Højt at flyve – dybt at falde

En talemåde som Sparkærs serie 3 måtte sande fredag aften på Siwert Park i Mønsted. Sparkær har i den grad haft luft under vingerne med sejre i de første seks kampe, men fredag gik luften af ballonen, da Mønsted vandt med hele 6-2 i lokalbraget, der iflg. forlydender blev overværet af ca. 200 tilskuere pænt fordelt fra begge lejre.

Da Deres udsendte reporter denne aften var sendt til børnefødselsdag i stedet for fodbold, må dette referat bero på samtaler med de to trænere, og hvad der ellers kan opsnuses. Kampens resultat står ikke til diskussion, og begge trænere ser de 3 point til Mønsted som fuldt fortjent.

Mønsted fik en forrygende start med mål af Kasper Henriksen allerede i det første minut, og Mads Langhoff fulgte op til 2-0 efter 10 minutter. Sparkær kom sig over chokket og fik reduceret på straffespark efter 18 minutter ved Mads Daa Vistisen i to omgange, efter at Gustav Jønsson havde parreret det første. Se video.

Kristian Svendsen har scoret og omfavnes af Martin Harritz. Tv. Andreas Eriksen. Mackenhauer Foto.

Mønsted svarede dog hurtigt igen med et brag af et langskud fra Kristian Svendsen i det 25. minut, mens Oliver Andersen skabte fornyet spænding 5 minutter senere og reducerede til 3-2, som blev pausestillingen. Efter pausen kom to gule kort til Sparkær til at koste dyrt. I det 58. minut røg Oliver Andersen ud, og sekunder senere scorede Martin Harritz til 4-2, og da Kristian Svendsen et par minuter senere øgede til 5-2, var den kamp lukket. Sebastian Drensborg gjorde det til tenniscifre med ca. et kvarter igen.

Sparkærs anfører Oliver Andersen var i fokus fredag aften. Fik et straffespark, brændte et par store chancer og røg ud med gult. Th. Kasper Henriksen og bagved Mads Langhoff-Jensen.

Sparkær-træner Poul Vistisen var dagen derpå en fattet mand, trods de lidt voldsomme cifre:

• Ja, det ser slemt ud, men vi på ingen måde spillet bagud af den kamp. Vi skaber chancer nok til et andet resultat, men vi brænder, mens Mønsted er meget effektive på deres. Jeg ser to store muligheder for at score i det 44. og 45. minut og et par muligheder efter pausen. Men efter det første gule kort er det slut for vores vedkommende, og herefter styrer Mønsted kampen, og det er vel deres bedste kamp i år. Det så ud til, at de ville det mere end os, og det er ikke første gang, vi oplever det, når vi kommer til Mønsted. Men det var en fuldstændig out standing kulisse, og jeg er træt af, at vi skuffede de mange Sparkær-supportere, der var mødt frem. Nu må vi træne godt i næste uge, og så er vi klar til at starte på en frisk igen, slutter Poul Vistisen, der så Nicolaj Broch Andersen som Sparkærs bedste.

Mønsted-træner Niels Christiansen var en glad mand i telefonen dagen derpå:

• Ja, det er jeg da, for vi leverede årets bedste kamp i aftes, og jeg synes vi var bedst og fortjente sejren. Vi spillede bare godt og lykkedes med det, vi havde aftalt før kampen, nemlig at presse Sparkær højt og tvinge dem til lange bolde, som jeg synes, vi havde godt styr på. Vi fik lukket ned for Sparkærs midtbane og dæmmet op for Daniels Brøns og Frederik Andersen, og så stod vi godt nede bagved. De fik deres chancer, men vi havde også chancer til flere, og sejren kan der ikke pilles ved. Efter en del dårlige kampe spillemæssigt var det en forløsning at se, hvordan det lykkedes denne gang, så jeg tør godt sige, at vi er stolte af os selv, og at en sådan sejr over Sparkær næsten kan redde sæsonen. Og så er det jo fantastisk med den opbakning på sidelinjerne efter en tur til Sallingsund, hvor der kun var en håndfuld tilskuere. Det er det, der gør disse kampe mod Sparkær til noget særligt, lød det fra Mønsted-træneren.

Sparkærs bedste fredag aften Nicolaj Broch Andersen og Martin Egsgaard.

Med fredagens resultat danner de to naboklubber et tæt parløb i toppen af puljen, dog stadig med Sparkær på førstepladsen. Herfra er der hele 7 point ned til 3. pladsen, der indtages af Ørslevkloster. Nu starter anden halvdel af turneringen, og her lægger Sparkær ud mod Hersom/Bjerregrav på lørdag i Bjerregrav, mens Mønsted skal til Højslev allerede på torsdag.