Dramatisk afslutning på Metropol Park

Kampen fredag aften mellem Nørremarken og Ørslevkloster fik en dramatisk afslutning – ja, kampen blev faktisk ikke færdigspillet. For i slutminutterne udvandrede hjemmeholdets spillere, da der angiveligt blev råbt “sorte svin” efter Nørremarken-spiller Wilson Joseph. Det skete i forbindelse med et frispark til hjemmeholdet, og iflg. Nørremarken-spillerne var det ØK’s målmand, der kom med den racistiske bemærkning.

Herefter var der noget tumult, hvor ØK-målmanden bliver skubbet i brystet, men spillerne fra Nørremarken var ikke i tvivl om tilråbet, og de valgte at forlade banen og ikke spille kampen til ende. Træner Kurt Mogensen hørte fra sin position på sidelinjen ikke, hvad der blev råbt, men han bakker sine spillere op.

Kurt Mogensen. Arkivfoto.

• Jeg er ikke i tvivl om, at de har hørt de grimme ord, for tæt på situationen havde jeg en rutineret Kenneth Henriksen på omkring de 40 år og ham tvivler jeg ikke på. Jeg synes, det er trist, at vi skal opleve det i en seriekamp, og vi vil nu sætte os sammen i ledelsen med nogle af spillerne, og derefter sende vores indberetning til DBU Jylland, fortæller Kurt Mogensen til fjendscup.dk.

Han har i øvrigt ros til dommer Morten Sevelsted for håndteringen af situationen og kampen i øvrigt. Og ligeledes havde han efter kampen en god snak med ØK-anfører Lars Løvig og træner Peter Ellebæk. Han er dog ikke tilpas med, at nogle ØK-spillere forsøgte at ændre tilråbet til noget andet. Morten Sevelsted indberetter kampen som ikke færdigspillet, da Nørremarkens spillere forlod banen efter at have hørt et racistisk tilråb.

ØK-træner Peter Ellebæk siger dagen derpå til fjendscup.dk. at heller ikke han hørte, hvad der blev sagt/råbt, men at det selvfølgelig ikke er OK, hvis der er råbt “sorte svin”. Efter hvad han hører fra spillerne, blev der råbt “dæk ham den sorte”.

• Jeg er da træt af den slutning på kampen, men jeg har ikke så meget at sige lige nu. Vi må se, hvad der sker.

Selve kampen blev en tæt affære, hvor Nørremarken kom bedst fra start og kom hurtigt foran 2-0. Først ved Mads Stensgård efter et kvarter og 7 minutter senere ved Peter Jensen. ØK fik dog udlignet med to mål kort før pausen (42. og 45. min.) på to fejl i forsvaret.

Rune Skovgaard (tv) reducerede for ØK og fik senere i kampen gult. Arkivfoto Jacob Mackenhauer Foto.

• Jeg havde dog en god følelse i pausen, for inden deres to scoringer havde vi haft chancer til både 3-0 og 4-0. Desværre kommer vi skidt ud til 2. halvleg, og de første 30 minutter er vi ikke gode, og de kommer foran midt i halvlegen på et hjørnespark, der sejler ind i målet. Vi er også ramt af to gule kort i forlængelse af hinanden, og derfor kommer vi under pres, fortæller Mogensen.

I det sidste kvarter ændrede Mogensen på systemet og sender tre mand frem, og det lykkes at presse på for en udligning. Den kommer dog ikke, inden kampen slutter på dramatisk vis. I slutfasen indkasserede ØK to gule kort.