Mønsted holder presset på Sparkær

Med en smal 1-0 sejr mandag aften over Sallingsund FC i Durup Idrætspark skabte Mønsted den bedst mulige optakt til fredagens lokalbrag mod Sparkær. Med sejren er der nu kun 4 point op til førerholdet, og det må selvsagt være en motivation for Mønsted-spillerne.

Det blev dog aldrig den store fodboldoplevelse denne mandag aften, hvor Mønsted igen havde problemer med at få spillet til at glide. Det var nu heller ikke let mod et hold af ukrainere, der flere gange stod højt i tændingen. De er gode boldspillere, men gik flere gange over stregen i tacklingerne.

Kampen blev afgjort  efter en halv times spil i 1. halvleg, hvor Martin Harritz sendte et fladt indlæg fra højre, som Martin Egsgaard scorede sikkert på. Inden da havde Gustav Jønsson i Mønsted-målet haft en fin redning på et godt skud, men ellers var Sallingsund ikke truende, selv om de spillede bolden fint rundt. Først i halvlegens slutminut havde de et farligt lop, som gik lige forbi den ene stolpe. Heller ikke Mønsted skabte meget før pausen.

Martin Harritz stod for den målgivende aflevering til 1-0.

Efter pausen havde hjemmeholdet vel ikke en chance, bortset fra et kvarter før tid, hvor Gustav Jønsson med et forkert udspark forærede dem en gylden mulighed for en udligning, men bolden gik lige udenom et tomt mål. Minuttet efter kunne Sebastian Drensborg have lukket kampen, da han var helt fri og forsøgte at loppe bolden over målmanden, der dog greb den. Inden da havde Mønsted haft flere muligheder for at øge føringen, men stolpe ud og dårlige afslutninger forhindrede det. Men sejren kunne der ikke pilles ved efter spil og chancer.

Dommer Knud-Erik Bach Kristensen var på arbejde mandag aften, men havde godt styr på kampen. Her følger han “Speedy” pænt ud af banen efter et gult kort.

Var det ikke poleret fodbold, så var der til gengæld dramatik i kampen. Fire gule kort blev det til fra dommer Knud-Erik Bach Kristensen, to til hvert hold og begge gange parvis. I 1. halvleg var det Kristian Svendsen og en SFC-spiller der begge måtte ud, og i 2. halvleg var det Kasper Henriksen og en modstander, der måtte samme vej efter nogle bataljer.

• Vi prøvede at få spillet til at flyde, men det var svært mod en modstander, der kun var ude på at ødelægge kampen. Jeg kunne også se, at nogle af mine spillere trak sig, for ikke at blive skadet. Men jeg synes, det var en fin indsats, det blev aldrig poleret, men stort ros til alle spillere, lød det fra træner Niels Christianden efter kampen.