Sparkær og Mønsted deler i festlige rammer

Der var byfest, da Mønsted fredag aften gæstede Sparkær Stadion til årets sidste turneringskamp. Og kampen blev i den grad afviklet i festlige rammer med masser af tilskuere på begge langsider og med hjemmeholdets nye “Sparkær Ultras” som en larmende flok på den ene sidelinje. Jo, der var fest og farver uden for banen.

Fest og farver med “Sparkær Ultras”

Det kneb mere inde på banen, hvor Sparkær dog startede bedst og kom foran 1-0 efter 6 min. ved Kasper Møller, der udnyttede et indlæg fra Daniel Brøns. Efter et kvarter havde  Mønsted en dobbelt chance fra nært hold, men der blev blokkeret i Sparkær-forsvaret. I den anden ende slap Kasper Møller fri et par minutter senere, men uden gevinst.

Herefter gik kampen lidt i tomgang. Mønsted havde bolden mest og forsøgte pasningsspillet, mens Sparkær lurede på kontrastød. Efter godt en halv time blev Daniels Brøns skadet og måtte udgå efter en voldsom tackling af Jakob Hokser, men han kom dog ind igen efter pausen. En situation, hvor Sparkær-siden gerne havde set et gult kort. Mod slutningen af halvlegen pressede Mønsted på og havde et par gode chancer efter hjørnespark.

Kasper Møller scorede Sparkærs mål, men havde et par fæle afbrændere mod slutningen. Bagved Mønsted Andreas Eriksen og Overgaard.

Det fortsatte efter pausen, hvor gæsterne startede med 5 hjørnespark i træk, men mål kom der ikke. Kampen gik lidt i stå igen, og der manglede tænding, men det kom senere. Med 20 min. igen kom udligningen, da Kristian Svendsen sendte en bold ind i Sparkærs felt. Her fik Morten Harritz en fod på bolden og ramlede samtidig sammen med målmand Bjarne Have, der fik trykket et ribben og måtte udgå.

Anders Holm måtte igen ind i målet, og resten af kampen var det Sparkær, der skabte en lille håndfuld chancer, der kunne have afgjort kampen. Kasper Møller må undre sig over, at han to gange med få minutters mellemrum kunne skyde forbi fra nært hold, og både Oliver Andersen og Michael Hansen testede Gustav Jønsson i Mønsted-målet.

I stedet fik Mønsted en gylden chance for at afgøre kampen i det 90. min., da dommer Henrik Thylstrup dømte et helt uforståeligt straffespark. Voldsomme protester fra Sparkær-spillerne endte med et gult kort til Mikkel Mackenhauer. Anders Holm var dog på plads og reddede flot Martin Egsgaards skud fra pletten. Dramatikken var dog ikke slut, for i forlængelsen fik både Casper Drensborg og Sebastian Drensborg gult, den ene for et frispark og den anden for brok.

Anders Holm redder Martin Egsgaards straffespark og spillede i øvrigt en stærk kamp i forsvaret, inden han kom i mål.

Dermed endte det uden vinder. Begge hold havde deres muligheder, men bedømt på det sidste kvarter burde Sparkær havde scoret et par mål inden det famøse straffespark, der heldigvis ikke fik betydning.

Mønsted-træner Niels Christiansen:

• Inden kampen havde vi snakket om, at vi vidste at Sparkær ville stå dybt og leve på lange bolde, og der gik vi alligevel i fælden flere gange. Jeg synes, vi har meget spil og har styr på kampen og skaber vore chancer. Det var en fin fight af hele holdet, og jeg er meget tilfreds med, at vi går ubesejret igennem turneringen. Men også ros til Sparkær, der spillede en god kamp.

Sparkær-træner Poul Vistisen:

• En fin serie 3 kamp og et godt lokalopgør med flot opbakning. Jeg synes, de chancer, vi brænder, er for store, men når vikke kan udnytte dem, så må jeg være tilfreds med 1-1. Til sidst er vi så heldige at have Anders Holm til at redde et straffespark, der aldrig skulle være dømt. Men en super indstilling af alle mand, og jeg synes vi i aften får trykket Mønsted lidt.