målmand Frederik Broberg helt op i det ene målhjørne for at afværge et skud fra Kasper Møller.

Mads Daa Vistisen lopper bolden over Frederik Broberg til 3-1 for Sparkær.

Det var ikke smukt det hele, og ind imellem var der ukoncentreret spil fra Sparkærs side, men især i 2. halvleg viste spillerne, at når der blev kæmpet og spillet med omtanke, så styrede de kampen. Stor ros for det! Kampens spiller blev helt suverænt Mads Daa Vistisen, som dermed fik revanche for det røde kort, der holdt ham ude af kampen mod Mønsted.

Med sejren kom Sparkær op på førstepladsen, men det er måske kun til lørdag, når B/T og Hersom/Bjerregrav har mødt hinanden. Men det er heller ikke afgørende. Det vigtigste var at få en sejr, og at spillerne kan se, at det betaler sig at at gå “all in”.

Glade Sparkær-spillere efter Mads Daa Vistisens scoring til 3-1. F.v. Martin Jespersen, Frederik Andersen, Mads Daa Vistisen, Kasper Møller og Noah Hvass Gjørup.